LIFE
SPONSORED

3 + 1 λόγοι για να σπουδάσεις Ψυχολογία

Θα μπορούσαμε, ίσως, να αναφέρουμε περισσότερους από 100 λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι αξίζει να σπουδάσεις Ψυχολογία. Ωστόσο, υπάρχει ένας που τα συνοψίζει όλα: Η Ψυχολογία είναι συναρπαστική! Λίγοι κλάδοι καταφέρνουν να ξεπερνούν την απλή επαγγελματική εξέλιξη και να μας εμπλουτίζουν ως ανθρώπους, επιτρέποντάς μας να βελτιωνόμαστε και να βλέπουμε με άλλη ματιά τον κόσμο και τους ανθρώπους.

Αν και δεν πρόκειται για μια εύκολη επιστήμη, σίγουρα αξίζει τον κόπο να την μελετήσεις, γιατί η ψυχολογία είναι γύρω μας και αγγίζει κάθε πτυχή της ζωής μας. Το ποιος είσαι τώρα, πώς θα είσαι στο μέλλον, πώς αλληλεπιδράς με την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους, αλλά και τους αγνώστους – όλα αυτά είναι ζητήματα τα οποία η ψυχολογία μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα.

Γιατί, λοιπόν, να προτιμήσεις πανεπιστημιακές σπουδές στην Ψυχολογία;

1. Θα κατανοήσεις καλύτερα τον εαυτό σου και τους άλλους
Η μελέτη της Ψυχολογίας θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις σε βάθος το εύρος των ανθρώπινων συναισθημάτων. Μέσα από τις σπουδές σου θα μάθεις να διακρίνεις μεταξύ των διαφορετικών τύπων προσωπικότητας, να εντοπίζεις τα κίνητρα των ανθρώπων και να αντιλαμβάνεσαι τα προτερήματα και τις προκλήσεις του κάθε χαρακτήρα.
Το Τμήμα Ψυχολογίας του City Unity College σε συνεργασία με κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού, προσφέρει 2 ολοκληρωμένα Προπτυχιακά προγράμματα σπουδών ειδικά σχεδιασμένα για αποφοίτους λυκείου ή πτυχιούχους άλλων ειδικοτήτων που θα ήθελαν να γίνουν ψυχολόγοι και να αποκτήσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου μέσω Α.Τ.Ε.Ε.Ν.
Το 3ετές προπτυχιακό BSc in Psychology που διδάσκεται στα ελληνικά, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελβετικό Πανεπιστήμιο European University EurAka Switzerland και έχει ως στόχο την απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων και βιωματική εμπειρίας, ώστε οι φοιτητές να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Αντίστοιχα, το προπτυχιακό BSc (Hons) Psychology γίνεται στην αγγλική γλώσσα σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University και οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να θα μελετήσουν την επιστήμη της Ψυχολογίας με έμφαση στις κοινωνικές, γνωσιακές και αναπτυξιακές διαστάσεις της.

2. Έχεις σπουδαίες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης και εξειδίκευσης.

Πολλοί θα έλεγαν πως η Ψυχολογία είναι περισσότερο ένα κάλεσμα ή ένα λειτούργημα, παρά ένα επάγγελμα σαν όλα τα άλλα. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως οι σπουδές Ψυχολογίας δεν μπορούν να σου εξασφαλίσουν και εξαιρετικό εισόδημα. Σχεδόν απαραίτητο κρίνεται, όμως, να υπάρχει και μια εξειδίκευση – συνήθως σε επίπεδο Master ή διπλώματος.

Tο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών City Unity College προσφέρει 5 Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με εξειδίκευση σε ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, όπως στην Ψυχολογία της Υγείας (αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων), στην Αθλητική Ψυχολογία (MSc in Sports Psychology), στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (MSc in Cognitive Behavioral Therapy), στην Συστημική Ψυχοθεραπεία (MSc in Systemic Psychotherapy) και στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία (MSc in Integrative Psychotherapy).

3. Η Ψυχολογία προάγει την κριτική σκέψη και συνδυάζεται με σπουδές σε άλλους κλάδους
Παρακολουθώντας μαθήματα Ψυχολογίας, διαβάζοντας και κατανοώντας το υλικό, τις θεωρίες, τις διαφορετικές μεθόδους και προσεγγίσεις που απαρτίζουν το σύνολο της επιστήμης αυτής, θα αναπτύξεις δεξιότητες κριτικής σκέψης, που κρίνονται απαραίτητες σήμερα για όλα τα επαγγέλματα. Και δεν υπάρχουν πολλοί τομείς σπουδών που να μπορούν να συμπληρώσουν άρτια άλλους κλάδους, όσο η Ψυχολογία.
Μπορεί, για παράδειγμα, να έχεις πτυχίο δημοσιογραφίας, ιατρικής, νοσηλευτικής, φιλολογίας, ανθρωπολογίας, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, τέχνης ή οικονομίας και ταυτόχρονα να αποφασίσεις να ξεκινήσεις ένα πτυχίο στην Ψυχολογία προκειμένου να αποκτήσεις μια πληρέστερη εκπαίδευση. Κι αυτό, γιατί η μελέτη της Ψυχολογίας μας βοηθά να κατανοήσουμε πολύ καλύτερα την ανθρώπινη συμπεριφορά, τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, τη γλώσσα, την επικοινωνία και τα συναισθήματα και είναι απαραίτητη για τη λήψη αποφάσεων.

4. Γιατί να σπουδάσεις Ψυχολογία στο City Unity College
• Το Τμήμα Ψυχολογίας του CUC αποτελείται από άρτια καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό και καταξιωμένους επαγγελματίες ψυχολόγους με πολύχρονη ερευνητική εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο που διδάσκουν.
• Προσφέρεται η δυνατότητα για επαγγελματική άσκηση σε διάφορους συνεργαζόμενους φορείς σε όποιον φοιτητή το επιθυμεί.
• Προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια σε όποιον φοιτητή το επιθυμεί. Επίσης, η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου Ψυχολογίας και ειδικών σε θέματα Ψυχολογίας ημερίδων και εργαστηρίων από το Κολλέγιο, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με δημοσιεύσεις, ώστε να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στον εργασιακό στίβο.
• Προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα, με στόχο τη δημοσίευση άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά μέσω του Research Center του City Unity College.