ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα βραβεία BAFTA ίσως ήταν εστία υπερμετάδοσης κορονοϊού. Ανησυχία για τα Όσκαρ 2022

@2022 Joel C Ryan/Invision/AP Images

Όλα καλά, ωραία και λαμπρά ήταν στα βραβεία BAFTA, χορτάσαμε επιτέλους κόκκινο χαλί και ασχοληθήκαμε όπως πάντα με τα beauty looks τις εμφανίσεις και τους νικητές τους. Λίγες εβδομάδες πέρασαν και τώρα κινδυνεύουμε να μείνουμε με λιγότερους λαμπρούς καλεσμένους στο επόμενο κόκκινο χαλί των βραβείων Όσκαρ 2022. Πίσω απ’ όλα κρύβεται αυτός ο ιός που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας τα τελευταία χρόνια. Η COVID-19 «χτύπησε» από το Λονδίνο στην καρδιά του Hollywood.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η τελετή απονομής των «Όσκαρ της Βρετανίας», των BAFTAs δηλαδή, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στον Μάρτιο, μάλλον έγινε εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού και κάπως έτσι οι ιθύνοντες των Όσκαρ 2022 άρχισαν να σκέφτονται τις επιπτώσεις αυτής της υπερμετάδοσης στην προσέλευση αστέρων στη δική τους τελετή απονομής.

Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ του αμερικανικού Τύπου, το θέμα συζήτησης στο πρωινό που παρέθεσε η Ένωση Παραγωγών της Αμερικής στους υποψήφιους των Όσκαρ, το περασμένο σαββατοκύριακο ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ οι ανησυχίες τους ότι τα BAFTAs που έλαβαν χώρα στις 13 Μαρτίου στο Royal Albert Hall του Λονδίνου ήταν εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στην Covid- 19 λίγες ημέρες μετά τα BAFTAs, ανέφερε στο The Hollywood Reporter ότι το σαββατοκύριακο στο οποίο διεξήχθησαν τα BAFTAs κι όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις γύρω από αυτά «Ήταν εκδηλώσεις υπερμετάδοσης. Κυριολεκτικά όλοι με τους οποίους μιλάω αυτή τη στιγμή έχουν κολλήσει».

Πολλοί από τους stars που ταξίδεψαν στο Λονδίνο, άλλωστε, συμμετείχαν σε πολυάριθμα πάρτι που δεν οργανώθηκαν από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (BAFTA). Επιπλέον αρκετοί από αυτούς ταξίδεψαν μαζί, έμειναν στα ίδια ξενοδοχεία και δείπνησαν στα ίδια εστιατόρια.

Ένας από τους ηθοποιούς που βρέθηκαν θετικοί μετά την συμμετοχή του στην εκδήλωση ήταν ο σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας Belfast, Kenneth Branagh. Κορονοϊό κόλλησε και o πρωταγωνιστής της ίδιας ταινίας, Ciarán Hinds. Θετικοί βρέθηκαν και οι δύο παραγωγοί του υποψήφιου για Όσκαρ animation The Mitchells vs the Machines, όπως και πολλά μέλη της ομάδας του National Geographic, που δημιούργησαν το ντοκιμαντέρ The Rescue.

«Η BAFTA έκανε τα πάντα κι ακόμα περισσότερα από τις κυβερνητικές οδηγίες και όλοι όσοι συμμετείχαν στα βραβεία έπρεπε να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος σε rapid test κατά την προσέλευσή τους», είπε εκπρόσωπος Τύπου της BAFTA. Παρόλο που η είσοδος στον χώρο γινόταν μόνο με την επιδειξη αρνητικού rapid test, η χρήση μάσκας δεν επιβλήθηκε από τη BAFTA στους καλεσμένους της.

Οι καλεσμένοι που θα επιλέξουν να βρεθούν στα Οσκαρ 2022 απαιτείται να πραγματοποιήσουν 2 PCR tests και να φορούν μάσκες. Κι ο θεός του Hollywood, βοηθός.