ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ράδιο Αρβύλα: Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος απομακρύνθηκε μετά από καταγγελία για revenge porn. Όσα είπε ο Αντώνης Κανάκης

Το βράδυ της Δευτέρας 13/12 ο Αντώνης Κανάκης, ο Γιάννης Σερβετάς και ο Χρήστος Κιούσης καλησπέρισαν το κοινό του Ράδιο Αρβύλα. Μεγάλος απών ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Ο τελευταίος, ύστερα από καταγγελίες που τις τελευταίες ώρες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου- επικρατώντας στο Twitter- απομακρύνθηκε από την εκπομπή.

Οι καταγγελίες αφορούν τη δημοσίευση πορνογραφικού υλικού πρώην σύντροφου του συνεργάτη των Αρβύλα, από τον ίδιο.

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η καταγγελία περί revenge porn

Η καταγγελία περί δημοσίευσης πορνογραφικού υλικού από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο έρχεται από πρώην σύντροφό του. Το παρακάτω post αναφέρει ό, τι έχει συμβεί, σύμφωνα με όσα ανώνυμα ανέφερε εκείνη και κοινοποιήθηκαν από φιλικό της πρόσωπο. Η υπόθεση έχει πάρει και τον δρόμο της δικαιοσύνης ενώ σύμφωνα με τα σχόλια που εμφανίστηκαν κάτω από το post, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναγιωτόπουλος διαρρέει προσωπικές στιγμές συντρόφου του χωρίς τη συναίνεσή της.

Όσα είπαν ο Αντώνης Κανάκης και οι συνεργάτες του

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Κανάκης: «Είναι μία πάρα πολύ παράξενη μέρα, από τις πιο δύσκολες, παράξενες μέρες που έχουμε βιώσει. Είμαστε πάρα πολύ στενοχωρημένοι σήμερα. Το Ράδιο Αρβύλα για εμάς είναι μία ιστορία που είναι αγάπη, ιστορία, ανθρωπιά, πολύ ωραία πράγματα και χαιρόμαστε γι’ αυτό. Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι, τα έχουμε χαμένα.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να ζητήσω κατανόηση. Ο λόγος μου δεν θα είναι δομημένος, είμαι σε σύγχυση, όλοι είμαστε. Θα κάνω προσπάθεια να τα πω όσο πιο ήρεμα και πιο δομημένα μπορώ. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν είναι σήμερα και δεν θα είναι από εδώ και πέρα μαζί μας στο Ράδιο Αρβύλα. Για σας που δεν γνωρίζετε, αυτό που συνέβη είναι το εξής. Σήμερα τηλεφώνησα στον Κωστάκη για να του υπενθυμίσω να βάλουμε τα Χριστουγεννιάτικα στο video wall και ο Κωστάκης μού μιλούσε σαν κάτι σοβαρό να συμβαίνει αλλά δεν ήθελε να μου το πει. Μου είπε ότι τη στιγμή εκείνη εμφανίστηκε στα social media ένα δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έκανε κάτι το οποίο δεν μπορούσα να πιστέψω όταν το άκουσα, κάτι που σαν άνθρωποι και σαν εκπομπή τα μισούμε και τα πολεμάμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Έκανε κάτι σε μία κοπέλα, θα το μάθετε έτσι κι αλλιιώς, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει πορνογραφικό υλικό του ίδιου και της κοπέλας, χωρίς τη συγκατάθεσή της, για λόγους που ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω. Πήγαν στα δικαστήρια στην αρχή, μετά δεν πήγαν γιατί τα βρήκαν εξωδικαστικά, δεν έχουν σημασία αυτά τα πράγματα, μόνο το ανθρώπινο και ηθικό κομμάτι έχει σημασία.

Η πρώτη αντίδραση ήταν ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο γιατί πρώτον θα το γνωρίζαμε, δεύτερον δεν είναι δυνατόν να έχει εμπλακεί σε μία τόσο σοβαρή διαδικασία και να μην μας το έχει πει ποτέ κι επίσης δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τόσο σοβαρό τόσα χρόνια και να μην έχει βγει ποτέ τίποτα ως τώρα. Κλείσαμε το τηλέφωνο και ήμασταν σίγουροι ότι θα είναι κάτι από αυτά τα γνωστά του διαδικτύου που ο καθένας πολλές φορές λέει ό,τι θέλει. Στην πορεία, δυστυχώς, που επικοινώνησα και ασχολήθηκα να δω τι συμβαίνει, διαπίστωσα ότι όντως υπάρχει αυτή η ιστορία κι ότι όντως έχουν συμβεί όλα αυτά τα πράγματα. Στην αρχή πραγματικά ο εγκέφαλός μου χρειάστηκε ώρες για να μπορέσω να διαχειριστώ όλα αυτά που γίνονται.

