ΤΑΞΙΔΙ

3 ελληνικοί προορισμοί που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα

Unsplash/ Miltiadis Fragkidis

Δεν μπορείς να διανοηθείς να μην βουτάς σε κρυστάλλινα νερά αλλά ταυτόχρονα αποζητάς το δροσερό αεράκι και την άγρια ομορφιά ενός βουνού; Κανένα θέμα.

Υπάρχουν αρκετοί προορισμοί στην Ελλάδα που συνδυάζουν και τα δύο. Όρεξη για εξερεύνηση να υπάρχει. Η Λήμνος, η Πάργα και το Πήλιο είναι τρεις από αυτούς και αξίζει να τους προσθέσεις στην travel list σου.

3 ελληνικοί προορισμοί που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα: Λήμνος, Πάργα, Πήλιο

Λήμνος

H Λήμνος είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία και πολύπλευρη ακτογραμμή. Τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία όπως οι Αμμοθίνες, η Αλυκή και το ακρωτήρι Φαρακλό θα σε μαγέψουν ενώ η γαστρονομική παράδοση θα σε ανταμείψει. Είναι γνωστό πως εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις εξαιρετικά τοπικά προϊόντα όπως τα φλομάρια, τα τυριά μελίχλωρο και καλαθάκι, μέλι και ελαιόλαδο.

Αφού βουτήξεις σε μία από τις παραλίες της και ανακαλύψεις τα αυθεντικά χωριά της θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά το όρος Μόσυχλος. Πρόκειται για ένα ανενεργό ηφαίστειο που βρίσκεται στον άξονα του δρόμου Βάρος – Κότσινας -Ρεπανίδι. Σύμφωνα με την μυθολογία, ο Δίας έριξε τον Ήφαιστο από τον Όλυμπο και εκείνος έπεσε στη Λήμνο. Όταν έπεσε στο νησί έσπασε το πόδι του και κάτοικοι τον περιποιήθηκαν. Εγκατέστησε στο ηφαίστειο το εργαστήριο του και ως αντάλλαγμα δίδαξε την τέχνη της μεταλλουργίας στους κατοίκους του νησιού. Η Λήμνος είναι το νησί που αξίζει να ανακαλύψεις.

Ελληνικοί προορισμοί με βουνό και θάλασσα: Πάργα

Η πανέμορφη κωμόπολη του Νομού Πρέβεζας θυμίζει νησί αλλά ταυτόχρονα περιβάλλεται από βουνό. Ο μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας είναι ένας από τους λόγους που κάθε καλοκαίρι γίνεται ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Ένας μικρός παράδεισος με σπάνια φυσική ομορφιά που θα τον προσεγγίσεις οδικώς.

Στις must visit παραλίες: H παραλία Κρυονέρι με χρυσή άμμο και γαλάζια νερά (το νησάκι που βρίσκεται απέναντι σε περιμένει να το ανακαλύψεις), η παραλία Όρμος του Οδυσσέα, ένας μικρός κολπίσκος με αμμώδη παραλία που περιβάλλεται από δάσος με πεύκα και το Αλωνάκι με τα πεντακάθαρα νερά και την πλούσια βλάστηση.

 

Πήλιο

Το βουνό των Κενταύρων είναι θα λέγαμε all time classic προορισμός για εκείνους που λατρεύουν βουνό και θάλασσα μαζί. Οι εξωτικές παραλίες που θα βρεις στο Πήλιο θα σε μαγέψουν. Στον Μυλοπόταμο για άγρια ομορφιά, στον Άγιο Ιωάννη με το λευκό βότσαλο και τη χρυσή άμμο, στην παραλία Παπά Νερό με την πλούσια βλάστηση και στην παραλία Φακίστρα που αν και μικρή θα σε ανταμείψει με τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά της. Μετά τις βουτιές έχεις να ανακαλύψεις όλα αυτά τα πανέμορφα χωριά του Νότιου και Ανατολικού Πηλίου. Βυζίτσα, Μηλιές, Αργαλαστή (για οινογνωσία), Τσαγκαράδα και Ζαγορά.

Share your sunset vibes: Οι μέρες του Αυγούστου έχουν πάντα τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα, ειδικά όταν τα απολαμβάνεις με την παρέα σου και το αγαπημένο σου Aperol Spritz!