ΦΥΤΑ

5 φυτά εσωτερικού χώρου που βγάζουν ρίζες σε νερό

Unsplash

Η φύση ανθίζει την άνοιξη, δίνοντάς σου την ευκαιρία να γεμίσεις το σπίτι σου με πρασινάδες. Από την άλλη, πόσα φυτά να πάρεις από εκείνο το ανθοπωλείο που έχεις δει στο Instagram; Το budget θα αρχίσει να συρρικνώνεται, αλλά εμείς σού βρήκαμε τη λύση. Ήρθε η ώρα να περάσεις στο επόμενο στάδιο εξέλιξης των κηπουρικών σου skills: Πολλαπλασιασμός it is.

Πρόκειται για μία διαδικασία που γίνεται με αρκετούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι τα μοσχεύματα φυτών, που ριζώνουν στο νερό. Η διαδικασία αυτή, αφορά διάφορα είδη φυτών, αλλά και λαχανικών και εμείς σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στα φυτά εσωτερικού χώρου. Το μόνο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να κόψεις ένα κλαδάκι ή τμήμα του φυτού και να το βάλεις μέσα σε νερό. Όταν οι ρίζες βγουν, έχεις 2 επιλογές: Είτε τα αφήνεις μέσα στο νερό σε ένα ωραίο διαφανές, γυάλινο βάζο είτε τα μεταφυτεύεις σε γλάστρα με χώμα, που ταιριάζει στις ανάγκες του εκάστοτε φυτού.

5 φυτά εσωτερικού χώρου που βγάζουν ρίζα σε νερό

Πόθος

Ο πόθος είναι αναρριχώμενος (που σημαίνει ότι ταιριάζει υπέροχα πάνω σε ένα ράφι ή μια κρεμαστή γλάστρα) και ριζώνει μέσα σε νερό πολύ εύκολα.

φυτά Unsplash

Συγκόνιο

Το συγκόνιο ριζώνει και αυτό μέσα σε νερό. Τα φύλλα του σε σχήμα καρδιάς με μυτερή άκρη, που θυμίζουν φύλλα φασολιού, κλέβουν τις εντυπώσεις.

Μονστέρα

Η εντυπωσιακή μονστέρα με τα καρδουλωτά φύλλα της, συγκαταλέγεται και αυτή ανάμεσα στα φυτού εσωτερικού χώρου που αναπτύσονται μέσα σε νερό. Μπορείς να βάλεις μόνο ένα φύλλο μέσα στο νερό και αυτό σταδιακά θα βγάλει ρίζες, χωρίς να χρειάζεται χώμα.

φυτά Unsplash

Χλωρόφυτο

Το επονομαζόμενο «φυτό αράχνη» ριζώνει επίσης στο νερό και έχει εντυπωσιακά στενόμακρα, δίχρωμα φύλλα. Ιδανικό για κρεμαστές γλάστρες και ψάθινα καλάθια. Αναπτύσσεται γρήγορα, ενώ μικρά άνθη ξεπετάγονται στο μπροστινό μέρος του φυλλώματός του.

Unsplash

Ντιφενμπάχια

Η λίστα κλείνει με την ντιφενμπάχια, η οποία ριζώνει και αυτή σε νερό από κλαδάκι που θα τοποθετήσεις μέσα σε αυτό. Με κεντρικό βλαστό που μοιάζει με καλάμι, η ντιφενμπάχια διαθέτει εντυπωσιακά, γυαλιστερά, δερματώδη, στρογγυλά ή πιο μακρόστενα φύλλα σε λευκοκίτρινο χρώμα.