ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το πρώην μοντέλο Amy Dorris κατηγορεί τον Donald Trump για σεξουαλική επίθεση

AP Photo Evan Vucci

Μία ακόμα γυναίκα αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει για τη δική της προσωπική ιστορία με τον Donald Trump. Μία ιστορία που όπως αυτή των τουλάχιστον 24 γυναικών που τον έχουν κατηγορήσει ως τώρα για σεξουαλική παρενόχληση, την άφησε να νιώθει «αηδιασμένη» και «παραβιασμένη», όπως είπε η Amy Dorris αποκλειστικά στην εφημερίδα “The Guardian”. Το δικό της όνομα προστίθεται σε αυτά των Jessica Leeds, Jill Harth. Kristin Anderson, Cathy Heller και πόσων άλλων.

Θέλω να σου θυμίσω ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ που διεκδικεί την επανεκλογή του σε λίγο καιρό, σε συζήτησή του κάποτε με τον Billy Bush περηφανευόταν για το γεγονός ότι κάνει ό,τι θέλει με τις γυναίκες επειδή είναι διάσημος. Σημείωνε ότι αν μια γυναίκα του αρέσει τη φιλάει κατευθείαν. «Δεν περιμένω καν. Όταν είσαι διάσημος σε αφήνουν να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις τα πάντα. Μπορείς να τις αρπάξεις από το μ@@@@», έλεγε στο video του 2005 που είχε διαρρεύσει το 2016. Οι νέες κατηγορίες της Amy Dorris περιγράφουν μία ακόμα τέτοια συμπεριφορά.

Στην αποκλειστική της συνέντευξη με την “The Guardian” η Amy Dorris περιγράφει το πώς γνωρίστηκε με τον Donald Trump και πώς τελικά εκείνος της επιτέθηκε σεξουαλικά σε έναν αγώνα τένις του US Open το 1997. Τότε ήταν μόλις 24 ετών κι εκείνος 51.

Η Amy Dorris προσπάθησε να ξεφύγει

«Απλά έχωσε τη γλώσσα του στο στόμα μου κι εγώ τον έσπρωχνα. Και τότε η λαβή του άρχισε να γίνεται πιο σφιχτή και τα χέρια του άρχισαν να με χουφτώνουν στα οπίσθιά μου, το στήθος μου, την πλάτη μου, παντού. Ήμουν εγκλωβισμένη από τη λαβή του και δεν μπορούσα να φύγω. Δεν ξέρω πώς το λες το να βάζεις τη γλώσσα σου στο σώμα κάποιου άλλου. Αλλά την έσπρωχνα έξω με τα δόντια μου. Την έσπρωχνα και νομίζω ότι μπορεί και να τραυμάτισα τη γλώσσα του», είπε η Amy Dorris την οποία μπορείς να δεις όπως είναι σήμερα στο πιο κάτω Tweet.

Ο Donald Trump μέσω την δικηγόρων του αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι ποτέ δεν έχει παρενοχλήσει, κακοποιήσει ή συμπεριφερθεί ανάρμοστα στο πρώην μοντέλο. Η Amy Dorris πάντως, παρείχε στην εφημερίδα φωτογραφικό υλικό από τη συνάντησή της με τον Trump, συμπεριλαμβανόμενου του εισιτηρίου της για το US Open και 6 φωτογραφίες που τους δείχνουν μαζί καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της στις ΗΠΑ. Ο Donald Trump τότε ήταν παντρεμένος με τη δεύτερη σύζυγό του, Marla Maples, και ήταν μεγιστάνας της αγοράς των ακινήτων.

