ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Η συγκλονιστική στιγμή που γιατροί αφαιρούν τον αναπνευστήρα από διασωληνωμένo ασθενή

Unsplash

Όσο πιο βαθύ είναι το σκοτάδι, τόσο πιο δυνατό είναι το φως που έρχεται ξαφνικά. Η δύναμη του ενός καθορίζεται από τη δύναμη του άλλου. Τους τελευταίους μήνες ο κορονοϊός άλλαξε τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Το σκοτάδι μπορεί να είναι βαθύ αλλά οι στιγμές που το φως εισβάλλει είναι ζωογόνες και δίνουν σου κουράγιο να συνεχίσεις να παλεύεις.

Η στιγμή που γιατροί στο νοσοκομείο San Carlos της Μαδρίτης αφαιρούν τον αναπνευστήρα από διασωληνωμένο ασθενή που ξεπέρασε τον κίνδυνο μετά από μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ είναι συγκλονιστική. Είναι το φως. Είναι η ελπίδα πως ο κορονοϊός θα ηττηθεί.

Ο ασθενής που βγαίνει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ήταν ο πρώτος που εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν τα πάντα για να τον σώσουν και τα κατάφεραν.

Τα κινητά σηκώθηκαν όταν ο αναπνευστήρας αφαιρέθηκε και ο ασθενής θα μπορούσε να πάρει τις δικές του ανάσες.

Χειροκροτήματα και δάκρυα σε μία στιγμή ιερή. Ακούμε τον γιατρό να λέει στον ασθενή «Ραούλ, πάμε να σου βγάλουμε αυτόν τον σωλήνα που έχεις στο στόμα;» και ύστερα, όταν η διαδικασία έχει πια τελειώσει τον ακούμε να του λέει «Λοιπόν, τώρα μπορείς να αναπνεύσεις ήρεμος».