ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Ιδέες διακόσμησης: 10 τρόποι να βάλεις κάδρα στο σπίτι (χωρίς να τα κρεμάσεις)

Ένα σπίτι χωρίς κάδρα, φωτογραφίες ή πίνακες στους τοίχους είναι άδειο. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις τρελά χρήματα για να αγοράσεις 'τέχνη' ή πανάκριβες κορνίζες, το μόνο που έχει σημασία είναι να βάλεις πράγματα που σε εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν το χαρακτήρα και το γούστο σου. Το μόνο δύσκολο κομμάτι σε αυτό είναι να βρεις τον τρόπο που θα τα ταξινομήσεις/ κρεμάσεις, γιατί άπαξ και τρυπήσεις τον τοίχο δεν υπάρχει γυρισμός.

Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να κάνεις για να μην καταλήξεις με πολλές τρύπες είναι να σχεδιάσεις σε ένα χαρτί ή στο πάτωμα το συνδυασμό των κάδρων. Υπάρχει βέβαια και η άλλη επιλογή, αυτή του να μην τα κρεμάσεις στον τοίχο, αλλά να τα ακουμπήσεις πάνω σε άλλα έπιπλα, έτσι και θα γλιτώσεις τις τρύπες και θα έχεις την επιλογή να αλλάξεις τη διακόσμηση ΟΠΟΤΕ θέλεις.

Πού μπορείς να βάλεις όμως τα κάδρα; Έχουμε και λέμε.

Πάνω στον μπουφέ/ τραπέζι στο σαλόνι

Το πιο safe σημείο του σπιτιού για να ακουμπήσεις ένα κάδρο. Μπορείς να παίξεις με διάφορες κορνίζες και να τα συνδυάσεις με πρασινάδες και άλλα αντικείμενα.

A post shared by @interiorbynikic on

Στο μάρμαρο του παράθυρου

Προφανώς δεν θα βάλεις την κορνίζα μπροστά στο παράθυρο που ανοίγεις καθημερινά, αλλά σε αυτό που μένει κυρίως κλειστό.

A post shared by Hanna Olofsson (@leva_rum) on

Στη βιβλιοθήκη

Αν έχεις μια χαμηλή βιβλιοθήκη στο σαλόνι γέμισέ την με κάδρα, γλάστρες και μικροαντικείμενα. Θα δεις πώς θα αλλάξει τελείως το χώρο.

Πάνω από το τζάκι

Γενικά πάνω στο τζάκι μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις φρόντισε μόνο να τα μετακινείς τα βράδια που το τζάκι καίει για πολλές ώρες.

A post shared by Harley(@harleyraynorxo) on

Στο κομοδίνο

Το κομοδίνο δεν είναι μόνο για το ξυπνητήρι και το κινητό. Ακούμπησε μια όμορφη κορνίζα με ένα ωραίο Illustration ή μια φωτογραφία που σου φτιάχνει τη διάθεση.

A post shared by Mary (@thisthriftedabode) on

Σε ράφι πίσω από τον καναπέ

Τα ράφια δεν είναι μόνο για μπιμπελό. Ο καλύτερος τρόπος να κρεμάσεις κάδρα χωρίς να χρειαστεί αν τρυπήσεις παντού τον τοίχο είναι τα ράφια- για αυτό εκμεταλλεύσου τα.

Σε ράφι στον τοίχο

Στο ίδιο concept με πριν, βίδωσε (καλά) ένα ράφι σε όποιο τοίχο θέλεις και βάλε εκεί τα κάδρα που σου αρέσουν.

A post shared by BOJA Decó (@bojadeco) on

Στο πάτωμα!

Ναι, στο πάτωμα. Ένα μεγάλο κάδρο μπορεί να ταιριάξει ιδανικά στο πάτωμα του σαλονιού, δίπλα σε ένα άλλο έπιπλο.

Πάνω από το κεφαλάρι στο κρεβάτι

Αν το κρεβάτι σου έχει φαρδύ κεφαλάρι μπορείς άνετα να ακουμπήσεις κάποια κάδρα- πρόσεξε μόνο να μην είναι βαριά και σου έρθουν στο κεφάλι!

Με washi tape στον τοίχο

Εναλλακτικά μπορείς πάντα να κρεμάσεις φωτογραφίες ή cart postal με washi tape στον τοίχο, έτσι θα γλιτώσεις τις τρύπες και θα έχεις όμορφο αποτέλεσμα

A post shared by Mosey Me (@mosey_me) on