ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

3 tips για να κάνεις ένα δωμάτιο να δείχνει φωτεινό, ακόμα κι αν δεν έχει καθόλου παράθυρα

Shutterstock

Στη διακόσμηση ένα πολύ δύσκολο task είναι τα δωμάτια που δεν έχουν καθόλου φυσικό φως. Δηλαδή δεν έχουν παράθυρα. Αν έχεις έναν τέτοιο χώρο και σου μοιάζει πολύ σκοτεινός, σου βρήκαμε τα 3 tips που θα κάνουν άμεσα το δωμάτιο αυτό πιο φωτεινό.

Σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα τα χρώματα δείχνουν συνήθως πιο θαμπά και η διακόσμηση ογκώδης εξαιτίας των σκιών. Το μπάνιο ή τα υπόγεια είναι συνήθως χώροι που δύσκολα διακοσμούνται. Κι όμως υπάρχει τρόπος να κάνεις αυτό το δωμάτιο πιο φωτεινό. Το μυστικό κρύβεται στα χρώματα και στα αντικείμενα που δημιουργούν αντανακλάσεις. Αυτά είναι τα 3 tips που θα σε βοηθήσουν άμεσα.

Ξεκίνα επιλέγοντας ένα φωτεινό φόντο για το δωμάτιο

Επίλεξε ένα χρώμα για τους τοίχους που θα αντανακλά και δεν θα απορροφά το φως. Εναλλακτικά, θα μπορέσεις να το καταφέρεις με μία ταπετσαρία. Μπορείς να παίξεις με την υφή ή να επιλέξεις ένα bold μοτίβο. Κι ενώ συνήθως κάνουμε skip στο πάτωμα του σπιτιού, να θυμάσαι ότι παίζει σημαντικό ρόλο στο σύνολο της διακόσμησης. Ένα έντονο ξύλινο πάτωμα μπορεί να είναι υπέροχο αλλά θα κάνει ένα χώρο χωρίς φως να δείχνει μικρότερος. Για αυτό πρόσθεσε ένα χαλί σε φωτεινές αποχρώσεις.

Βάλε φωτιστικά

Αυτό θα φέρει φως στο δωμάτιο -έστω και τεχνητά. Μην ξεχνάς ότι ένα φωτιστικό με high design θα προσθέσει επίσης statement πινελιές στο χώρο σου. Ακόμα μία όμορφη λύση είναι ο κρυφός φωτισμός στο μπαρ και στους διαδρόμους ή τα φωτάκια led που μπορούν να μπουν στα ράφια σου ή ακόμα και στη βιβλιοθήκη σου. Θα δώσουν φως και θα ομορφύνουν το δωμάτιό σου. Win- win.

Κάνε το δωμάτιο φωτεινό με καθρέφτες

Χρησιμοποίησε καθρέφτες και άλλα items που έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν. Επίσης έχουν πολύ ωραία αισθητική και σίγουρα θα ενισχύσουν τη διακόσμησή σου.