ΔΙΑΚΟΠΕΣ

10 πράγματα που δεν πρέπει να συμβούν σ’ αυτές τις διακοπές

"Ατυχία" και "η κακή ώρα" ή μήπως πας γυρεύοντας κι εσύ. Κι απ' τα δύο έχει η ψεκασμένη με άφθονη γκαντεμίνι δεκάδα με όλα εκείνα τα απαράδεκτα που παθαίνουμε όσο είμαστε διακοπές. Άνθρωπος να τα 'χει ζήσει όλα μαζεμένα δεν υπάρχει (ελπίζω) αλλά λίγο ή πολύ μας έχουν βρει στο #facepalm επάνω. Μη σου τύχει αυτός ο τραγέλαφος.

Να σε τσιμπήσει κάτι

Το οτιδήποτε. Κουνούπι, σκνίπα, δράκαινα, σκορπιός, φίδι, μέδουσα, τσούχτρα, μέλισσα, σφήκα. Αν το καλοσκεφτείς, δεν ξέρεις από πού θα σου’ ρθει. Είναι πολλά τα άτιμα. Οπότε μην το καλοσκεφτείς, απλά πάρε μία αμμωνία μαζί σου. Ίσως και μία ένεση κορτιζόνης. Έναν γιατρό, γιατί όχι;

Να πάρει φωτιά το μέρος όπου παραθερίζεις

Βασικά κανένα μέρος στον κόσμο ολάκερο να μην αρπάξει πυρκαγιά, αλλά- ας είμεθα ρεαλιστές- συμβαίνει, οπότε θα περιορίσω την ευχή χωροταξικά στο νησί/θέρετρο όπου θα κάνεις τις διακοπές σου. Κρίμα είναι να γίνετε μαύροι από την καρβουνίλα και να βρέχετε τον τόπο με τα λάστιχα.

Να βρεθείς στο ίδιο νησί με τον/ην πρώην

Και γύρω γύρω θάλασσα ε; Κάν’ το λίγο εικόνα. Και να συνοδεύεται κιόλας. Όχι όχι, κακό σενάριο. Το μόνο αρνητικό του μικρού νησιού είναι αυτό. Ότι δεν θα μπορείς να γλιτώσεις από πουθενά. Απαπα, ούτε στον εχθρό μας.

Να χωρίσεις

Τόσο καιρό ανεχόσασταν ο ένας τον άλλον, στην Αλόνησσο Αυγουστιάτικα με 99% πληρότητα βρήκατε ότι δεν τραβάει άλλο βρε αδέρφια; Κρατηθείτε και το τελειώνετε στην επιστροφή, λίγο πριν ανοίξει η μπουκαπόρτα του πλοίου. Κύριοι, δεξιά ο ένας, αριστερά η άλλη. Τι πιο ωραίο από το να ολοκληρώνονται  οι διακοπές μέσα στο απόλυτο δράμα;

 

Να πεθάνει ένας συγγενής

Ναι, μακριά από μας, φτου φτου, κοκ αλλά συμβαίνει. Θα μου πεις, όποτε και να πεθάνει ο θείος Αριστείδης, το ίδιο λυπηρό θα είναι. Ε ΌΧΙ καλή μου. 365 μέρες έχει ο χρόνος, την ώρα που έχεις γίνει ένα με το βότσαλο πρέπει να έρθει η κακιά στιγμή; Γύρνα πίσω τώρα. Συλλυπητήρια.

Να βρεθείς μεσοτοιχία με τον θόρυβο

Το αμέσως ακόμα χειρότερο σενάριο είναι να περιστοιχιστείς στο ενοικιαζόμενο από οικογένεια με παιδάκια από τη μία και με ζευγαράκι που του δίνει και καταλαβαίνει all night long από την άλλη. Μην ξεχάσεις να χώσεις τις ωτοασπίδες στο τσεπάκι της τσάντας.

Να φυσάει. Πολύ.

Μελτέμια. Αυτή η κατάρα.

 

Να πατήσεις αχινό

Άλλος ένας αυθεντικός καλοκαιρινός εφιάλτης ο οποίος ολοκληρώνεται με σένα ξάπλα και με τουλάχιστον 3 άτομα από πάνω να περιεργάζονται την πατούσα σου με τσιμπιδάκια και λάδια. Εμ τι την ήθελες τη βουτιά από τον παρθένο βράχο βρε κρικρί;

Να αρρωστήσετε

Δεν βάζω τυχαία πληθυντικό. Γιατί μερικές φορές ίσως είναι προτιμότερο να πρήζονται τα δικά σου τα λαιμά από της κολλητούλας ή του αγαπουλίνα ή όποιου γκρινιάρη ανθρώπου- μαύρη ώρα και στιγμή- πέσει το ανοσοποιητικό του μέσα στον καύσωνα και τον έχεις παρέα. Και κάπου εκεί, σβήνει το air condition, ανατέλλουν οι μουτράκλες, σκοτεινιάζει ο ήλιος, μαραίνονται τα λουλούδια κτλ, κτλ.

Να ξεμείνεις από λεφτά

Έχει συμβεί σε όλους. Σκας στο νησί κάπως έτσι:

 

 

Και κάτι 24ωρα αργότερα:

Αλλιώς τα είχες υπολογίσει ε; Μήπως τα πήρε ο αέρας; Όχι. Βρίσκονται όλα στην ταμειακή, δίπλα στον μπάρμαν.

Να σου κλέψουν το σπίτι

Ίσως έχεις τρομάξει λίγο με τη λίστα που διαβάζεις, μπορεί ενδόμυχα και αυθόρμητα να σκέφτείς πως δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να μην κουνήσεις ρούπι φέτος. Εντάξει, κινδυνολογώ, σταμάτα. Όλα καλά θα πάνε.

Συναγερμό έχουμε βάλει ε;

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΒΡΕ.