LIFE

10 λόγοι για να έχεις ένα Jeep

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο εξηλεκτρισμός των οχημάτων έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Οι υποχρεώσεις αυτής της τελευταίας, οι γρήγοροι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής και οι ανατιμήσεις στα καύσιμα, βρίσκονται ανάμεσα στους βασικούς λόγους που κάνουν επιτακτική την ανάγκη για ευκολία και άνεση στις μετακινήσεις που πραγματοποιούμε καθημερινά, με όσο δυνατόν λιγότερα έξοδα χωρίς συμβιβασμούς. Και εδώ, λοιπόν, είναι που η ηλεκτροκίνηση (αμιγής ή υβριδική) μπαίνει στο παιχνίδι, αλλάζοντας τα έως τώρα γνωστά δεδομένα και το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, υιοθετώντας παράλληλα έναν φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα.

Τα ηλεκτρικά οχήματα χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα και τα υβριδικά. Η καινοτομία των τελευταίων βασίζεται στο γεγονός πως η κίνησή τους επιτυγχάνεται με 2 κινητήρες αντί του ενός. Αναλυτικότερα, ένα συμβατικό αυτοκίνητο κινείται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ ένα ηλεκτρικό από έναν ηλεκτροκινητήρα. Τα υβριδικά οχήματα χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό αυτών των 2, προσφέροντας μία σειρά από πλεονεκτήματα τόσο για τον οδηγό, όσο και για το περιβάλλον. Συνοπτικά, ο ηλεκτρισμός στην αυτοκίνηση απλοποιεί την οδήγηση, μειώνει τις εκπομπές ρύπων και διασφαλίζει περισσότερη οικονομία από τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, λοιπόν, συνδυάζονται στα νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα αυτοκινήτων Jeep και συγκεκριμένα στα μοντέλα Renegade και Compass. Οι νέες υβριδικές εκδόσεις της εταιρίας έρχονται να πλαισιώσουν το καινοτόμο Plug-in Hybrid σύστημα 4xe και είναι ιδανικές για εσένα που ψάχνεις ένα αυθεντικό SUV. Διαβάζεις τους 10 λόγους για τους οποίους αξίζουν την επένδυση.

Jeep

1. Οι καινοτομίες της νέας υβριδικής τεχνολογίας e-Hybrid

Ανάμεσα στις πρωτοπορίες της τεχνολογίας e-Hybrid των μοντέλων Renegade και Compass, είναι ο ολοκαίνουργιος 4κυλινδρος turbo βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων με απόδοση 130 ίππων και 240 Nm ροπής. Ο εξελιγμένος βενζινοκινητήρας «πάει» πακέτο με το νέο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων

Η νέα υβριδική τεχνολογία e-Hybrid καινοτομεί στην κατηγορία των μοντέλων με κίνηση στους 2 τροχούς και δίνει τη δυνατότητα στα Jeep Renegade και Compass να κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά στις χαμηλές ταχύτητες, αλλά και κατά τη διάρκεια των ελιγμών στάθμευσης.

2. Μείωση κατανάλωσης καυσίμων κατά 15%

Η οικονομία στα καύσιμα είναι ανάμεσα στα βασικότερα κριτήρια όσον αφορά την τελική επιλογή αυτοκινήτου και το καινοτόμο σύστημα e-Hybrid των Jeep Renegade και Compass καταφέρνει να μειώνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 15% σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης. Αυτό επιτυγχάνεται με τον ηλεκτροκινητήρα 15 kW (20 hp), ο οποίος αποδίδει 55 Nm ροπής. Η συγκεκριμένη απόδοση επιτρέπει στον ηλεκτροκινητήρα να κινεί το όχημα ακόμα και με σβηστό βενζινοκινητήρα.

3. Μέγιστη αποδοτικότητα

Ακόμα ένα προτέρημα του 4κυλινδρου, υπερτροφοδοτούμενου θερμικού κινητήρα είναι η βελτιστοποίηση της θερμοδυναμικής απόδοσης. Παράλληλα, το σύνολο διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού και σύστημα άμεσου ψεκασμού υψηλής πίεσης (350 bar).

4. Προηγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας

Στο πλαίσιο της μέγιστης αποδοτικότητας, τα νέα μοντέλα Jeep Renegade και Compass e-Hybrid, διαθέτουν προηγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Συγκεκριμένα, το Intelligent Brake System μεγιστοποιεί την αξιοποίηση της κινητής ενέργειας του οχήματος κατά την επιβράδυνση.

5. Συνολική βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας

Στα πλεονεκτήματα του νέου υβριδικού συστήματος των μοντέλων Jeep Renegade και Compass συγκαταλέγονται η οδηγική ευελιξία και άνεση, υιοθετώντας χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Ανάμεσά τους: η αθόρυβη εκκίνηση, η ανάκτηση ενέργειας, το e-Boosting και η αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

6. Αμιγώς ηλεκτρική κίνηση υπό συνθήκες

Αναλύοντας περαιτέρω την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση που προαναφέρθηκε, οι νέες e-Hybrid εκδόσεις των Renegade και Compass δύναται να κινηθούν σε αρκετές περιπτώσεις αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα ανάλογα με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και για αποστάσεις που -ανάλογα με τις συνθήκες- υπερβαίνουν τα 50 χλμ., Κατ’ αυτόν τον τρόπο, υπερκαλύπτονται οι καθημερινές, αστικές μετακινήσεις (e-Launch, e-Creeping, e-Queueing και e-Parking).

7. Μείωση περιβαλλοντικής ρύπανσης

Οι εκπομπές ρύπων που παράγουν τα οχήματα συγκαταλέγονται ανάμεσα στα μείζονα οικολογικά προβλήματα του πλανήτη μας. Η eco-friendly ειδική έκδοση Upland του υβριδικού συστήματος e-Hybrid, διαθέτει χαρακτηριστικά φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων και ανακουφίζοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, το περιβάλλον. Το σύστημα e-Hybrid πλαισιώνεται από φιλικές προς το περιβάλλον βαφές και καινοτόμα «πράσινα» υλικά.

Στο πλαίσιο της λογικής reduce – reuse -recycle (3 R’s), η έκδοση Upland χρησιμοποιεί υλικά υψηλής ποιότητας από ανακυκλωμένα υλικά. (πχ. η επένδυση καθισμάτων SEAQUAL® από ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν συλλεγεί από τους Ωκεανούς, πλαστικές επιφάνειες από ανακυκλωμένα φωτιστικά σώματα αυτοκινήτων, eco-friendly βαφή MetaKrome).

8. Συνδεσιμότητα & ασφάλεια

Η πληροφόρηση, η συνδεσιμότητα και η ασφάλεια έχουν ιδιαίτερη σημασία για τα μοντέλα Jeep Renegade και Compass, τα οποία προσφέρουν μια αντίστοιχη, ολοκληρωμένη υβριδική εμπειρία μέσω του καινοτόμου συστήματος πολυμέσων Uconnect.

Η λειτουργία του e-Hybrid εμφανίζεται μέσω της οθόνης του συστήματος, ενώ ο πίνακας οργάνων μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με πληροφορίες που ο οδηγός θεωρεί πιο χρήσιμες, αναλόγως την περίπτωση. Η οθόνη αφής του Uconnect (έως και 10,1’’) συνδέεται και με το εγκατεστημένο Uconnect Box (έλεγχος διάφορων λειτουργιών εξ αποστάσεως μέσω smartphone, λειτουργία γεωεντοπισμού).

Το πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) ολοκληρώνει το συνολικό επίπεδο ασφάλειας των 2 μοντέλων. Το πακέτο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενεργό σύστημα cruise control, αυτόματο φρενάρισμα και σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού.

9. Ελεύθερη πρόσβαση στον Δακτύλιο & φοροαπαλλαγές

Μεγάλο πλεονέκτημα όλων των Jeep Renegade και Compass e-Hybrid είναι το γεγονός πως δεν υπόκεινται στους περιορισμούς του Δακτύλιου. Όλα τα μοντέλα της κατηγορίας κινούνται άνευ περιορισμών στους δρόμους και τις οδούς που εφαρμόζεται ο Δακτύλιος. Επίσης, ανάλογα με το μοντέλο και την έκδοση, υπάρχει απαλλαγή καταβολής τελών κυκλοφορίας και καταβολής φόρου χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου.

10. 4ετη εργοστασιακή εγγύηση έως 160.000 χλμ.

Το νέο υβριδικό σύστημα e-Hybrid είναι διαθέσιμο στα Renegade και Compass σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού: Longitude, Limited, S και Upland (ειδική σειρά). Οι τιμές των εκδόσεων e-Hybrid ξεκινούν από τις 25.800 ευρώ (Renegade) και 31.100 ευρώ (Compass). Όπως όλα τα μοντέλα της Jeep, έτσι και τα νέα μοντέλα με υβριδικό σύστημα e-Hybrid, καλύπτονται από 4ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000 χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.