ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Warren Beatty: Γυναίκα τον κατηγορεί ότι τη βίασε όταν ήταν ανήλικη

Jerod Harris/Getty Images for TCM/Ideal Image

Μια γυναίκα φαίνεται να κατήγγειλε τον Warren Beatty, ισχυριζόμενη ότι ο ηθοποιός την ανάγκασε να συνευρεθεί μαζί του το 1973, όταν η ίδια ήταν ακόμα ανήλικη. Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από το Variety.

Η γυναίκα ονόματι Kristina Charlotte Hirsch, η οποία ζει τώρα στη Λουιζιάνα, κατέθεσε τη μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Los Angeles τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι συνάντησε τον υποψήφιο για Όσκαρ για την ερμηνεία του ως Clyde στην ταινία Bonnie and Clyde, Warren Beatty, σε ένα κινηματογραφικό πλατό. Εκεί ήταν που της έδωσε «αδικαιολόγητη προσοχή».

Ο Warren Beatty κατηγορείται ότι εξανάγκασε μία γυναίκα να κάνει σεξ μαζί του όταν ήταν 14 ετών

Πιο συγκεκριμένα, η Kristina Charlotte Hirsch ισχυρίστηκε ότι ο 85χρονος ηθοποιός, σχολίαζε «επανειλημμένα την εμφάνισή της» και της έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου του. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ίδιας, ο Warren Beatty της τηλεφώνησε πολλές φορές κατά τη διάρκεια εκείνης της χρονιάς, την πήγε βόλτες με το αυτοκίνητό του, προσφέρθηκε να τη βοηθήσει με τα μαθήματά της και την προσκάλεσε στο ξενοδοχείο που έμενε για τις ανάγκες μιας παραγωγής.

Η Hirsch που τότε βρισκόταν στην ηλικία των 14 ή 15, κατηγόρησε τον ηθοποιού που τότε ήταν περίπου 35 ετών, ότι της μίλησε πολλές φορές «για την απώλεια της παρθενίας της». Η καταγγέλλουσα πρόσθεσε ότι «χρησιμοποίησε πάρα πολλές φορές τη θέση υπεροχής του για να την εξαναγκάσει σε σεξουαλική επαφή, συμπεριλαμβανομένου του στοματικού σεξ, της προσομοίωσης σεξ και τελικά της εξαναγκαστικής σεξουαλικής επαφής όταν ήταν ακόμα ανήλικη».

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον Warren Beatty για «επιθετική αποπλάνηση» και περιέγραψε τη συμπεριφορά του ως «καταπιεστική και άθλια, καθώς ήταν σκόπιμη. Έγινε με συνειδητή επίγνωση για την καταπάτηση των δικαιωμάτων της και της ασφάλειάς της».

Μεταξύ άλλων, παραδέχθηκε ότι ήταν «ενθουσιασμένη αρχικά» από την προσοχή που της έδινε ο Warren Beatty και πίστευε ότι οι δυο τους είχαν μια ρομαντική σχέση. «Η εξουσία της θέσης του και η χειραγώγηση του με έκαναν να πιστεύω ότι είχα μια ρομαντική σχέση με έναν star του κινηματογράφου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυσή της.

Αυτό που ζητά τώρα, είναι η εκδίκαση της υπόθεσης και η αποζημίωση για ψυχολογική, ψυχική και συναισθηματική οδύνη. Υποστηρίζει ότι η φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση έχει οδηγήσει την ίδια σε «θέματα εμπιστοσύνης και ελέγχου», καθώς και σε δυσκολία αλληλεπίδρασης με άτομα σε θέσεις εξουσίας.