WATCHLIST

3 σειρές του BBC βασισμένες σε βιβλία της Άγκαθα Κρίστι είναι στο ERTFLIX. Ξέρω τι θα bingάρω το ΣΚ

James Fisher/Mammoth Screen/BBC/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ

ERTFLIX, σε ευχαριστούμε για τα άπειρα επεισόδια με διάσημους ηθοποιούς που δολοφονούνται σε επαύλεις ή πάνω σε τρένα ή κάπου παραθαλάσσια στην Αγγλία και εμείς θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το μυστήριο πριν την σοκαριστική αποκάλυψη του φινάλε. Αυτές οι 3 σειρές είναι η ιδανική λύση για σένα που ξέμεινες στο σπίτι (κι) αυτό το τριήμερο.

Agatha Christie: The ABC Murders

Ο John Malkovich στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό στο ERTFLIX. Τι άλλο χρειάζεται για να πειστεί κανείς να το δει;

ERTFLIX Ben Blackall/ © Mammoth Screen/BBC/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ

Είμαστε στη δεκαετία του 1930, ο Πουαρό ερευνά την πηγή μιας σειράς απαίσιων επιστολών που γράφτηκαν από έναν μυστηριώδη εγκληματία. Η Αγγλία είναι μια διχασμένη χώρα όπου η καχυποψία και το μίσος αυξάνονται και το χάσμα μεταξύ των προνομιούχων και της εργατικής τάξης είναι μεγάλο και μόνο μεγαλώνει. Ο Πουαρό έχει γεράσει και ο κόσμος έχει αλλάξει. Η Αγγλία δεν είναι τόσο ανεκτική και φιλόξενη. 

Το ABC Murders έκανε πρεμιέρα στο BBC One στο Ηνωμένο Βασίλειο τα Χριστούγεννα του 2018. Η εκπομπή έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στο Amazon Prime Video τον Φεβρουάριο του 2019.

The Pale Horse

Όταν ξεκινά μια έρευνα φόνου για τον θάνατο μιας νεαρής γυναίκας, μια μυστηριώδης λίστα ονομάτων ανακαλύπτεται στο παπούτσι της. Ποιος έγραψε τη λίστα και σε ποιον αναφέρονται αυτά τα ονόματα; Το The Pale Horse έκανε πρεμιέρα στο BBC One στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο του 2020 και στο Amazon Prime στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2020. 3 επεισόδια της μίνι σειράς θα βρεις στο ERTFLIX.

Η γυναίκα που τρεκλίζει προς το αστυνομικό τμήμα, καταρρέει και πεθαίνει λίγο πριν φτάσει, είναι η Jessie Davies (Madeleine Bowyer). Έχει μια λίστα με ονόματα κρυμμένα στο παπούτσι της και ότι έχει δουλέψει για τις 3 γυναίκες (που παίζουν οι Rita Tushingham, Sheila Atim και Kathy Kiera Clarke). Ένα από αυτά τα ονόματα ανήκει στον πρόσφατα χήρο και ακόμη πιο πρόσφατα ξαναπαντρεμένο Mark Easterbrook (τον υποδύεται ο Rufus Sewell και είναι εντυπωσιακός). 

ERTFLIX Ben Blackall/ © Mammoth Screen 2019/BBC/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ

Οι 3 γυναίκες μένουν στο Much Deeping και θεωρούνται μάγισσες (έχει και παραφυσικές προεκτάσεις η σειρά). Γενικά, αυτή η διασκευή θέλει να μιλήσει στον τηλεθεατή για το μισογυνισμό. Δεν είναι και η καλύτερη τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου αλλά είναι πάρα πολύ ωραία τα locations και τα κοστούμια.

Ordeal by Innocence

H δυσλειτουργική οικογένεια Argyll έχει πολλά κρυμμένα μυστικά, μια δολοφονημένη μητέρα, ένα γιο δολοφόνο που μάλλον είναι αθώος κι έναν ένοχο ανάμεσά τους. Η ιστορία ξεκινά το 1954 όταν η πλούσια φιλάνθρωπος Rachel Argyll δολοφονείται στο οικογενειακό της κτήμα Sunny Point. Ο υιοθετημένος γιος της, Jack, συλλαμβάνεται για τον φόνο της. Πεθαίνει στη φυλακή, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος. Και αν ο Jack δεν ήταν ο δολοφόνος, τότε πρέπει να ήταν κάποιος άλλος στο Sunny Point.

Παλιές πληγές ανοίγουν ξανά για την οικογένεια Argyll αφού μαθαίνουν ότι ο Jack, το μαύρο πρόβατο της οικογένειας, μπορεί να μην σκότωσε την αυταρχική μητέρα τους και ότι ένας από αυτούς μπορεί να είναι ο πραγματικός δολοφόνος.

ERTFLIX

Πρωταγωνιστεί ο Bill Nighy. Και πρέπει να δεις στο ERTFLIX πόσο καλός είναι στο ρόλο του συζύγου της δολοφονημένης. Εννοείται είδα και τα 4 επεισόδια μέχρι να βρω τον ένοχο. Το Ordeal by Innocence θα ικανοποιήσει τους θαυμαστές της Agatha Christie. 100%.