ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φθινοπωρινές εκπτώσεις, Black Friday και Cyber Monday: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

PEXELS

Ο Νοέμβριος ξεκίνησε σηματοδοτώντας την αρχή για τις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, ενώ ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου φέρνει και τις Black Friday και Cyber Monday. Εμείς σε προετοιμάζουμε κατάλληλα για τις σωστές αγορές.

Η ιδανική περίοδος για να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου ή για να να αλλάξεις τη διακόσμηση στο σπίτι σου, μόλις ξεκίνησε. Ευκαιρίες για αγορές σε χαμηλότερες τιμές, θα έχεις από σήμερα, αφού από την 1η Νοεμβρίου αρχίζουν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις, που θα έχουν διάρκεια δύο εβδομάδων.

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά στις φθινοπωρινές εκπτώσεις

Τρεις Κυριακές απομένουν τυπικά για τη λειτουργία των καταστημάτων. Η 26η Δεκεμβρίου πέφτει την τελευταία Κυριακή πριν την Πρωτοχρονιά επομένως τα μαγαζιά αναμένεται να είναι κλειστά.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες:

  • 7 Νοεμβρίου 2021
  • 12 Δεκεμβρίου 2021
  • 19 Δεκεμβρίου 2021

Φθινοπωρινές εκπτώσεις με Black Friday και Cyber Monday

H Black Friday ή αλλιώς Μαύρη Παρασκευή, oρίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά πάντα ακολουθεί την Hμέρα των Ευχαριστιών (25/11).

Έτσι, φέτος η Black Friday θα «πέσει» την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021.

Τρεις ημέρες μετά την Black Friday, είναι η σειρά της Cyber Monday, με εκπτώσεις στις αγορές που γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαδικτύου.

Τι να προσέξεις στις φθινοπωρινές εκπτώσεις

Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, υπάρχουν πέντε κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών».

Έρευνα αγοράς

Οι καταναλωτές πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα), αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

Οριοθέτησε τις ανάγκες σου

Οι καταναλωτές πρέπει να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.

Οι λεπτομέρειες πίσω από τις δόσεις

Οι καταναλωτές πρέπει να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους, όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

Το σωστό ταμπελάκι

Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

Απόδειξη παρακαλώ

Οι καταναλωτές πάντα πρέπει να παίρνουν την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.