Γιατί μίλησε τώρα;

Η Amy Dorris έφερε σε επαφή την εφημερίδα με πρόσωπα από το περιβάλλον της στα οποία είχε αμέσως εκμυστηρευτεί τη σεξουαλική παρενόχληση, τα οποία μοιράστηκαν παρόμοιες λεπτομέρειες για το περιστατικό με αυτές που είπε και η ίδια αργότερα στους δημοσιογράφους. Η Amy Dorris πλέον είναι 48 ετών και μητέρα δίδυμων κοριτσιών. Αν και μπήκε στον πειρασμό να μιλήσει γι’ αυτό που της είχε συμβεί το 2016 όταν οι περισσότερες από τις καταγγελίες εναντίον του Donald Trump είδαν το φως της δημοσιότητας τελικά φοβήθηκε τις επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιο στην οικογένειά της.

«Τώρα αισθάνομαι ότι οι κόρες μου θα γίνουν 13 ετών και θέλω να ξέρουν ότι δεν αφήνουμε κανέναν να μας κάνει κάτι που εμείς δεν θέλουμε. Και προτιμώ να είμαι πρότυπο για εκείνες. Θέλω να δουν ότι δεν έμεινα σιωπηλή, ότι υπερασπίστηκα τον εαυτό μου απέναντι σε κάποιον που έκανε κάτι απαράδεκτο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Donald Trump έδειξε τις προθέσεις του από την πρώτη στιγμή

Η Amy Dorris γνώρισε τον Donald Trump σε ένα ταξίδι με τον τότε σύντροφό της Jason Binn στη Νέα Υόρκη το 1997. O Binn δύο χρόνια αργότερα τον είχε χαρακτηρίσει τον καλύτερό του φίλο. Από την πρώτη στιγμή που του συστήθηκε η Amy Dorris είδε έναν άνθρωπο που ευθέως τη φλέρταρε έντονα. «Έμοιαζε το στιλ του άνδρα, του ανθρώπου που νιώθει ότι δικαιούται οτιδήποτε θελήσει, ακόμα κι αν ήμουν εκεί με τον σύντροφό μου», περιγράφει. Αργότερα μεταφέρθηκαν μαζί με φίλους από τα γραφεία του επιχειρηματία στο προσωπικό του VIP θεωρείο στο γήπεδο του τένις. Η Amy Dorris είχε πρόβλημα με τους φακούς επαφής της και κάποια στιγμή χρειάστηκε να επισκεφθεί την τουαλέτα.

Όταν βγήκε ο Donald Trump την περίμενε απέξω. «Στην αρχή πίστευα ότι περίμενε γιατί ήθελε να πάει στο μπάνιο, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αυτό», λέει. Όπως ισχυρίζεται ο Trump έπεσε πάνω της και τη φίλησε με τη βία μετά από έναν σύντομο διάλογο στον οποίο θυμάται να γελά νευρικά και να του λέει: «Όχι, φύγε».

«Του είπα όχι, δε παρακαλώ σταμάτα. Δεν τον ένοιαζε», λέει η Amy Dorris. «Δεν έχει σημασία ποιος είσαι. Κάθε φορά που κάποιος λέει όχι, σημαίνει όχι. Αλλά αυτό δεν έπιασε για μένα. Δεν ήταν αρκετό», σημείωσε.

Donald Trump Amy Dorris O Donald Trump to 1997. / NY Daily News via Getty Images / James Hughes
O Donald Trump to 1997.

H Amy Dorris «πάγωσε» μετά τη σεξουαλική επίθεση

Όπως λέει η Amy Dorris ήταν σοκαρισμένη μετά από αυτό. «Ένιωθα παραβιασμένη, προφανώς. Αλλά ακόμα δεν το επεξεργαζόμουν και απλά προσπαθούσα να επιστρέψω και να μιλήσω με όλους και να περάσω καλά γιατί, δεν ξέρω, ένιωθα πίεση να φερθώ έτσι», συμπλήρωνει. Η ίδια δεν θυμάται αν είπε στον Binn τι ακριβώς συνέβη αλλά θυμάται ότι του ζήτησε να πει στον Trump να την αφήσει ήσυχη. Ο πρώην σύντροφός της αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα στην “The Guardian” ενώ οι δικηγόροι του Donald Trump είπαν πώς δεν θυμόταν η Dorris να του έχει πει ότι κάτι ανάρμοστο συνέβη ή ότι ένιωθε άβολα κοντά στον Trump.

