GREY'S ANATOMY

10 στιγμές που το Grey’s Anatomy μας έκανε κομμάτια την καρδιά

Ένα από τα πιο διάσημα posts στο tumblr, όλως παραδόξως, δεν αφορά τις γάτες (αυτές βέβαια πάντα κερδίζουν, απλά πρέπει να κάνω δραματική εισαγωγή) αλλά το ''Grey's Anatomy'', και συγκεκριμένα την δημιουργό της αγαπημένης  μας σειράς, Shonda Rhimes.

*σηκώνει και τα δύο χέρια*

Αν έχεις παρακολουθήσει τη σειρά ή έστω έχεις πρόσβαση στο internet θα γνωρίζεις ότι η Shonda έχει την τάση να σκοτώνει τους χαρακτήρες της με φοβερά δραματικό τρόπο ενώ δημιουργεί τις πιο αντίξοες συνθήκες, κατά τις οποίες οι πρωταγωνιστές πρέπει να γεννήσουν, να κάνουν εγχείριση εγκεφάλου ή επείγουσα μεταμόσχευση καρδιάς (έχουν συμβεί ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ). Κάπως έτσι έχουμε δει να συμβαίνουν τα χίλια μύρια στους δόλιους εργαζομένους του ”Grey Sloan Memorial Hospital” (Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, το νοσοκομείο λεγόταν πρώτα ”Seattle Grace” και άλλαξε όνομα για να τιμήσει τους νεκρούς γιατρούς Lexie Grey και Mark Sloan.)

Με αφορμή, λοιπόν, το τελευταίο επεισόδιο της 14ης σεζόν για το 2017, στο οποίο είδαμε το νοσοκομείο να δέχεται επίθεση από hackers (*σβήνει από τη λίστα άλλον έναν παράλογο τρόπο που απειλείται το νοσοκομείο*) και να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους υπολογιστές και τα μηχανήματα στο χειρουργείο, αποφάσισα να κάνω μια λίστα με όλες αυτές τις στιγμές που μας έκαναν κομμάτια την καρδιά.

*εμείς, κάθε φορά που η Shonda μας ισοπεδώνει το είναι*

1. Όταν η Cristina γύρισε στο άδειο διαμέρισμα

Ναι, οκ μπορεί να μην ήθελε στην τελική να παντρευτεί τον Burke, αλλά το να βλέπεις μια τόσο δυνατή γυναίκα να λυγίζει έτσι, είναι σπαρακτικό, πώς να το κάνουμε.

2. Η στιγμή που ο Alex πήρε την Izzy από το πλευρό του νεκρού Denny

Νομίζω ο θάνατος του Denny δεν θα σταματήσει ποτέ να στεναχωρεί τους fans της σειράς. Το γεγονός ότι παράλληλα έπαιζε το τραγούδι ”Chasing cars” των Snow Patrol ενισχύει την πεποίθησή μου ότι θα κλαίμε για πάντα σε αυτή τη σκηνή.

3. Όταν μάθαμε ότι ο ”John Doe” είναι ο George

Όταν η Meredith συνειδητοποίησε πως ο άγνωστος τραυματίας που πάλευε για τη ζωή του είναι ο George, πιστεύω πως όλοι φωνάξαμε στην τηλεόρασή μας ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΝΤΑ, ή τέλος πάντων κάτι παρόμοιο και ίσως λιγότερο κόσμιο. Ένας από τους πιο σοκαριστικούς θανάτους, που έχουμε δει ποτέ.

4. Όταν πυροβόλησαν τον Derek

Το διπλό επεισόδιο με την ομηρία ήταν ξεκάθαρα το highlight εκείνης της (βαρετής) σεζόν και όταν ακούστηκε το μπαμ, που σώριασε τον Derek σταμάτησε και η δική μας καρδιά για λίγα δευτερόλεπτα.

5. Όταν πέθανε η Lexie Grey

*βήχει να καθαρίσει ο λαιμός*

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΙΟ ΑΝΑΙΤΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΝΤΑ ΜΟΥ; ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ. ΕΙΝΑΙ. Τι και αν αποχαιρετήσει την Lexie, χρόνια τώρα, δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.

6. ΚΑΙ Όταν πέθανε ο Mark Sloan

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά που ζήσαμε με την Lexie, είδαμε και τον Mark Sloan να χάνει τη ζωή του ΑΦΟΥ είχε επιστρέψει στο νοσοκομείο και πιστεύαμε πως όλα θα πάνε καλά.

ΜΕ ΤΙ ΚΑΡΔΙΑ ΜΩΡΗ ΣΟΝΤΑ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕΣ; ΠΕΣ ΜΟΥ.

7. Όταν έφυγε η Cristina από το νοσοκομείο

Από τη στιγμή που αποχώρησε από τη σειρά η Cristina υπάρχει ένα τεράστιο κενό, που δεν συμπληρώνεται με καμία άλλη ηρωίδα- ποια άλλη μπορεί να σταθεί στο πλευρό της Meredith όπως εκείνη; Καμία.

10. Όταν η Meredith δέχτηκε επίθεση μέσα στο νοσοκομείο

Η επίθεση που έγινε στην Meredith ήταν από το πουθενά- γιατί δεν έφταναν όλα τα άλλα που έχει ζήσει αυτή η γυναίκα, έπρεπε να την σπάσουν και στο ξύλο, να χάσει οριακά την ακοή της και να μην μπορεί να δει τα παιδιά της. Όλα αυτά ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ.