ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 14-15 Απριλίου.

Την Κυριακή ο Ερμής στον Κριό επιστρέφει στην ορθόδρομη πορεία του, όπου και θα παραμείνει ως τις 13 Μαΐου και όλες οι επικοινωνίες ξεφρακάρουν, μπορούμε πλέον να συνεννοηθούμε μεταξύ μας και όλοι είμαστε κάπως έτσι:

 

Εναλλακτικά κάπως έτσι:

 

Κι αυτό θα συμβεί αν και εφόσον έχετε κουράγιο να σηκωθείτε από τη θέση σας με δεδομένο ότι θα υπάρχει ακόμα σκιά του ανάδρομου για λίγες μέρες – γι’ αυτό προσοχή στην ανάγκη να ζητήσουμε διευκρινίσεις σε διάφορα καυτά θέματα. Τη Δευτέρα έχουμε και Νέα Σελήνη στον Κριό, αλλά ας τη βγάλουμε καθαρή το Σαββατοκύριακο και μετά βλέπουμε.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Επιτέλους αρχίζει να βγαίνει κάποιο νόημα στην καθημερινότητά σας, λες και μια καλή νεράιδα (με το πρόσωπο της Μιμής Ντενίση – έτσι την έχω φανταστεί) να ήρθε και να πασπάλισε το σόι σας, τον Θανάση ΚΑΙ τον προϊστάμενό σας μαζί με εκείνη τη μαγική σκόνη που λύνει τις παρεξηγήσεις, ευνοεί την πρακτική σκέψη και κάνει και τα τζάμια αόρατα επί τη ευκαιρία. Βέβαια, σε όλο αυτό βοηθάει και η ξεκούραση διάθεσή σας μετά τις διακοπές, καθώς και το – σπάνιο – φαινόμενο που παρατηρούμε πάνω σας κάθε φορά που έχετε κοιμηθεί οκτάωρο και ονομάζεται «έλλειψη διάθεσης για την πρόκληση νέων προβληματισμών σε επίπεδο επικοινωνίας». Αν κρατήσετε αυτή τη στάση το Σαββατοκύριακο, ο Ερμής που θα επιστρέψει στην κανονική του πορεία από τις 15 θα είναι πολύτιμος σύμμαχός σας σε ό,τι θέλετε να περάσετε στους άλλους. Αν βλέπετε ότι δεν σας βγαίνει, μπουκώστε λίγο εναπομείναν τσουρέκι και μασήστε αργά, αργά, αργά, πιο αργά από ό,τι έκανε να μάθει η Φλώρα Μπαρμπαρίτσα ότι ο Μαρκοράς τα είχε ψήσει με την Κουντουράτου.

