TRAVEL

2 ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 15 καλύτερες της Ευρώπης

iStock

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δημοφιλές γαλλικό ταξιδιωτικό μέσο Geo.fr, στον πρώτο κατάλογο που ανακοίνωσε με τις 15 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης συμπεριλαμβάνει και 2 ελληνικές. 

«Η απεραντοσύνη του ουρανού, το γαλάζιο της θάλασσας, η μεσημβρινή ώχρα της άμμου και η βλάστηση που προσφέρει γενναιόδωρη σκιά, είναι μια σειρά από εικόνες, που έχουν ταυτιστεί με την ιδανική παραλία και έρχονται στο μυαλό των ταξιδιωτών», γράφει το ταξιδιωτικό site στη λίστα του.

Της γριάς το πήδημα, στην Άνδρο

2 ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 15 καλύτερες της Ευρώπης Unsplash

Στην 11η θέση της λίστας λοιπόν – η οποία διαμορφώθηκε βάσει πρόσφατης εκτενούς έρευνας του Lonely Planet – βρίσκεται η παραλία της Άνδρου, Της γριάς το πήδημα. Ο επιβλητικός της βράχος σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά χαρίζουν στην παραλία μια απόκοσμη και άγρια ομορφιά. Ιδανική για πολύωρες ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές, αφού τα βράχια που βρίσκονται στο πίσω μέρος της προσφέρουν φυσική σκιά στους επισκέπτες της. H παραλία δεν είναι οργανωμένη και δεν υπάρχει κοντινό κατάστημα να προμηθευτεί κάποιος νερό ή φαγητό.

Το Κοκκινόκαστρο, στην Αλόννησο

2 ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 15 καλύτερες της Ευρώπης iStock

Ακολουθεί το «Κοκκινόκαστρο» της Αλοννήσου στην 15η θέση. Ο κόκκινος βράχος που μπαίνει βαθιά μέσα στη θάλασσα, συνδυάζεται αρμονικά με τα πράσινα δέντρα των λόφων, το βαθυγάλανο νερό, τις πέτρες, τα βότσαλα και την άμμο της παραλίας που συνδυάζουν διάφορες αποχρώσεις – από το γκρι, μέχρι το άσπρο και το κίτρινο. Ο κατάλογος επίσης συμπεριλαμβάνει παραλίες από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Γερμανία και την Ισλανδία.

«Η Άνδρος εμφανίζει μια νέα δυναμική, προσελκύοντας τουρίστες και εκτός της υψηλής τουριστικής σεζόν. Η επισκεψιμότητα των προηγούμενων τριημέρων ήταν σε υψηλά επίπεδα και ειδικά σε αυτό της Καθαράς Δευτέρας οι αφίξεις εμφανίστηκαν ενισχυμένες κατά 40,4% σε σύγκριση με πέρυσι. Το κλίμα του νησιού, οι γραφικοί οικισμοί, οι άρτιες υπηρεσίες και η δαντελωτή ακτογραμμή φέρνουν το καλοκαίρι πιο νωρίς, προσφέροντας ποιοτικές αλλά όχι υπερτιμημένες ταξιδιωτικές εμπειρίες, μόλις δύο ώρες από τη Ραφήνα. Αυτό άλλωστε αποτελεί και τον “κορμό” του καλέσματος μας σε Ελλάδα και εξωτερικό», αναφέρει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου Νίκος Μουστάκας.

«Αλόννησος σημαίνει χαλάρωση σε εξωτικές παραλίες, τοπική κουζίνα, αυθεντική φιλοξενία και αναζωογόνηση μέσα από εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως θαλάσσιες εκδρομές, καταδύσεις και εξερεύνηση στη φύση. Η οργανωμένη προσπάθειά μας βρίσκει απήχηση σε αγορές του εξωτερικού όπως τη Γαλλία. Αξιοποιούμε τη νέα τάση που ενθαρρύνει την ποιότητα και όχι την τυποποίηση στο ταξίδι.

Δεν είναι τυχαίο πως το νέο έτος βρήκε την Αλόννησο στην κορυφή των προτεινόμενων προορισμών για το 2024, σύμφωνα με τη Le Figaro και την Die Welt», επισήμανε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αλοννήσου Κωνσταντίνος Χλίβας.