Μετά από κάποιες ώρες επικοινώνησα πάλι με τον Στάθη να του ανακοινώσω την απόφασή μου και όλων μας, ότι θα διακόψουμε τη συνεργασία μαζί του, δεν μπορεί να είναι κομμάτι του Αρβύλα. Παράλληλα του εξέφρασα τη λύπη μου για το περιστατικό και γι’ αυτό που έκανε και τον θυμό μου, επίσης που δεν μπήκε στη διαδικασία να μας ενημερώσει γιατί είναι κάτι που αφορά όλους μας έμμεσα.

Έχουμε έρθει σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση, λέμε ο ένας στον άλλο “Τι ζούμε”. Είμαστε άνθρωποι που είμαστε μία οικογένεια, μας αφορά σε πάρα πολλά επίπεδα. Δεν είναι δυνατόν να έχεις κάνει κάτι τέτοιο και να μην ενημερώσεις. Είμαστε σε μία θέση που θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για την κοπέλα κι όλο αυτό που βίωσε. Ευτυχώς στην εποχή μας, αρχίζουμε ως άνθρωποι και ως κοινωνία να τα αντιμετωπίζουμε όλα αυτά διαφορετικά και να θέλουμε να τα εξαφανίσουμε. Λυπούμαστε πρώτα απ’ όλα για την κοπέλα και μετά έχουμε τεράστια λύπη για τον άνθρωπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια και όπως αποδείχθηκε μπήκε στη διαδικασία να κάνει κάτι τέτοιο. Ενημερώνουμε κι εσάς ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν θα είναι πια στο Ράδιο Αρβύλα.

Υπήρχαν διάφορες συμβουλές, να κάνουμε μία ανακοίνωση, να δούμε τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Δεν μας ενδιαφέρει τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη, για μας το θέμα είναι πάνω απ’ όλα ηθικό κι ανθρώπινο και μέσα σε αυτό το πλαίσιο νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τον Στάθη. Νιώθουμε πληγωμένοι και προδομένοι σε έναν βαθμό που βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση κι έχουμε κι ένα πρόβλημα τώρα, γιατί το Ράδιο Αρβύλα είναι μία εκπομπή ψυχολογίας», είπε ο Αντώνης Κανάκης.

Ράδιο Αρβύλα: «Η σκέψη μας είναι σε αυτό το κορίτσι»

«Όποτε και να το μαθαίναμε το ίδιο θα κάναμε, να το ξέρετε», είπε ο Γιάννης Σερβετάς. «Η σκέψη μας είναι σε αυτό το κορίτσι. Ματώνει το στομάχι μου στο ότι μπορεί να σκεφτεί ότι ξέραμε και δεν κάναμε κάτι τόσο καιρό», πρόσθεσε.

«Είμαστε και γονείς, έχω 3 παιδιά, 2 κόρες, η μία 21 κι η άλλη 18, θα μπορούσε ίσως να τους έχει συμβεί κάτι τέτοιο και δεν θα ήθελα να φανταστώ τον εαυτό μου πώς θα αντιδρούδα πέρα από το ότι θα την στήριζα, δεν ξέρω τι θα μπορούσα να έχω κάνει στα πλαίσια του νόμου ή εκνομα. Βρέθηκα στην πολύ παράξενη θέση να πάρω τηλέφωνο την κόρη μου την μεγάλη και να της πω εγώ ότι θα διαβάσεις αυτό κι αυτό κι έπρεπε να της πω ότι ούτε μία στο εκατομμυριοστό ότι ο πατέρας σου μπορεί να ήξερε κάτι τέτοιο όχι τρία χρόνια, τρεις ώρες, και να μην έκανε κάτι γι’ αυτό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Κιούσσης.

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η ανακοίνωση του Ant1

Ο ΑΝΤ1 διαχρονικά καταδίκαζε και πάντοτε θα καταδικάζει απερίφραστα, κακοποιητικές συμπεριφορές, πράξεις και πρακτικές που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και την ιδιωτικότητα. Ο σταθμός επικροτεί τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Αντώνης Κανάκης, λαμβάνοντας την απόφαση να απομακρύνει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από το δυναμικό των εκπομπών του «Ράδιο Αρβύλα» και «VINΥΛΙΟ», η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις διαχρονικές αρχές και αξίες του σταθμού.