Όπως λέει η ίδια το είπε σχεδόν αμέσως σε μια φίλη της που ζούσε στην πόλη για να νιώθει περισσότερο ασφαλής. Ο Trump δεν της επιτέθηκε ξανά κατά τη διάρκεια της διαμονής της στη Νέα Υόρκη αλλά συνέχιζε να τη φλερτάρει πιεστικά παρά τις αρνήσεις της. Στην ερώτηση της “The Guardian” γιατί συνέχιζε να περνά χρόνο με τον Binn και τον Trump μετά το επεισόδιο που ισχυρίζεται πως συνέβη η Dorris απαντά: «Είχα ταξιδέψει εκεί από τη Florida και ήμουν μαζί με τον Jason. Δεν είχα χρήματα, δεν είχα κάπου να πάω. Πηγαίναμε από event σε event και ήταν κάτι που με κατέβαλε. Οι άνθρωποι μπορεί να περνούν και χρόνια κοντά σε ανθρώπους που τους κακοποίησαν, έτσι γίνεται όταν κάτι τραυματικό συμβαίνει, παγώνεις».

Ο Donald Trump αρνείται (όπως πάντα) κι αυτούς τους ισχυρισμούς

Οι δικηγόροι του Donald Trump ισχυρίστηκαν ότι οι ισχυρισμοί της Dorris είναι αβάσιμοι και πώς αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί στο VIP θεωρείο του Donald Trump θα υπήρχαν πολλοί μάρτυρες. Επίσης τους κάνει εντύπωση το γεγονός ότι το πρώην μοντέλο ξαναβρέθηκε στο ίδιο μέρος καθώς και σε άλλες εκδηλώσεις παρέα με τον Trump τις επόμενες ημέρες, γεγονός που όπως λένε, επεσήμανε και ο πρώην σύντροφός της με απορία.

Όπως αναφέρει η “The Guardian” οι δημοσιογράφοι της άκουσαν πρώτη φορά για την ιστορία της Amy Dorris μέσω ενός ατζέντη με τον οποίο δούλευε στο Chicago και στον οποίο είχε εκμηστυρευτεί τι συνέβη. Είπε πρώτη φορά την ιστορία της στους δημοσιογράφους πριν από 15 μήνες αλλά για καιρό είχε επιφυλάξεις για να δημοσιοποιηθούν οι καταγγελίες της. Πρόσφατα αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα βλέποντας τις κόρες της να πλησιάζουν την εφηβεία.

«Με αηδιάζει που την έχει γλιτώσει έτσι», σχολίασε για τις φορές που έχει ακούσει τον Trump να κατηγορεί ως ψεύτρες όλες τις γυναίκες που ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από εκείνον. «Κουράστηκα να σιωπώ. Είναι κάπως λυτρωτικό. Ήθελα να το βγάλω από μέσα μου. Και ήθελα οι άνθρωποι να ξέρουν ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, ότι αυτός είναι ο πρόεδρός μας. Αυτά τα πράγματα κάνει και είναι απαράδεκτα», κατέληξε η Amy Dorris.

Όταν η Ivana Trump κατηγόρησε τον Donald Trump πως την βιασε

Ανάμεσα στα πολλά πρόσωπα που έχουν κατηγορήσει τον Donald Trump για την ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά του είναι η και η πρώην σύζυγός του Ivana Trump. Όπως έγραφε στο βιβλίο της “Lost Tycoon: The Many Lives of Donald J Trump” to 1993, o Donald Trump την είχε βιάσει μετά από έναν καυγά τους το 1989 όσο ήταν ακόμα παντρεμένοι.

