ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταπληκτικές φωτογραφίες: Αξιαγάπητα μωρά μέσα στο νερό

Βάλε τον δίσκο των Nirvana "Nevermind" να παίζει και απόλαυσε αυτά τα μικρά κουκλάκια που απολαμβάνουν τις βουτιές τους.

Ο φωτογράφος Seth Casteel αφού δούλεψε με γάτες σε σκύλους σε αντίστοιχα project θέλησε να δημιουργήσει ένα βιβλίο με τίτλο Underwater Babies προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους γονείς, να τους ενημερώσει για τις ευεργετικές ιδιότητες του μπάνιου σε αυτές τις ηλικίες αλλά και να τους ενημερώσει για τους κινδύνους που υπάρχουν.

”Ήταν πολύ δύσκολο να πετύχω τη σωστή λήψη γιατί είχα στη διάθεσή μου μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα κάθε φορά. Βουτούσαν στην πισίνα και έπρεπε να βγάλω 4-5 φωτογραφίες κατευθείαν” δήλωσε ο φωτογράφος.

Η κολύμβηση ενισχύει το αμυντικό σύστημα των μωρώ και βοηθά πολύ στην κινητική, μυϊκή και ψυχική τους ανάπτυξη. H αντίσταση που ασκείται στο σώμα, τους προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον που ομοιάζει με εκείνο μέσα στη μήτρα της μητέρας τους.

Mαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, να αλλάζουν στάσεις και θέσεις. Η επαφή με το νερό τα χαλαρώνει επειδή ρυθμίζει το μυϊκό τους τόνο και έτσι κοιμούνται πιο ήρεμα.

Χρυσουλάκια μου