ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Wuhan έκλεισαν τα νοσοκομεία του κορονοϊού, οι γιατροί πετούν τις μάσκες και αυτά είναι τα πρώτα ευχάριστα νέα

Unsplash

Συγκρατημένη αισιοδοξία. Μια ευχάριστη είδηση που έρχεται να σπάσει το κρεσέντο αρνητικών ειδήσεων που συνθέτουν την επικαιρότητα εδώ και μέρες. Τίποτα δεν αλλάζει ριζικά, όλα συνεχίζουν όπως τα ξέρουμε. #Μενουμεσπιτι. Αλλά είναι γεγονός, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, στην πολύπαθη κινεζική πόλη Wuhan, τα νοσοκομεία που χτίστηκαν «εν μια νυκτί» λόγω κορονοϊού, έκλεισαν. Κι αυτά είναι τα πρώτα ευχάριστα νέα.

To τελευταίο προσωρινό νοσοκομείο στη Wuhan μόλις έκλεισε

Μία από τις πρώτες ειδήσεις που έδιναν το μέγεθος της σοβαρότητας του κορονοϊού, προτού αυτός εξαπλωθεί ως πανδημία, ήταν πως στην Κίνα τα υπάρχοντα νοσοκομεία δεν αρκούσαν για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών κι ως εκ τούτου χτίζονταν νέα σε χρόνο dt προκειμένου να νοσηλευτούν οι ασθενείς. Το τελευταίο update είναι ευχάριστο, αφού έκλεισε και το τελευταίο προσωρινό νοσοκομείο στην «πατρίδα» του κορονοϊού, τη Wuhan. Μάλιστα οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ανέβασαν ένα βίντεο, στο οποίο συγχρονισμένα βγάζουν τις μάσκες τους και χαμογελούν.

Ο δρόμος μέχρι να βγάλουμε τα γάντια και να πετάξουμε τις μάσκες οριστικά είναι μακρύς. Τόσο η Κίνα όσο και ο υπόλοιπος κόσμος παλεύει ασταμάτητα για τον περιορισμό του ιού. Ωστόσο, το ότι η πειθαρχία και η προσοχή οδηγεί σε καλό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού λειτουργεί καταπραϋντικά στη ψυχολογία όλων μας- ειδικά σε μία εποχή που αποζητάμε τα καλά νέα με το κιάλι- και ενισχύει το κίνητρο να συνεχίσουμε να φερόμαστε απρόσκοπτα με τον τρόπο που πρέπει.