ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα πιο όμορφα δώρα είναι φτιαγμένα από PHEEκια

Το κείμενο αυτό είναι μέρος του project "Panteio Day". Φοιτητές του Ad&PR Lab του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών βρέθηκαν μία ημέρα στο Σπίτι της 24MEDIA και εκεί πήραν brief από 8 αγαπημένα brand για να δημιουργήσουν native content.

 

Από την Σταυρούλα Πολλάτου

Τι πιο όμορφο να ανταποδίδεις την αγάπη σου και την ευγνωμοσύνη σου για την συντροφικότητα που σου παρέχουν κάποια πολύ ξεχωριστά άτομα στη ζωή σου. Το καλοκαίρι που έρχεται είναι η πιο καλή ευκαιρία για να το κάνεις αυτό. Καλοκαίρι, μια εποχή να ταξιδέψεις και να περάσεις χρόνο με αυτά τα πολύ αγαπημένα σου άτομα. Το να πάρεις για τον εαυτό σου ένα σουβενίρ δεν είναι και πολύ δύσκολη υπόθεση. Ένα μαγνητάκι, κάποιο ντόπιο έδεσμα, μια μπλούζα με μια στάμπα είναι αρκετό για να θυμάσαι τη στιγμή, το μέρος αλλά και να μην ξοδέψεις πολλά.

Όταν όμως έρχεται η στιγμή να διαλέξεις ένα δώρο για ένα πολύ ξεχωριστό άτομο στη ζωή σου αλλάζουν τα πράγματα. Το δώρο αυτό πρέπει να εκφράζει τα συναισθήματα σου άρτια, να έχει μια βαθύτερη σημασία αλλά και να μην ξεφεύγει πολύ από το οικονομικό σου πλάνο. Και όμως είναι δυνατόν τελικά να βρεις ένα τέτοιο δώρο κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Ένα δώρο με καλοκαιρινή αύρα, με περιβαλλοντολογική συνείδηση και ανθεκτικότητα στο χρόνο.

«Εάν η Ελλάδα έχει κάτι σε αφθονία αυτό είναι…η θάλασσα». Δεν θα ήταν υπέροχο λοιπόν να μπορείς να χαρίσεις ένα κομμάτι της σε κάποιον να το έχει δικό του για πάντα; H ελληνική νεοφυή επιχείρηση PHEE, έχει καταστήσει κάτι τέτοιο πραγματικότητα. Ανακυκλώνοντας ένα συγκεκριμένο είδος φύκης το λεγόμενο γρασίδι του Ποσειδώνα ή αλλιώς Ποσειδωνία δημιουργεί μοντέρνα και χρηστικά αντικείμενα μοναδικής αισθητικής.

 

Από χειροποίητες ρακέτες, κουτιά, εκλεπτυσμένα γυαλιά ηλίου και θήκες κινητών, η εταιρεία PHEE έχει ανεβάσει το επίπεδο στα δώρα που μπορείς να προσφέρεις στα άτομα που έχεις μέσα στην καρδιά σου. Όλα αυτά πάντα με ένα πολύ λογικό και προσιτό κόστος. Λαμβάνοντας φυσικά υπόψη ότι μιλάμε για αντικείμενα που έχουν δημιουργηθεί χάρη στην αξιοποίηση ενός στοιχείου της φύσης, του φυκιού Posidonia Oceanica, μιας πρώτης ύλης που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε αξιοποιηθεί, αλλά και που μάλλον αποφεύγαμε να έρθουμε σε επαφή στις παραλίες τα καλοκαίρια.

Μιας πρώτης ύλης όμως που η παρουσία της στις παραλίες είναι ένδειξη της καθαρότητας τους. Μία πρώτη ύλη με μονωτικές ιδιότητες, ανθεκτικότητα και εξαιρετική, γήινη αισθητική. Βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τα χειροποίητα αντικείμενα με τα οποία έρχεται να δέσει επάνω. Αντικείμενα, λοιπόν, που έχουν κυριολεκτικά ένα κομμάτι της θάλασσας μετουσιωμένο σε αυτά, ένα κομμάτι της Ελλάδας που είναι διαθέσιμο να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου που ζει στο εξωτερικό αλλά και σε έναν φίλο σου που είτε ζει κοντά η μακριά από τη θάλασσα και μπορεί να έχει και να το απολαμβάνει καθημερινά. Ένα δώρο που δεν θα μπορούσε να είναι πιο καλοκαιρινό αλλά και πιο στιλάτο. ΄

Εάν είσαι φοιτητής, είναι το πιο ωραίο δώρο που μπορείς να κάνεις στην οικογένεια σου που ίσως και να σε στήριξε για να πας τις διακοπές σου ή στον σύντροφό σου με τον οποίο έχετε πάει σε άλλο επίπεδο τα δώρα που ανταλλάζετε μεταξύ σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς τους δεν θα έχει λάβει μέχρι τώρα ένα δώρο φτιαγμένο από φύκια που ευδοκιμούν σε υποθαλάσσια δάση και ξεβράζοντε στις ελληνικές ακτές, τόσο κομψό, χρηστικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Γιατί, ας μην ξεχνάμε πως πέρα από τη χρηστικότητα και την ομορφιά των αντικειμένων. όπως διαφαίνονται και από τις φωτογραφίες, έχουμε προϊόντα που συμβάλλουν στην ανακύκλωση ενός στοιχείου που μέχρι τώρα κόστιζε πολλά χρήματα στους δήμους. Μια διαδικασία ανακύκλωσης που δεν γινόταν και με τον πιο βιώσιμο τρόπο. Τώρα όλα αυτά αλλάζουν και εσύ μπορείς να είσαι κομμάτι όλου αυτού. Σε μια εποχή που το περιβάλλον μας χρειάζεται την προστασία μας περισσότερο από ποτέ και σε μια εποχή που οι ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις είναι δυσεύρετες, έρχονται τα αντικείμενα PHEE για να τιμήσουν και τα δύο.

Τα αντικείμενα PHEE έχουν ως γνώμονά τους τη βιωσιμότητα, την ποιότητα και την υψηλή αισθητική. Όλα αυτά στις πιο προσιτές τιμές στην αγορά για την κατηγορία τους και την ποιότητά τους. Μπορείτε να βρείτε και να παραγγείλετε άμεσα ένα από τα αντικείμενα της εταιρείας PHEE, για να διαπιστώσετε όλα τα παραπάνω, μέσα από το επίσημο e-shop της phee.

Δείτε όλα τα κείμενα της ενέργειας στην σελίδα http://panteio-day.24media.gr/.