ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θάνος Μικρούτσικος: Το συγκινητικό post της συζύγου του, Μαρίας Παπαγιάννη

NDP Photo Agency

Λίγες μέρες μετά τον χαμό του σπουδαίου Θάνου Μικρούτσικου, η σύζυγός του, Μαρία Παπαγιάννη, έκανε τη δική της ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook. Τα λόγια της συγκινούν.

«Θάλασσα η αγάπη του κόσμου για τον Θάνο. Κι εγώ μόνο να τον αγαπώ ήξερα, αυτός άνοιγε δρόμους. Είμαι σίγουρη ότι θα μου δείξει πάλι την πόρτα για την ζωή. Σας ευχαριστώ όλους πολύ» είναι τα λόγια της Μαρίας Παπαγιάννη που συνοδεύουν τη φωτογραφία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που έφυγε από τη ζωή στις 28 Δεκεμβρίου, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

 

Η Μαρία Παπαγιάννη είναι δημοσιογράφος και βραβευμένη συγγραφέας βιβλίων για παιδιά κι εφήβους. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα για παιδιά. Το 1996 παντρεύτηκε τον Θάνο Μικρούτσικο, τον οποίο, θαύμαζε βαθιά. Μαζί του απέκτησε μία κόρη κι έναν γιο.

Θάνος Μικρούτσικος Ο Θάνος Μικρούτσικος, η Μαρία Παπαγιάννη και η κόρη τους, Αλεξάνδρα, στη συναυλία του συνθέτη στο Ηρώδειο, τον περασμένο Ιούνιο. / NDP Photo Agency

Η Μαρία Παπαγιάννη είχε επίσης συγκινήσει με όσα είχε πει και στον επικήδειο του Θάνου Μικρούτσικου: «Γνωριστήκαμε πριν 27 χρόνια όταν εγώ σε πρωτοείδα. Εγώ νεαρή δημοσιογράφος, εσύ ο αγαπημένος μου συνθέτης, μου έγινες εμμονή μου, ήθελα να είμαι μαζί σου. Αυτό που ζούμε μου έλεγες, είναι σπάνιο. Τον απόλυτο έρωτα, την απόλυτη ευτυχία. Κανείς δεν μπορούσε να σε νικήσει γιατί τα είχε όλα. Κι ύστερα ήρθε το κακό και μας έστησε στον τοίχο. Μην φοβάσαι. Αν δεν σου μάθω τέλεια ισπανικά εγώ δεν φεύγω.. Μα το κακό αγρίεψε και εγώ φοβόμουν όλο και πιο πολύ. Τους τελευταίους 2 μήνες κοίταζα από το παράθυρο του νοσοκομείου τη ζωή να τρέχει και όλα τα ταξίδια που ήθελα να κάνουμε έγιναν μια βόλτα στον διάδρομο του νοσοκομείου. Αγάπη μου συγγνώμη. Αγάπη μου θα πορεύομαι πάντα στον δρόμο σου. Κάποτε θα γίνω αϊτός και θα σε φτάσω».