«Συμπεριφερόταν πολύ διαφορετικά απέναντί μου από ότι ήταν κατά τη διάρκεια του γάμου μας. Ως γυναίκα ένιωσα να βιάζομαι γιατί η αγάπη και η τρυφερότητα που συνήθως μου έδειχνε ήταν απούσες. Αναφέρομαι σε αυτό το γεγονός ως βιασμό αλλά δεν θέλω να ερμηνευθεί με κυριολεκτική ή ποινική έννοια», διευκρίνιζε η Ivana Trump.

Donald Trump Amy Dorris O Donald Trump και η πρώην από τότε σύζυγός του, Ivana Trump στο VIP θεωρείο του στο US Open του 1997. Σύμφωνα με την Amy Dorris η επίθεση εις βάρος της είχε σημειωθεί δύο ημέρες νωρίτερα. / AP Photo / Rusty Kennedy
O Donald Trump και η πρώην από τότε σύζυγός του, Ivana Trump στο VIP θεωρείο του στο US Open του 1997. Σύμφωνα με την Amy Dorris η επίθεση εις βάρος της είχε σημειωθεί δύο ημέρες νωρίτερα.

Πλέον η Ivana υπερασπίζεται το έργο του Προέδρου των ΗΠΑ

Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της υπερασπίστηκε τον Donald Trump για τις πολιτικές του, στηρίζοντας ακόμα και τη σκληρή και απάνθρωπη μεταναστευτική του πολιτική παρόλο που και η ίδια είναι μετανάστρια. «Είναι Ρεπουμπλικανός και είμαι κι εγώ. Εχει πετύχει τόσα πολλά, ειδικά με τη μετανάστευση», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες, αλλά πρέπει να έρθουν στη χώρα νόμιμα. Πρέπει να βρουν δουλειά, πρέπει να πληρώσουν φόρους όπως οι υπόλοιποι Αμερικανοί και απλά να ζήσουν και να είναι καλά», συμπλήρωσε.

Μαζί του η Ivana Trump απέκτησε τρία παιδιά, την Ivanka, τον Donald Jr και τον Eric. Η πρώην σύζυγος του Donald Trump στην ίδια συνέντευξη τονισε ότι δεν θα ήταν υπερβολικό η κόρη τους κάποια μέρα να γίνει πρόεδρος. Νομίζω ότι θα μπορούσε μια μέρα να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος, σίγουρα. Είναι απίστευτα έξυπνη, είναι όμορφη και είναι πλήρως ενημερωμένη. Πόσα περισσότερα μπορεί να ζητάς;», σημείωσε.

Melania, ποιά Melania;

Όπως είπε η σχέση της με τον Donald Trump είναι πλέον πολύ φιλική. Η ίδια αναφέρθηκε και στην νυν σύζυγό του και πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Melania Trump με όχι και τόσο κολακευτικό τρόπο. «Μιλώ απευθείας με τον πρόεδρο. Δεν ασχολούμαι με τις πρώην συζύγους και την ιδιωτική του ζωή. Μιλάμε για τα παιδιά μας, μερικές φορές μιλάμε για οικονομικά θέματα, αλλά δεν μιλάμε για τις πρώην συζύγους», σημείωσε. Όσο για το αν η Melania κάνει καλή δουλειά ως πρώτη κυρία των ΗΠΑ, απάντησε: «Δεν είναι «σίγουρη. Είναι πολύ ήσυχη και δεν επισκέπτεται πολλά μέρη. Κάνει μόνο εμφανίσεις τις οποίες δεν μπορεί να αποφύγει, αλλά είναι πολύ ήσυχη».

Σε επαναφέρω στα λόγια της Amy Dorris για κλείσιμο σχετικά με όσους περνούν πολλά χρόνια κοντά σε ανθρώπους που τους έχουν κακοποιήσει. «Έτσι γίνεται όταν κάτι τραυματικό συμβαίνει, παγώνεις».