ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μίλτος Δημουλής: Ο ηθοποιός που κατήγγειλε τον Γιώργο Κιμούλη στο ΣΕΗ πριν από 25 χρόνια

Facebook.com/ ΜΙΛΤΟΣ ΔΗΜΟΥΛΗΣ

Ήταν πριν από έναν χρόνο που ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΟΚ! και τη Σόνια Καζόνι, ότι ο Γιώργος Κιμούλης είχε διαγραφεί διά βίου από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών το 1998, μετά από καταγγελίες συνεδέλφων του. Η εκπομπή Super Κατερίνα εντόπισε έναν από τους ηθοποιούς, που τότε ήταν ο κύριος καταγγέλων του Γιώργου Κιμούλη στο ΣΕΗ. Ο Μίλτος Δημουλής μίλησε στην κάμερα της εκπομπής, με αφορμή και την αγωγή που κατέθεσε ο Γιώργος Κιμούλης κατά συναδέλφων του αλλά και του ΣΕΗ, ενώ τις δηλώσεις του σχολίασε σε σύνδεσή του με την εκπομπή και ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Είχα καταγγείλει τον Γιώργο Κιμούλη στη γενική συνέλευση του κλάδου, αφού υπήρχαν καταγγελίες πριν στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΗ και στο πειθαρχικό», απάντησε ο Μίλτος Δημουλής σε ερώτηση της δημοσιογράφου. Ο ίδιος δεν θέλησε να αποκαλύψει δημόσια τι είχε συμβεί.

«Θα μου επιστρέψετε να μην κάνω αναφορά σε λεπτομέρειες. Ο βασικός λόγος είναι ότι είμαι 53 ετών, ασχολούμαι με το θέατρο αδιάλειπτα και αδιάπτωτα 35 χρόνια κι έχω μάθει τις καταγγελίες να τις κάνω στα αρμόδια θερμικά όργανα, δηλαδή στο ΔΣ του ΣΕΗ και στο πειθαρχικό κι αν χρειαστεί και στη δικαιοσύνη», σημείωσε ο Μίλτος Δημουλής.

«Μέχρι τώρα, εκεί κάνω τις καταγγελίες μου. Αυτή τη στιγμή καλούμαι σε ένα πεζοδρόμιο, έξω από ένα θέατρο, να κάνω τρόπον τινά μία καταγγελία. Θα μου επιτρέψετε να μην προχωρήσω σε λεπτομέρειες, όμως, δεσμεύομαι, αφού μιλήσω με το σωματείο μου, που τιμώ τους αγώνες του και την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, αφού ενημερωθώ επαρκώς, να δώσω επαρκείς πληροφορίες για την υπόθεση. Και θα αναφερθώ επακριβώς στα γεγονότα της εποχής εκείνης», κατέληξε ο Μίλτος Δημουλής.

Ο Μίλτος Δημουλής γεννήθηκε στην Κέρκυρα και σπούδασε με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Εκτός απο ηθοποιός είναι και σκηνοθέτης ενώ έχει διδάξει και σε δραματικές σχολές. Είναι επίσης ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Οικείου Θεάτρου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο Μίλτος Δημουλής, στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα, αλλά και το ζήτημα της πρότερης διαγραφής του Γιώργου Κιμούλη από το ΣΕΗ, ο Σπύρος Μπιμπίλας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Όταν γίνεται μια διαγραφή δια βίου, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξαναγραφτεί. Τον επανέγραψαν, όπως και τους υπόλοιπους λόγω χρεών».

Πριν από έναν χρόνο ο ίδιος έλεγε στο περιοδικό ΟΚ! για το ίδιο ζήτημα: «Οι καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά ή χειροδικίες είχαν υπάρξει και παλιότερα. Μάλιστα το 1998 το ΣΕΗ είχε αποβάλει διά βίου τον Γιώργο Κιμούλη για αντισυναδελφική συμπεριφορά (σ.σ. αφορούσε την παραβίαση του αποδεκτού ωραρίου προβών). Όμως η προηγούμενη διοίκηση, παραδόξως τον ενέγραψε ξανά στο σωματείο, δεν γνωρίζω πώς και γιατί. Ήταν ένα περιστατικό που ούτε εγώ δεν θυμόμουν, μας το θύμισαν οι δημοσιογράφοι».

Μιλώντας για την αγωγή του Γιώργου Κιμούλη κατά του ΣΕΗ, ο Σπύρος Μπιμπίλας τόνισε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ομόφωνα θεωρεί ότι αυτή η πράξη είναι πράξη εκφοβισμού για να σταματήσει η πειθαρχική διαδικασία στο παρά πέντε, η οποία ολοκληρώνεται το Σάββατο και θα έρθει ο φάκελος της απόφασης σε εμάς».

«Πριν από αυτή την απόφαση, το ΔΣ έχει εκδώσει μια ανακοίνωση, με την οποία προτείνει να διαγραφεί ο κ. Κιμούλης για αντισωματειακή συμπεριφορά», πρόσθεσε ο ηθοποιός.