ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Paco Rabanne: Πέθανε ο εμβληματικός σχεδιαστής σε ηλικία 88 ετών

Carlos Alvarez/Getty Images

O Paco Rabanne, ένας από τους σπουδαιότερους σχεδιαστές μόδας που, μεταξύ άλλων, άφησε εποχή με τις συλλογές αρωμάτων του, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Ο Ισπανός designer με τις γαλλικές ρίζες, κατά κόσμον Francisco Rabaneda y Cuervo, πέθανε στο γαλλικό χωριό Portsall, κοντά στη Βρέστη.

Tην είδηση για τον θάνατο του εμβληματικού Paco Rabanne επιβεβαίωσε με ανάρτηση της στο Instagram η ομώνυμη εταιρία. «Ο οίκος του Paco Rabanne επιθυμεί να τιμήσει τον οραματιστή σχεδιαστή και ιδρυτή του που πέθανε σήμερα σε ηλικία 88 ετών. Ανάμεσα στις πιο σημαίνουσες φιγούρες της μόδας του 20ού αιώνα, η παρακαταθήκη του θα παραμείνει σταθερή πηγή έμπνευσης. Είμαστε ευγνώμονες στον Monsieur Rabanne για την καθιέρωση της πρωτοποριακής μας κληρονομιάς και τον καθορισμό ενός μέλλοντος απεριόριστων δυνατοτήτων» γράφει η ανακοίνωση κάτω από ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο του Paco Rabanne από το 1999.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από οίκους μόδας όπως οι Givenchy, Dior και Balenciaga ενώ από το 1966 ξεκίνησε να παρουσιάζει τις δικές του δημιουργίες, οι οποίες σύντομα ξεχώρισαν τόσο όσον αφορά τον τομέα της ένδυσης, όσο και στα κοσμήματα.

Ο Paco Rabanne ήταν επιτυχημένος από τη δεκαετία του ’60 μέσα από τις πρωτοποριακές συλλογές του με φορέματα, ενώ απέκτησε παγκόσμια φήμη για τα εκκεντρικά του σχέδια και έγινε έτσι μία από τις πιο σημαίνουσες φιγούρες της μόδας του 20ου αιώνα. Ήταν μάλιστα, ο πρώτος σχεδιαστής μόδας που χρησιμοποίησε στις επιδείξεις του μαύρα μοντέλα.