ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε ο Ηλίας Ζερβός σε ηλικία 65 ετών

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Ο ηθοποιός Ηλίας Ζερβός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών. Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτησή του στα social media.

«Με μεγάλη θλίψη μόλις μάθαμε ένα τραγικό νέο. Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο αγαπημένος μας Ηλίας Ζερβός», έγραψε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας, δημοσιεύοντας την είδηση του θανάτου του συναδέλφου του και μέλους του ΣΕΗ μέσω Instagram.

«Ο καλός μας φίλος, ο άξιος πολυτάλαντος συνάδελφος μας, που έδωσε το στίγμα του στο Θέατρο και την τηλεόραση με υπέροχους ρόλους, που χάρισε την ιδιαίτερη φωνή του σε δεκάδες ήρωες κινουμένων σχεδίων κι αγαπήθηκε από μικρούς κ μεγάλους, ο αγωνιστής ηθοποιός για τα δικαιώματα των ηθοποιών έφυγε αθόρυβα… Αγαπημένε μας φίλε καλό ταξίδι», ανέφερε στη συνέχεια ο ηθοποιός.

Ο Ηλίας Ζερβός είχε διαγράψει μία μακρά πορεία στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης. Στο τελευταίο μέσο έγινε γνωστός όχι μόνο μέσα από τους ρόλους του, αλλά και μέσα από τη φωνή του που από το 1990 «έντυνε» κινούμενα σχέδια.

Είχε σπουδάσει υποκριτική στη δραματική σχολή Βεάκη, ενώ ήταν και πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών. Ο Ηλίας Ζερβός είχε δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στην πολιτική, σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυάσμο Δύναμη Ζωής της Ρένας Δούρου.

Οι σειρές μέσα από τις οποίες ο ηθοποιός γνώρισε την επιτυχία ήταν το Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου υποδύθηκε τον δικηγόρο του Κωνσταντίνου Κατακουζηνού (Χάρης Ρώμας), το Άκρως Οικογενειακόν, όπου ενσάρκωσε τον φίλο και συνάδελφο του Αλέξανδρου Θεοτοκάτου (Γιάννης Μπέζος). Επιπλέον συμμετείχε στις τηλεοπτικές σειρές Τα Μαχαιρώματα, η Πολυκατοικία, Λίφτινγκ κ.α.