WATCHLIST

400 επεισόδια “Μουρμούρα”: Η σειρά σε αριθμούς και η υψηλότερη τηλεθέαση που σημείωσε

Η σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» ή απλά η «Μουρμούρα» όπως έχει καθιερωθεί να αποκαλείται η κωμωδία του Alpha ξεκίνησε να προβάλλεται στις 7 Οκτωβρίου του 2013. Τίποτα δεν είχε προετοιμάσει τους τηλεθεατές που βίωναν μια περίοδο ανομβρίας στην ελληνική μυθοπλασία, ότι αυτή η σειρά είχε έρθει για να μείνει κοντά τους τουλάχιστον για 6 χρόνια. Έμεινε όμως και την επόμενη Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, η σειρά γιορτάζει τα 400 επεισόδια.

Με αυτή την αφορμή ο Alpha εξέδωσε σε σχετικό δελτίο Τύπου πολλά, λιγότερο και περισσότερο σημαντικά, αριθμητικά στοιχεία για την σειρά που οι τηλεθεατές έχουν αγαπήσει. Πάμε λοιπόν να δούμε την «Μουρμούρα» σε αριθμούς.

Τα 6 χρόνια της σειράς και τα 400 επεισόδιά της μεταφράζονται σε 252 ώρες προβολής.

9 είναι τα ζευγάρια που είδαμε στις οθόνες μας. Το αρχικό καστ περιλάμβανε τους ηθοποιούς: Αντώνη Αντωνίου, Πάνο Βλάχο, Ελένη Κοκκίδου, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και ο Πάνος Βλάχος που έγιναν ζευγάρι και στη ζωή αποχώρησαν στα μέσα του τρίτου κύκλου και αντικαταστάθηκαν από τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και τη Δανάη Επιθυμιάδη οι οποίοι στο τέλος του κύκλου αποχώρησαν από τη σειρά.

 

Στον τέταρτο κύκλο προστέθηκαν δύο νέα ζευγάρια τα οποία αποτελούσαν η Νάντια Κοντογεώργη με τον Γιώργο Χρυσοστόμου και η Φωτεινή Αθερίδου με τον Κωνσταντίνο Πλεμμένο.

 

Και τα δύο νέα ζευγάρια αποχώρησαν με το τέλος του κύκλου και αντικαταστάθηκαν στον πέμπτο κύκλο από δύο νέα, τους Σπύρο Τσεκούρα με την Άννα Κουτσαφτίκη και τους Σπύρο Χατζηαγγελάκη με τη Μαρία Χάνου. Τέλος στον έκτο κύκλο η Δάφνη Λαμπρόγιαννη αποχώρησε και στην σειρά ως έτερο ήμισυ του Βλαδίμηρου Κυριακίδη μπήκε η Κλέλια Ρένεση.

 

Αριθμούς όμως είπαμε: 17 είναι οι σταθεροί ήρωες τις ιστορίες των οποίων παρακολουθήσαμε και 130 οι ηθοποιοί που έκαναν guest εμφανίσεις στη σειρά.

10 ήταν τα σκηνικά που έχουν περάσει από τις οθόνες μας. Σε αυτά είδαμε τα ζευγάρια  να ερωτεύονται, να αγαπιούνται, να παντρεύονται, να υποδέχονται εγκυμοσύνες, να χαίρονται, να περνάνε μαζί μας γιορτές και επετείους, να μαλώνουν, να χωρίζουν, να ξεκινούν απ’ την αρχή. Για να τα δούμε όλα τα παραπάνω έγιναν 1.000 ημέρες γυρισμάτων και 12.000 ώρες μοντάζ.

Όσο για τους δημιουργούς πίσω από την επιτυχία της σειράς που βασίζεται στο ισπανικό σήριαλ «Σκηνές γάμου» είναι κι αυτοί πολυάριθμοι. Συνολικά 26 σεναριογράφοι και 2 σκηνοθέτες βρέθηκαν να υπογράφουν τη «Μουρμούρα».

Συγκεκριμένα οι σκηνοθέτες είναι ο Αντώνης Αγγελόπουλος και ο Διονύσης Φερεντίνος. Οι δυο τους εναλλάσσονταν στο τιμόνι της σκηνοθεσίας και της σκηνοθετικής επιμέλειας της σειράς μέχρι που στον πέμπτο κύκλο ο Αντώνης Αγγελόπουλος αποχώρησε οριστικά από τη σειρά. Οι ιστορίες που έχουμε δει σε αυτά τα 6 χρόνια ανήκουν μεταξύ άλλων στους: Έλενα Σολωμού, Κωνσταντίνα Γιαχαλή, Βίκυ Αλεξοπούλου, Κωστή Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Χριστόπουλο, Φώφη Κώττη, Νίκο Σταθόπουλο, Βίκυ Κουκούτση, Φωτεινή Αθερίδου, Θέμη Γκύρτη, Σάρα Γανωτή.

Όσο για το πόσοι είδαμε αυτές τις ιστορίες. Το δελτίο Τύπου του Alpha αναφέρει εντυπωσιακά νούμερα: «Μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια, 2.031.000 τηλεθεατές έχουν παρακολουθήσει κατά μέσο όρο τη σειρά (έστω και για 1 λεπτό). Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέγιστη κάλυψη του ”Μην αρχίζεις τη μουρμούρα” άγγιξε τους 2.554.000 τηλεθεατές, ενώ σε επιμέρους κοινό ”χτύπησε” μέχρι και 65,7%».

Καλή συνέχεια λοιπόν.