ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες και σε τι ερωτήσεις απαντάμε…

Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σε ρωτήσει το παιδί σου, αλλά πάντα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη και ετοιμόλογη.

Όταν τα παιδιά μας αρχίζουν να ανακαλύπτουν το σώμα τους αναρωτιούνται γιατί η Μαρία έχει μια γραμμή για πουλάκι, ενώ ο Γιώργος έχει μια γραμμή που πάει πάνω. Δεν καταλαβαίνουν γιατί η μαμά φοράει πάνα ή γιατί κοιμάται μαζί με τον μπαμπά κι όχι μαζί τους.

Ρωτήσαμε μαμάδες φίλες μας για τις άβολες ερωτήσεις, αλλά και στιγμές που έχουν έρθει σε αμηχανία, όταν τα σπλάχνα τους, στο άσχετο, διότι έτσι συνήθως γίνεται, από εκεί που δεν το περιμένεις, τις έχουν ρωτήσει κάτι, το οποίο τις αιφνιδίασε και χρειάστηκε να σκεφτούν πριν απαντήσουν.

Η Αμαλία, ας πούμε, αναρωτήθηκε, μα γιατί θέλει να με ξεπαστρέψει το παιδί μου; Γιατί με ρωτάει πότε θα πεθάνω; Ή και η Ελένη, όταν την ρώτησε ποιος θα πεθάνει πρώτος; Εκείνη ή ο μπαμπάς. Spooky; Έχουμε κι άλλα.

Την ιστορία με τα σποράκια, όλες θα την έχετε πει. ΟΚ, το σποράκι μεγάλωσε και ρώτησε, ας πούμε την Λίτσα, βρε μαμά, έχω καταλάβει πώς βγήκα, πώς μπήκα θέλω να μου πεις! Γιατί το άλλο; Με το σώμα μας; avoles erotiseis Καλά, ότι δεν μπορείς να ακούσεις μουσική πλέον άνετα, θα το ξέρετε; Ραπ, ήθελες Μαρία μου; Καλά έκανες, αλλά απάντησε τώρα τι θα πει mothefucker. Ή σκέψου Βιβή μου, αν άκουγε Elvis Presley ο Κολοκοτρώνης, ω σύγχυση στο κεφάλι του παιδιού μου, ω σύγχυση, σε τι σχολείο το στέλνω το παιδάκι μου; Φυσικά, αν έχεις να βγεις και γυρίσεις αργά, Ελένη μου, καλό είναι να πεις στο παιδί, ότι θα βγεις, όχι ότι έχεις δουλειά. Μπορεί να μην ξέρει την ώρα, αλλά ξέρει ότι πάνω κάτω κρατάει μέχρι να βραδιάσει. Το πολύ. Κάποια στιγμή μέχρι να κοιμηθεί θα έχεις έρθει.

Επίσης, το ξέρω ότι το ξέρετε, απλά το επαναλαμβάνω. Τα παιδιά φυσικά και καταλαβαίνουν από εντάσεις ανάμεσα στο ζευγάρι. Επίσης, αν θέλουμε εμείς να είναι δίκαια, πρέπει κι εμείς να είμαστε. Όχι, μάνα που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις, όπως εγώ, φίλες μου, όταν είπα στο γιο μου να μοιράζεται τα παιχνίδια του και με ρώτησε με ύφος, αν κι εγώ τα μοιράζομαι όλα με τον μπαμπά του. Εδώ σε θέλω. Ορκίζομαι να πω την αλήθεια.

Έλενα Μπουζαλά, Γιώργος 4 ετών

 

Αμαλία Κυππαρρίση, Παυλίνα 6 ετών

 

Άννα Μαρία Μπερίτση,  Ναταλία 5,5 ετών

 

Βάσω Στασινού, Γιώργος 7 ετών

 

 

Ελένη  Καστρινογιάννη, Γιάννης 7 ετών

 

Κάλλια Κοσσιέρη, Γιώργος 8 ετών

 

 

Δήμητρα Μπούνου, Μαρία 3,5 ετών

 

Μαρία Ζουγανέλη, Κωνσταντίνος 5 ετών

 

Βιβή Μπασίνα, Βαλέρια 7 ετών

 

Ελένη Παπαδάτου, Γιώργος 4 ετών

 

Λίτσα Αδαμίδου, Γιάννης 5 ετών

 

Όλγα Εξαρχοπούλου, Κωνσταντίνος 4,5 ετών και Αλέξανδρος 2,5 ετών

 

Χριστίνα Καρακούση, Σπύρος 8 ετών

 

 

Κατερίνα Μαντά, Παύλος 4 ετών

 

Μαρία Ανδρεαδέλη, Αριάδνη, 10,5 ετών

 

Χριστίνα Πανταζοπούλου, Εμμανουέλα 6 ετών