ΤΑΥΡΟΣ

Η ισορροπία είναι το παν στη ζωή, αρκεί να μην τη μπερδεύετε με τη στασιμότητα και τη μονόχνοτη θέαση των πραγμάτων. Πού θα ήταν η Άννα Βίσση σήμερα αν εξακολουθούσε να βλέπει την καριέρα της ως η δεύτερη φωνή του Νταλάρα; Το πολύ να ήταν headliner σε ταβέρνα της Καισαριανής. Η Άννα, όμως, αποφάσισε να κινηθεί στρατηγικά τη στιγμή που έπρεπε (πιθανότατα αγνοώντας και τον τότε ανάδρομο Ερμή και όλη την ασυνεννοησία που αυτός θα είχε συνεπιφέρει) και χωρίς να απομονωθεί από τους συναδέλφους της, κατόρθωσε να αλλάξει γραμμή πλεύσης και να γίνει σταδιακά η απόλυτη βασίλισσα της καρδιάς μας. Αυτές οι μέρες μοιάζουν κάπως μεταβατικές και στριμόκωλες – και ως έναν βαθμό είναι, όμως η καλή σας θέληση μπορεί να κάνει θαύματα και σε αυτές τις ντεμί συνθήκες. Μην κάνετε πράγματα που δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία σας, μην κάνετε όμως και πράγματα που βρίσκονται σε κόντρα με αυτήν και μάλιστα δε σας προσφέρουν και τίποτα σε πρακτικό ή άλλο επίπεδο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Έχουμε βγει στην είσοδο της πολυκατοικίας με ό,τι βεγγαλικό περίσσεψε από το Πάσχα και περιμένουμε να επιστρέψει ο Ερμής στην κανονική του πορεία την Κυριακή 15 Απριλίου για να γιορτάσουμε την αποκατάσταση της διάθεσής σας. Τα γκομενικά σας πάνε καλά από την άποψη ότι υπάρχει κίνηση – τώρα αν εσείς δεν είστε σε φάση να το δείτε και το μόνο που θέλετε είναι να μείνετε σπίτι να διαβάσετε τα Ανεμοδαρμένα Ύψη, καλά κάνετε που επενδύετε χρόνο στην πνευματική σας καλλιέργεια, οι αδερφές Μπροντέ όμως (όχι μόνο η Έμιλυ, να είμαστε δίκαιοι) δε θα σας σκουντήξουν να πάρετε μπρος όταν ο Θανάσης εκδηλωθεί (γιατί μετά την Κυριακή που η επικοινωνία θα αποκατασταθεί σταδιακά, θα συμβεί και αυτό). Σε κάθε περίπτωση, αν θεωρείτε πως ο Θανάσης σας φρακάρει το «τσι» και άρα καλύτερα τα Ανεμοδαρμένα Ύψη της Μπροντέ παρά της Γαρμπή (εγώ πάντα θα υποστηρίζω βέβαια το αντίθετο, αλλά εσείς ξέρετε), έχετε άλλα θέματα να ασχοληθείτε, όπως το πού βαδίζει η φάση στη δουλειά και η φάση στο σπίτι.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καταρχάς και εν πρώτοις μπράβο που είστε ακόμα όρθιοι, παρότι τα υπαρξιακά σας ανταγωνίζονται στα ίσα αυτά του Rob Gordon στο High Fidelity. Πιο high εσείς και από τη fidelity, λοιπόν, ψάχνετε να βρείτε το φως στο τούνελ των γκομενικών σας, τα οποία συνδέονται άρρηκτα με τα προαναφερθέντα υπαρξιακά και όλα μαζί προσπαθούν να σας αναιρέσουν ακόμα και τις μικρές χαρές που πήρατε μέσα στις γιορτές του Πάσχα (και συνοψιζόταν στη φράση «θα το φας αυτό το μπουτάκι;»). Όλα γύρω σας φαίνονται εχθρικά – γιατί και στη δουλειά πιστεύετε πως υστερείτε ένεκα η συνολική ντιβουρλίγκα σας. Την Κυριακή 15 Απριλίου ο Ερμής, όμως, επιστρέφει ορθόδρομος οπότε η πρώτη αχτίδα συνεννόησης βρίσκεται μπροστά σας. Αν κάνετε αυτό που οι Αμερικάνοι λένε “pull yourself together” και σφιχτείτε λίγο ακόμα, η επικοινωνία σας με όλους θα είναι καλύτερη, ενώ θα τους αφήσετε και να σας βοηθήσουν – πράγμα που έχει να συμβεί από όταν η Πέγκυ Ζήνα είχε την παλιά της μύτη και τραγουδούσε «Αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι». 

ΛΕΩΝ

Ο κόσμος γύρω σας καίγεται, εσείς πάλι έχετε πάθει Άντζυ Σαμίου και συγκεκριμένα το «Εκεί που καίγομαι πολύ». Δεν σας λέω, βέβαια, κάτι καινούργιο, αλλά η υπερδιέγερση της άνοιξης είθισται να σας περνάει με τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, οπότε έχετε ακόμα μέλλον. Φυσικά και πνίγεστε στις δουλειές, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο όλο αυτό το μεγιεμελέ, όμως επειδή το παν είναι θέμα διάθεσης σε αυτή τη ζωή ο Ερμής, που θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στον Κριό από την Κυριακή θα σας ανακουφίσει άμεσα, καθώς τουλάχιστον ο κόσμος γύρω σας θα πάψει να σηκώνει το φρύδι και να αμφισβητεί τις απόψεις και τις αποφάσεις σας. Εννοείται πως δεν βρίσκετε ξανά το κατώφλι του σπιτιού σας και αυτό το Σαββατοκύριακο και πολύ καλά κάνετε, αφού η εποχή το σηκώνει και εσείς μπορείτε να το υποστηρίξετε πιο πολύ από όσο υποστηρίζει την κρεπαρισμένη φράντζα η Ιωάννα Μάνδρου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι γιορτές πάντα σας αποσυντονίζουν, κι ας ενστερνίζονται όλοι οι γύρω σας (εξ ανάγκης) το σύστημα που έχετε αναπτύξει για το πλύσιμο των πιάτων και την εν γένει διαχείριση των τραπεζιών. Έχετε διάθεση για σον σον (από την αρχή του μήνα αυτό), όμως η καθημερινότητα πιέζει και προσπαθεί να πατήσει πάνω στην αχίλλειο πτέρνα σας και να σας θυμίσει πως ό,τι δε γίνεται με τάξη δεν αξίζει να γίνεται καθόλου. Επειδή δεν υπάρχει λόγος να πάθετε Πυξ Λαξ τώρα στα γεράματα (των Πυξ Λαξ, εσείς νεότατοι είστε) και να τριγυρνάτε μέσα στο σπίτι μονολογώντας «ό,τι αξίζει πονάει κι είναι δύσκολο», αφεθείτε σε ό,τι σας προστάζει η σάρκα και σκεφτείτε ότι η επιστροφή του Ερμή την Κυριακή 15 Απριλίου σε ορθόδρομη πορεία θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την καθημερινή ελαφράδα που επιδιώκετε. Όλα αυτά συνδυαστικά με το γεγονός ότι έχετε βαρεθεί τις κόντρες με το σόι, οδηγούν σε ένα Σαββατοκύριακο όπου μπορείτε να συνεχίσετε τις διακοπές του Πάσχα (και να κολλήσετε και έξι μέρες ακόμα).

