ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σχολείο στο Εδιμβούργο ενθαρρύνει μαθητές και δασκάλους να φορούν φούστα. Στερεότυπα; Ποια στερεότυπα;

Pexels

Η αλλαγή θα έρθει. Το λέω για όσους την πολεμούν. Η αλλαγή θα έρθει, όσο κι αν προσπαθείτε για το αντίθετο. Θα τα σπάσουμε τα στερεότυπα και θα μπορούμε να πούμε, απαλλαγμένοι από αυτά, πως είμαστε άνθρωποι ευτυχισμένοι. Δημοτικό σχολείο στο Εδιμβούργο ενθαρρύνει μαθητές και δασκάλους να προσέρχονται κάθε Πέμπτη φορώντας φούστα, προκειμένου να «καταρριφθούν» τα στερεότυπα των φύλων και να «προαχθεί η ισότητα».

«Τα ρούχα δεν έχουν φύλο». Με αυτό το μήνυμα στάλθηκε το email του σχολείου στους γονείς, όπως δημοσιεύει το RT. Το σχολείο προέτρεψε μαθητές αλλά και καθηγητές να συμμετάσχουν και μάλιστα προσφέρθηκε να παρέχει και φούστες σε όσους χρειάζονταν.

Χωρίς αποκλεισμούς, προωθώντας την ισότητα

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από μία ιδέα μαθητών της έκτης τάξης όταν έμαθαν για την παρόμοια εκστρατεία στην Ισπανία μετά την αποβολή μαθητή που πήγε στο σχολείο με φούστα.

Οι μαθητές του σχολείου στο Εδιμβούργο θέλησαν να υποστηρίξουν με τον δικό τους τρόπο το κίνημα #LaRopaNoTieneGenero.

Με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter το σχολείο εξέφρασε το πόσο περήφανο είναι για τα παιδιά της έκτης τάξης, που σκέφτηκαν την ιδέα όταν έμαθαν για το περιστατικό στην Ισπανία.

Η ανάρτηση του σχολείου

«Η κίνηση αυτή προάγει τον σεβασμό, την ανεκτικότητα και την κατανόηση, χωρίς αποκλεισμούς προωθώντας την ισότητα» ανέφερε το tweet και συνοδεύτηκε από ένα άρθρο που αναφέρεται στο κίνημα, το οποίο σημειώνει ότι καθιερώθηκε η 4η Νοεμβρίου ως επίσημη μέρα φούστας στο σχολείο.

Η πλειοψηφία των γονέων είδαν την κίνηση ως μία εξαιρετική πρωτοβουλία και δήλωσαν περήφανοι για τα παιδιά αλλά και τους δασκάλους τους. Οι αντιδράσεις υπήρξαν όμως η διεύθυνση του σχολείου διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να αναγκάσει κανέναν σε τίποτα.

Ελευθερία, ο φάρος μας.