ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Stella Tennant: Αυτοκτονία ήταν τελικά η αιτία του θανάτου της στα 50 της χρόνια

Invision/AP Vianney Le Caer

Το μοντέλο Stella Tennant έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2020 βυθίζοντας σε θλίψη τον κόσμο της μόδας. Εβδομάδες μετά τον θάνατό της, η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι το μοντέλο τελικά αυτοκτόνησε. Πριν αφαιρέσει τη ζωή της, η Stella Tennant αντιμετώπιζε για χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η Stella Tennant με την αριστοκρατική της ομορφιά είχε πρωταγωνιστήσει σε καμπάνιες σημαντικών οίκων όπως Calvin Klein, Chanel, Hermes και Burberry. Στις 22 Δεκεμβρίου έκοψε μόνη της το νήμα της ζωής της σε ηλικία 50 ετών, στο σπίτι της στη Σκωτία. Σε μία δημόσια ανακοίνωσή της, η οικογένεια του μοντέλου σημείωσαν πώς το μοντέλο « η δημιουργικότητα του οποίου, η ευφυία και το χιούμορ του άγγιξαν τόσες ζωές» ένιωθε «όχι καλά εδώ και καιρό και αισθανόταν ανίκανη να προχωρήσει».

Εκρόσωπος Τύπου της οικογένειας της Stella Tennant είπε στην “The Daily Telegraph“: «Η Stella δεν ήταν καλά εδώ και αρκετό καιρό. Οπότε, είναι η μεγαλύτερη μας θλίψη και απόγνωση το γεγονός ότι ένιωθε ανίκανη να συνεχίσει, παρά την αγάπη που της έδειχναν όσοι ήταν κοντά της. Πενθώντας τη Stella, η οικογένειά της θέλει να ανανεώσει το αίτημά της να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της».

Μία πηγή κοντά στην οικογένεια του μοντέλου σημείωσε επίσης την σημασία του να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για θέματα ψυχικής υγείας, που πολλές φορές παραβλέπονται.

Η Stella Tennanti άφησε πίσω της τον πρώην σύζυγό της, David Lasnet και τα τέσσερα παιδιά τους, Marcel, Cecily, Jasmine και Iris που έχουν ηλικίες από 15 ως 22 ετών. Το μοντέλο είχε ευγενική καταγωγή καθώς ήταν εγγονή του Δούκα του Devonshire, Andrew Cavendish.

Η πρώτη της φωτογράφιση έγινε για το εξώφυλλο της Βρετανικής Vogue τον Δεκέμβριο του 1993 και έπειτα από αυτό ήρθε η πρώτη της καμπάνι στη Ρώμη για τον οίκο Versace. Το ανδρόγυνο look της ήταν αυτό που την έκανε διάσημη στα ’90s και σύντομα έγινε η μούσα του Karl Lagerfeld. Η σπουδαία της καριέρα συνεχίστηκε μέχρι το 1998, οπότε και έμεινε έγκυος στο πρώτο της παιδί. Αργότερα επέστρεψε στις πασαρέλες, ενώ έστρεψε την προσοχή της και στη φωτογραφία. Επίσης ήταν γλύπτρια και δημιουργούσε τα δικά της πολυτελή αντικείμενα homeware μαζί με την αδερφή της.

Stella Tennant PA via AP, FIle / David Cheskin

Τον περασμένο Αύγουστο αποκαλύφθηκε ότι πήρε διαζύγιο από τον David Lasnet μετά από 21 χρόνια γάμου. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί όταν εκείνη ήταν στην κορυφή της καριέρας της και εκείνος δούλευε ως βοηθός του Mario Testino. Μία φωτογράφιση ήταν αρκετή. Το ζευγάρι παντρεύτηκε και έζησε μαζί κοντά στους γονείς της Tennant και στην 16ου αιώνα έπαυλη τους στη Σκωτία και απέκτησαν τα τέσσερα παιδιά τους.