ΖΥΓΟΣ

Φυσικά στην καρδούλα σας είναι ακόμα Πάσχα από όλες τις απόψεις, καθώς ένα τετραήμερο δεν είναι ποτέ αρκετό, μια εκδρομή τι να φτουρήσει κι ένα αρνάκι στη σούβλα τι να σας κάνει, ούτε μέχρι το λαιμό δε φτάνει. Εσείς θέλετε διακοπές και να ζουζουνίζετε με τον Θανάση και όλοι οι υπόλοιποι προσπαθούν να σας βάλουν σε κλίμα αναίτιου συμμαζέματος, που οριακά αγγίζει φρασεολογία τέλους Αυγούστου («τώρα τα κεφάλια μέσα»). Προτού τους μπινελικώσετε (γιατί είστε καλοί αλλά μέχρι ένα σημείο), σκεφτείτε ότι η επιστροφή του Ερμή σε ορθόδρομη πορεία την Κυριακή 15 Απριλίου θα ανακουφίσει όλο τον κόσμο και πρώτους εσάς, πρωτίστως γιατί θα πάρουν και οι υπόλοιποι λίγη χαρά που δεν θα διαλύεται κάθε προσπάθεια για συνεννόηση και θα σας αφήσουν να χαρείτε τη δικιά σας, την ανόθευτη, αυτή που προκύπτει μετά από πολλή προσπάθεια (να τα λέμε αυτά) μαζί με θυσίες που κανείς δεν ξέρει (και ούτε πρόκειται να μάθει) ότι κάνατε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ξεφυσάτε με ανακούφιση όσο συνειδητοποιείτε ότι αυτή η περίοδος αναδρομής του Ερμή στον Κριό δε σας ανέβασε στα κάγκελα, ούτε σας έριξε στις γραμμές του τρένου σαν την Άννα Καρένινα. Έχετε άπειρη δουλειά, αρκετές υποχρεώσεις και ελάχιστο χρόνο για να αφιερώσετε σε πράγματα που σας ευχαριστούν κι έτσι πάει και το Σαββατοκύριακο, πράγμα που σας προκαλεί μια επιπλέον αναστάτωση. Το καλό, βέβαια, είναι πως σχεδόν όλα βγαίνουν όπως τα θέλετε, κι ας αισθάνεστε απέναντι σε κάθε τασκ ότι ρίχνετε πασιέντζα με τράπουλα που άλλος ανακάτεψε, άλλος έκοψε και άλλος ξεκίνησε να στρώνει στο τραπέζι. Από την Κυριακή όλα σιγά σιγά επιστρέφουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς και ενδεχομένως η μείωση των ταχυτήτων στους λιγότερο fun τομείς της ζωής σας να είναι εφικτή. Τουλάχιστον δεν έχετε κανένα θέμα με τον Θανάση – κάτι είναι κι αυτό, άλλα ζευγάρια στον ανάδρομο σταμάτησαν να μιλιούνται λες και πέρασε από το σπίτι τους η Φιλιώ η νονά του Κατακουζηνού.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δεν προλάβατε να χωνέψετε το αρνί και βγήκατε στα Χόντος να φάτε ό,τι απέμεινε από το δώρο του Πάσχα – καλά κάνετε αφού έτσι αισθάνεστε, αρκεί αυτό το συναίσθημα να ανταποκρίνεται όντως στο μέσα σας και να μην αναπληρώνει άλλα κενά, όπως το ότι όλοι σας κόβουν τον αέρα μόλις πάτε να αρθρώσετε μια κουβέντα. Από την Κυριακή 15 Απριλίου με τον Ερμή σε ορθή πορεία θα αισθάνεστε λιγότερο ταπεινά χαμομηλάκια (εκ του αποτελέσματος), καθώς το perspective σας θα τροποποιηθεί ελαφρώς και δεν θα κρίνετε το σύμπαν όπως η γριά Μαρκάταινα, που στήριζε μόνο τις αποφάσεις της ξαδέρφης Μερόπης και ό,τι έκανε στη ζωή του ο πατήρ Αμβρόσιος. Το Σαββατοκύριακο χρειάζεται μέτρο στα έξοδα, αλλά επουδενί να κλειστείτε μέσα στο σπίτι, καθώς το καλό σερί εξόδων που ξεκίνησε το Πάσχα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να εξαφανιστεί από μέσα σας κάθε σκιά αμφιβολίας για το αν η ζωή μπορεί να είναι ωραία όταν κανείς δε μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Δυο πράγματα έχετε στο εικονοστάσι της ψυχής σας – άντε τρία: τη βιογραφία του Richard Branson, το «Αντίδοτο» της Βίσση και το αίσθημα του ανικανοποίητου. Κι αυτό, ειδικά σε περιόδους που η συνεννόηση κολλάει, μπορεί να στείλει εσάς στα έγκατα των φαρμακοβιομηχανιών (προσωρινά) και τους οικείους σας στον πλανήτη Γκούφη (για πάντα). Τουλάχιστον αυτή τη φορά κάπως βλέπετε μακριά και κάπως μέσα από την κατάστρωση σχεδίων για το μέλλον σκέφτεστε εσάς εξίσου με τον Θανάση. Λείπει σαφώς το μεγιεμελέ από τη ζωή σας (τι να σου κάνει κι ένα Πάσχα), γι’ αυτό επιβάλλεται να συγκεντρωθείτε στο τι μπορεί να σας βελτιώσει την καθημερινότητα (και δη άμεσα), από έναν καφέ μετά τη Σαββατιάτικη λαϊκή, μέχρι το να ξεφορτωθείτε ανθρώπους που σας ταλαιπωρούν χρόνια τώρα, έστω κι αν είναι επί της ουσίας απόντες από τη ζωή σας (γιατί άραγε, ποιος να τους έδιωξε, αναρωτιέμαι).

