ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο νοσοκομείο ο 99χρονος πρίγκιπας Φίλιππος

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος τον Ιούνιο του 2020 στους κήπους του κάστρου του Windsor. ⓒ 2021 Steve Parsons/Associated Press

Στο νοσοκομείο “King Edward VII” στο Λονδίνο νοσηλεύεται o 99χρονος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιπππος. Ο δούκας του Εδιμβούργου βρέθηκε στο νοσοκομείο ακολουθώντας τις συμβουλές του ιατρού του, μετά από διαθεσία που ένιωσε, το βράδυ της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους Τύπου του παλατιού του Buckingham με τους οποίους επικοινώνησαν τα βρετανικά Μέσα, ο πρίγκιπας Φίλιππος πρόκειται να παραμείνει στο νοσοκομείο για μερικές ημέρες για «ξεκούραση και παρακολούθηση». Το μέτρο της εισαγωγής του είναι προληπτικό, ενώ η αδιαθεσία του δεν σχετίζεται με τον Covid – 19. Πηγή αποκάλυψε στο BBC ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος διατηρεί την καλή του διάθεση.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν μέρες αδιάθετος προτού οδηγηθεί στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρίγκιπας Φίλιππος ένιωθε αδιαθεσία εδώ και μερικές ημέρες. Τον περασμένο μήνα το παλάτι ανακοίνωσε ότι τόσο ο 99χρονος δούκας του Εδιμβούργου όσο και η σύζυγός του, βασίλισσα Ελισάβετ, δέχθηκαν το εμβόλιο κατά του Covid – 19 από γιατρό που διέμενε μαζί τους στο κάστρο του Windsor.

Το ζευγάρι έχει διαμείνει στο κάστρο του Windsor καθόλη τη διάρκεια του βρετανικού lockdown. Ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο προσωπικό του κάστρου που του έχει προσδώσει το παρατσούκλι HMS Bubble. Η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει εκεί όσο ο σύζυγός της βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού Boris Johnson έστειλε τις «θερμότερες ευχές του» στον πρίγκιπα Φίλιππο «που θα παραμείνει για μερικές ημέρες ανάπαυσης στο νοσοκομείο», όπως μεταδίδει το βρετανικό BBC. Ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε βρεθεί στο ίδιο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2019 για 4 ημέρες νοσηλείας και πάλι για «προληπτικούς λόγους». Είχε λάβει εξιτήριο πριν τα Χριστούγεννα τα οποία εκείνη τη χρονιά είχε περάσει παραδοσιακά μαζί με τη βασίλισσα στο Sandringham.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, όπως μία μόλυνση στην ουροδόχο κύστη του το 2012, μία στένωση αρτηρίας το 2011, αλλά και μία επέμβαση στην κοιλιακή χώρα τον Ιούνιο του 2013. Το 2017 ο πρίγκιπας Φίλιππος αποσύρθηκε από τα δημόσια καθήκοντά του ως εκπρόσωπος του στέμματος.