ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Θερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου

Eurokinissi

Τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις για το 2019 και αναμένεται να διαρκέσουν έως και τα τέλη Αυγούστου.

Διάβασε ακόμα: 4 tips για να κάνεις έξυπνες αγορές την περίοδο των εκπτώσεων

Ειδικότερα οι θερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Υπενθυμίζεται ότι κατά την περίοδο των εκπτώσεων επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στο 1520.

Στόχοι της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή είναι:

-Η προστασία του καταναλωτικού κοινού στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 2251/1994 και ειδικότερα η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών όσον αφορά συναλλαγές τους σε σχέση με την αγορά καταναλωτικών αγαθών, αλλά και την παροχή υπηρεσιών.

-Η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η καταστολή των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και του υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων.

-H παρακολούθηση και εποπτεία εφαρμογής της νομοθεσίας για τη λειτουργία των Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών και την προστασία της προσωπικής σφαίρας και προσωπικότητας των οφειλετών από αθέμιτες πρακτικές είσπραξης των απαιτήσεων.