ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαρία Σάκκαρη: Έκλαιγε με λυγμούς μετά τον αποκλεισμό από το US Open

©2023/Refugio Ruiz/AP Images

Η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε από το τουρνουά US Open στην πρώτη φάση της διεξαγωγής του. Αμέσως μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της, η τενίστρια βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου όπου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Η Μαρία Σάκκαρη που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε χαμογελαστή μετά τις νίκες της, ξέσπασε σε λυγμούς.

Ήταν μία ερώτηση από Ελληνίδα δημοσιογράφο σχετικά με τα επόμενα βήματά της που η Μαρία Σάκκαρη απαντώντας «Δεν ξέρω πραγματικά», έσκυψε το κεφάλι της και το στήριξε στα χέρια της κρύβοντας το πρόσωπο της και ακούστηκε να κλαίει λέγοντας «Είναι πάντα το ίδιο».

Αργότερα η Μαρία Σάκκαρη μίλησε στην κάμερα του Eurosport ασκώντας σκληρή κριτική στον εαυτό της. «Θεωρώ ότι το επίπεδό μου ήταν πιο κάτω από το μηδέν, είναι πολύ άσχημο στο επίπεδο που βρίσκομαι να αγωνίζομαι με αυτόν τον τρόπο, με πονάει πάρα πολύ και εντάξει είναι πάρα πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσω όλο αυτό αυτή τη στιγμή, είναι πολύ επίπονο», είπε η Μαρία Σάκκαρη.

«Η νέα χρονιά μού ακούγεται κάτι πολύ μακρινό. Το θέμα είναι τι θα κάνω από εδώ και πέρα, από αύριο κιόλας. Το ενδεχόμενο να κάνω ένα διάλειμμα και να βάλω το μυαλό μου και τη σκέψη μου σε μια σειρά είναι ένα σενάριο. Το άλλο σενάριο είναι απλά να συνεχίσω και να προσπαθήσω για το καλύτερο φέτος. Να παίξω δύο τρία ακόμα τουρνουά και ό,τι γίνει», πρόσθεσε η τενίστρια.

Μιλώντας για τα συναισθήματά της η Μαρία Σάκκαρη σημείωσε ότι νιώθει απογοήτευση. Το χειρότερο όμως είναι πως νιώθει ότι προκαλεί η ίδια απογοήτευση στους άλλους.

«Είναι πολύ φρέσκο αυτή τη στιγμή τι είναι το σωστό ή τι είναι αυτό που θέλω να κάνω, είναι και τα συναισθήματα τώρα του αγώνα. Υπάρχουν αυτά τα δύο σενάρια στο μυαλό μου και είναι πολύ απογοητευτικό. Νιώθω ότι έχω ντροπιάσει τον εαυτό μου, έχω ντροπιάσει τους ανθρώπους μου, ότι ντροπιάζω όλους τους Έλληνες», είπε.

Είναι κρίμα να αφήνουμε τους ανθρώπους να νιώθουν τέτοια πίεση. Να μην τους έχουμε επισημάνει με κάθε τρόπο ότι δεν χάθηκε και τίποτα αν χάσουν έναν αγώνα. Ότι παίζουν πρωτίστως για τους ίδιους και δευτερευόντως για όσους πιστεύουν σε εκείνους. Ότι η ζωή δεν γίνεται να αποτελείται μόνο από νίκες. Ότι το γεγονός ότι είναι δυνατοί σωματικά δεν σημαίνει ότι το άθλημά τους δεν έχει τρομερές ψυχικές πιέσεις που πρέπει να φροντίζουν να διαχειρίζονται.

Η Venus Williams και η Selena Gomez πάντως, σύμφωνα με το Deadline ετοιμάζουν ένα ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε αυτό οι αθλητές, με τίτλο Behind The Racquet. Η σειρά ντοκιμαντέρ στοχεύει στην ενημέρωση και στην εξάλειψη του στίγματος γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αθλητές εκτός και εντός γηπέδων και γύρω από την ψυχική υγεία. Πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ θα είναι αθλητές που έχουν ζήσει αυτές τις προκλήσεις ως τενίστες.

Κάποιες από τις προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει κορυφαίοι αθλητές και θα εξερευνήσει το ντοκιμαντέρ είναι η απώλεια, το άγχος, η αναπηρία, η εικόνα του σώματός τους, οι διαταραχές πρόσληψης τροφής, θέματα με τη σεξουαλικότητά τους και οικογενειακά ζητήματα.