ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το υπέροχο εξώφυλλο του ”The New Yorker”

instagram.com/newyorkermag/

Την καθημερινότητα της Νέας Υόρκης ή και ολόκληρου του κόσμου απεικονίζει σε κάθε εξώφυλλό του ”The New Yorker”. Όταν η τέχνη της εικονογράφησης αγγίζει ευαίσθητες χορδές της κοινωνίας τότε αποτέλεσμα είναι μοναδικό, είναι συγκινητικό, είναι βγαλμένο από την ίδια τη ζωή.

Το τελευταίο εξώφυλλο του ”The New Yorker’‘ επιμελήθηκε ο σκιτσογράφος Chris Wire και έχει τίτλο ”Bedtime”. Η ιερή ώρα του ύπνου που οι γονείς βάζουν τα μικρά τους για ύπνο, τα σκεπάζουν, τους δίνουν ένα γεμάτο φιλί στο μάγουλο και σβήνουν τα φώτα.

Η ιερή αυτή στιγμή έχει αλλάξει, μαζί με όλη τη ζωή μας που κινείται πια σε ρυθμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

This week’s cover, “Bedtime,” by Chris Ware. #NewYorkerCovers

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The New Yorker (@newyorkermag) στις

Κρατάμε τις αποστάσεις μας και μένουμε σπίτι. Τυχεροί όσοι μπορούμε να το κάνουμε και τύχη μεγάλη να έχουμε ανθρώπους που είναι εκεί έξω για εμάς.

Οι διάδρομοι των νοσοκομείων φιλοξενούν εκατοντάδες γιατρούς και νοσοκόμους που έχουν βάλει σε δεύτερη μοίρα τις ζωές τους για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Μία μητέρα φορά προστατευτική μάσκα, γάντια και ιατρική ρόμπα και καληνυχτίζει τα παιδιά της που είναι στο κρεβάτι μαζί με τον μπαμπά τους.

Μία εικόνα γλαφυρή που περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια τις ώρες που ζούμε. Μία εικόνα από την Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία. Μία μαμά από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο. Σε αυτή τη μάχη δεν είμαστε μόνοι μας. Είμαστε όλοι μαζί και χώρια. Είμαστε όλοι ένα απέναντι στον αόρατο εχθρό.