POP CULTURE

1899: Μυστηριώδες και οριστικό φινάλε για τη sci-fi σειρά του Netflix

Netflix

Ξαφνικοί τίτλοι τέλους μπήκαν στη σειρά 1899 του Netflix, η οποία δεν θα επιστρέψει στην συνδρομητική πλατφόρμα με δεύτερη σεζόν. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον συνδημιουργό της σειράς Baran bo Odar, με σχετική ανάρτησή του στο Instagram.

Αν έχεις ήδη παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο του 1899 στο Netflix, ξέρεις ότι το φινάλε αφήνει αναπάντητα αρκετά ερωτηματικά. Ερωτηματικά τα οποία θα αποκτούσαν απαντήσεις μέσα από το χαρακτηριστικό στυλ των δημιουργών του Dark Jantje Friese και Baran bo Odar, σε επόμενες σεζόν. Δυστυχώς όμως, η σειρά δεν πήρε το πράσινο φως, ολοκληρώνοντας με μυστηριώδη τρόπο το ταξίδι του στις οθόνες μας.

«Με βαριά καρδιά θα πρέπει αν σας πω ότι το 1899 δε θα ανανεωθεί. Θα θέλαμε πολύ να τελειώσουμε αυτό το απίστευτο ταξίδι με μια 2η και 3η σεζόν, όπως κάναμε με το Dark. Αλλά κάποιες φορές τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα σχεδιάζεις. Έτσι είναι η ζωή. Γνωρίζουμε ότι θα απογοητεύσουμε εκατομμύρια οπαδούς μας εκεί έξω, αλλά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας, για το γεγονός ότι ήσασταν μέρος αυτή της πανέμορφης περιπέτειας. Σας αγαπάμε. Μην το ξεχνάτε αυτό -Bo & Jantje», αναφέρει στην σχετική του ανάρτηση στο Instagram o Baran bo Odar αφήνοντας αρκετά (ακόμα) ερωτηματικά στους fans της σειράς.

Ο ηθοποιός Lynggaard Tønnesen ανέβασε επίσης στο Twitter μια παλιά selfie με τους συμπρωταγωνιστές του, λέγοντας ότι το καστ ήταν «πραγματικά συντετριμμένο» από την απόφαση να μην προχωρήσει η δεύτερη και η τρίτη σεζόν της σειράς.

What is lost will be (not) found

Σύμφωνα με το Variety το Netflix δεν έχει κάνει ακόμη κάποιο σχόλιο για το τέλος της σειράς, η οποία έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα τον περασμένο Νοέμβριο.

«Ένα ατμόπλοιο με μετανάστες κατευθύνεται δυτικά αφήνοντας πίσω του τη Γηραιά Ήπειρο. Οι επιβάτες, ένα κράμα Ευρωπαίων, μοιράζονται τις ίδιες ελπίδες και τα ίδια όνειρα εν όψει του νέου αιώνα και της καινούργιας ζωής τους στο εξωτερικό. Το ταξίδι τους όμως, θα πάρει μια απρόσμενη τροπή, όταν θα συναντήσουν στη θάλασσα ένα ακυβέρνητο πλοίο επίσης με μετανάστες. Αυτό που θα αντικρίσουν εκεί θα μετατρέψει το ταξίδι τους προς τη “Γη της Επαγγελίας” σε έναν τρομερό εφιάλτη» αναφέρει η σύνοψη του Netflix για την υπόθεση της σειράς.

Η σειρά 1899 βρέθηκε σε αρκετές χώρες στην πρώτη θέση των trending σειρών του Netflix, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, ενώ είχε προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον για την ιδιοφυή ή/και «δύσκολη» πλοκή του. Η διεθνής συμπαραγωγή περιελάμβανε ένα πλούσιο cast Ευρωπαίων ηθοποιών, με αρκετά γνώριμα πρόσωπα από άλλες σειρές του Netflix, όπως Dark, The Rain και Elite.

Δεν είναι ξεκάθαρο ακριβώς γιατί ακυρώθηκε η συνέχεια της σειράς, αν και είναι ιδιαίτερα περίεργο λαμβάνοντας υπόψη τη συντριπτική δημοτικότητα της. Το παγκόσμιο σύστημα κατάταξης του Netflix, κατέγραψε το 1899 να σκαρφαλώνει στις 10 κορυφαίες τηλεοπτικές εκπομπές της πλατφόρμας για ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της, τον Νοέμβριο του 2022. Από την άλλη, τον Δεκέμβριο, το Netflix σύμφωνα με το Deadline δήλωσε ότι το 1899 είχε 87,9 εκατομμύρια προβολές.

Και έτσι απλά οι ελπίδες μας για τη συνέχεια της σειράς, εξαφανίστηκαν ακριβώς όπως τα πλοία Kerberos και Prometheus. «What is lost would be (not) lost».