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

«Τρία πουλάκια κάθονται» είναι ο τίτλος των ημερών, κάτω από τον οποίο μαζεύονται γκομενικά (και άλλα προσωπικά), οικογενειακά, επαγγελματικά και εν γένει οτιδήποτε απαιτεί ένα καλό και λειτουργικό επίπεδο επικοινωνίας για να δουλέψει. Τίποτα δεν σας κάνει πάλι (και πώς να συμβεί αυτό, αφού όλοι έχουν τον δικό τους χαβά και κανείς δεν θέλει να δώσει μια ευκαιρία σε ό,τι μπορεί όντως να δουλέψει) και τίποτα δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι θα ελαφρώσει τη διάθεσή σας, πλην της επιστροφής του Ερμή σε ορθή πορεία από την Κυριακή 15 Απριλίου. Το κλειδί σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μην προγραμματίζετε τίποτα επί της ουσίας, καθώς αν δεν έχεις προσδοκίες αποκλείεται να απογοητευτείς. Ένα low key Σαββατοκύριακο απλώνεται μπροστά σας – και ίσως, εδώ που τα λέμε, περάσετε καλύτερα από όλους τους υπόλοιπους, που θεωρούν πως αυτές οι μέρες είναι η νοητή συνέχεια των διακοπών του Πάσχα.

ΙΧΘΥΕΣ

Κανείς δεν είναι καλά αυτή την περίοδο (ούτε καν οι Υδροχόοι) – κι αυτό μπορώ να σας το εγγυηθώ προσωπικά. Πριν σκεφτείτε ότι η ζωή σας βρίσκεται σε τέλμα αντίστοιχο αυτού που έζησε η Ρέα από το Big Brother 1 (του 2001) όταν της έμειναν στα ράφια και τα αντίτυπα του Μαγειρεύοντας με τη Ρέα, αναλογιστείτε απλά ότι από την Κυριακή αμέσως η κοινωνική σας ζωή θα αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και, αν καταφέρετε να μην παρασυρθείτε από το συναίσθημα και έτσι να κάνετε καταχρήσεις αχρείαστες (ναι, υπάρχουν και οι περιπτώσεις τεχνητού ή, έστω, υποβοηθούμενου νταλκά), το Σάββατο θα περάσει υποφερτά σε ψυχολογικό επίπεδο και την επόμενη το πρωί θα είστε σαν την οικογένεια Φον Τραπ μετά την έλευση της δόκιμης μοναχής Μαρίας. Τα λεφτάκια θα χρειαστεί να προσέξετε λίγο, καθώς υπάρχουν διάφορες υποχρεώσεις που σας ξενερώνουν όπως η παρουσία της Βαρόνης στο ΦονΤραπ-αίικο τη Μαρία, αλλά αυτά μέσα στη ζωή είναι, εξάλλου από την Κυριακή και μετά δε θα σας νοιάζουν και ιδιαίτερα.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr