ΦΥΤΑ

10 ανοιξιάτικα φυτά που θα δώσουν χρώμα και ζωή στο μπαλκόνι σου

iStock

Το μπαλκόνι είναι ένα μέρος του σπιτιού για το οποίο θα πρέπει να αισθάνεσαι τυχερή που το έχεις, ειδικότερα όσο πλησιάζει η άνοιξη και το καλοκαίρι και γενικότερα ο καιρός «ανοίγει». Ίσως έχει καταντήσει και λίγο κουραστικό να με ακούς (δηλ. να με διαβάζεις) να σου το λέω ξανά και ξανά, όμως το πιστεύω ακράδαντα.

Το μπαλκόνι, λοιπόν, είναι το μέρος στο οποίο απολαμβάνεις τις πιο ζεστές μέρες, χωρίς να χρειαστεί να κουνήσεις ρούπι από το σπίτι σου. Είναι το μέρος που σε χαλαρώνει, ύστερα από μία εξαντλητική μέρα. Το μέρος που μετατρέπεται σε καλοκαιρινό μπαράκι, αυτό το βράδυ του ΣΚ που εσύ και η παρέα σου βαριέστε να βγείτε έξω. Εκεί που δουλεύεις και διαβάζεις το αγαπημένο σου βιβλίο. Εκεί που σε παίρνει ο πιο γλυκός ύπνος, σε αυτήν την καινούργια και super αναπαυτική, ξύλινη πολυθρόνα. Όλα τα παραπάνω, όχι μόνο αρκούν για να στηριχθεί ο ισχυρισμός στην αρχή του άρθρου, αλλά οδηγούν και σε ένα συμπέρασμα: Το συγκεκριμένο spot θέλει περιποίηση, αγάπη και χρώμα τώρα που έχει μπει άνοιξη. Αρωγός σε όλα τα προηγούμενα, είναι τα αγαπημένα σου φυτά.

Τα φυτά, λοιπόν, είναι η πιο stylish και πολύχρωμη προσθήκη που ταιριάζει στο mood αυτής της παιχνιδιάρικης εποχής και δεν πρέπει να λείπουν από κανέναν εξωτερικό χώρο. Τσέκαρε παρακάτω για να ανακαλύψεις τα πιο εντυπωσιακά φυτά που είναι ιδανικά για την άνοιξη και κεντρίζουν το ενδιαφέρον με τα χρωματιστά άνθη τους. Όλα τα βλέμματα στο μπαλκόνι σου!

Πανσές

Κατιφές

Και το Σκυλάκι ανάμεσα στα must φυτά της άνοιξης για το μπαλκόνι σου

Πετούνια

Γαρυφαλλιά: Ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά φυτά της άνοιξης

Μολόχα

Φελίτσια: Ένα από τα πιο ωραία φυτά της άνοιξης

Σουρφίνι

Ζέρμπερα

Καλέντουλα: Από τα πιο ωραία ανοιξιάτικα φυτά