ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Νίκος Κοκλώνης εκτός από «μάτι» έχει και μπλεξίματα. Τι απαντά για το ξέπλυμα χρήματος και τη φοροδιαφυγή

Papadakis Press Προκόπης Οικονομόπουλος

Ο Νίκος Κοκλώνης έγινε είδηση το απόγευμα της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου κι όχι για τα εκκεντρικά του looks στη σκηνή του J2US ή για ένα νέο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει. Η είδηση πως δεσμεύτηκε η περιουσία γνωστού παρουσιαστή και τηλεοπτικού παραγωγού, μετά από εντολή του επικεφαλής της αρχής για ξέπλυμα παράνομου χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη έκανε τον γύρο του διαδικτύου το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το NEWS24/7., ο επικεφαλής της αρχής διέταξε γενική δέσμευση σε κινητή και ακίνητη περιουσία. Σύμφωνα με πληροφορίες η δέσμευση παντός περιουσιακού στοιχείου, κινητή και ακίνητη περιουσία καθώς και τραπεζικοί λογαριασμοί, σε βάρος του παρουσιαστή διατάχθηκε καθώς προέκυψε ότι χρωστά στο Δημόσιο , από φόρους και άλλες εισφορές συνολικό ποσό 22 εκατομμυρίων ευρώ. O Νίκος Κοκλώνης κατονομαζόταν ως το πρόσωπο που αφορά η είδηση σε δημοσιεύμα του Documento.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, ο επικεφαλής της αρχής για ξέπλυμα παράνομου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, απέστειλε πολυσέλιδο πόρισμα για έναν γνωστό παρουσιαστή και τηλεοπτικό παραγωγό στους οικονομικής Εισαγγελής στο οποίο φαίνεται να γίνεται αναφορά σε «ενδείξεις για την τέλεση από μέρους του ιδίου αλλά και συνεργατών του αξιόποινων πράξεων όπως απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αλλά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης».

Με εντολή του κ. Βουρλιώτη τα στοιχεία της έρευνας που έχουν εντοπιστεί διαβιβάζονται ήδη στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία και να αποφασίσουν για τις ποινικές ενέργειες που θα προβούν.

Όπως ανέφερε το NEWS24/7, η αρχή φαίνεται να θεωρεί τον παρουσιαστή, που ελέγχεται, ως διευθύνοντα της οργάνωσης. Η ζημιά στο Δημόσιο φαίνεται να προσδιορίζεται σε περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν αποτελούν μόνο μη καταβληθέντες φόρους εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία κλπ, αλλά και ποσά που φέρεται να έλαβε από κρατικές ενισχύσεις, καθώς και από επιστροφές ΦΠΑ.

Τι απαντά ο Νίκος Κοκλώνης

Ο Νίκος Κοκλώνης απάντησε αργά το απόγευμα της Πέμπτης προς το Documento που τον είχε κατονομάσει στο δημοσίευμα που αφορούσε την είδηση περί του πορίσματος με επιστολή του.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν του έχει κοινοποιηθεί τίποτα σχετικό και σημειώνει ότι οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες του, ενώ οι εταιρείες του έχουν περάσει τουλάχιστον 5 οικονομικούς ελέγχους τα τελευταία χρόνια.

«Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε 5 τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα», αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση.

Ο Νίκος Κοκλώνης ανάρτησε την απάντηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου λίγο μετά σε Story του ανέφερε: «Τι έχω; Μάτι σίγουρα. Και ψέματα».

Στη συνέχεια με ανάρτησή του στο Twitter αναδημοσίευσε την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία το υπουργείο διέψευσε ότι ο Νίκος Κοκλώνης έχει λάβει χρήματα από το Δημόσιο, παρόλο που οι επιχείρησή του έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο και έχει εγκριθεί για να λάβει το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που ωστόσο δεν έχουν καταβληθεί στην εταιρεία του.

«Όσο για τα χρήματα που πήρα από το δημόσιο είναι 0. Δείτε και την απάντηση του υπουργείου! Οι φήμες έφτασαν πρώτα άλλου τυχαίο; Κατά τα αλλά δεν είναι πολιτικό θέμα …. Δεν θα σας κάνω την χάρη να μείνουν 600 άτομα χωρίς δουλειά! Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!», έγραψε ο Νίκος Κοκλώνης.