ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σε μία σπάνια οικογενειακή φωτογραφία. Η άλλη πλευρά του αυστηρού πολιτικού

Eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης

Δύο πρόσωπα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε καθημερινά στις οθόνες μας. Το συγκινητικά ανθρώπινο λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον αυστηρό πολιτικό Νίκο Χαρδαλιά. Είναι οι δύο άνθρωποι που δίνουν ο καθένας από το δικό του μετερίζι μια μάχη προκειμένου να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Όταν τα φώτα της συνέντευξης Τύπου που παρακολουθούμε καθημερινά σβήνουν, αυτή η μάχη συνεχίζεται. Κάποια στιγμή όμως, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς επιστρέφουν σπίτι τους, στα πρόσωπα που θέλουν περισσότερο από κάθε τι να προστατεύσουν.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εν προκειμένου, είναι μεν πολιτικός αλλά πρώτα και κύρια είναι μπαμπάς της μικρής Δήμητρας και σύζυγός της καθηγήτριας φυσικής αγωγής, Γιώτας Παναγιωτοπούλου. Είναι ακόμα μπαμπάς και της 19χρονης Ιωάννας την οποία απέκτησε από τον πρώτο γάμο του. Με εκείνες ποζάρει στην φωτογραφία που κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού ΟΚ! αυτή την εβδομάδα.

Ποιος είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου στο Βύρωνα. Εκεί μεγάλωσε και κατοικεί μέχρι σήμερα. Ο πατέρας του ήταν επιχειρηματίας από τη Ρούμελη ενώ η μητέρα του ήταν μικρασιατικής καταγωγής. Τέλειωσε το σχολείο στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Διπλωματικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του ΚΕΝΤ της Αγγλίας, με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλά επίσης άριστα αγγλικά και γαλλικά.

Οι μεταπτυχιακές του σπουδές ακολούθησαν στο ίδιο πανεπιστήμιο στο αντικείμενο της περιφερειακής ανάπτυξης. Μετά από κάποια εξειδικευμένα σεμινάρια στο Ινστιτούτο Πολιτικών Ερευνών του Λονδίνου εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης στις Βρυξέλες.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1994 ξεκινά την πολιτική του διαδρομή από την τοπική αυτοδιοίκηση, ως δημοτικός σύμβουλος αρχικά. Δήμαρχος Βύρωνα εκλέγεται με τον συνδυασμό ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ το 2002, ενώ επανεκλέγεται και το 2006.

Στη συνέχεια έγινε Εκτελεστικός Γραμματέας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (2014-2016). Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, μέλος στην Π.Ε. της ΝΔ και γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος. Το 2019 έγινε αναπληρωτής γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και από εκεί Γενικός Γραμμετέας Πολιτικής Προστασίας. Στα μέσα Μαρτίου ο ρόλος του αναβαθμίστηκε και πλέον είναι υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Η φωτογραφία που βρέθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού είναι από την λιτή τελετή της ορκομωσίας του που έγινε σε κλειστό κύκλο. Καθώς τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν είχαν ακόμα τεθεί σε εφαρμογή τότε, η σύζυγός του και η κόρη του δεν έλειψαν από το πλευρό του.