ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι και οι οπαδοί του Donald Trump είναι ΟΚ με αυτό

Courtesy of Columbia Heights Public Schools

Η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ (ICE) συνέλαβε ένα 5χρονο αγόρι καθώς επέστρεφε σπίτι από το σχολείο στο Columbia Heights της Minnesota και το μετέφερε μαζί με τον πατέρα του σε κέντρο κράτησης στο Τέξας, σύμφωνα με σχολικούς υπαλλήλους. Ο Liam Ramos είναι ένα από τα 4 παιδιά στην σχολική περιφέρεια που έχουν συλληφθεί από ομοσπονδιακούς πράκτορες μετανάστευσης κατά τη διάρκεια της αύξησης των μέτρων επιβολής του νόμου από την κυβέρνηση Trump στην περιοχή τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Το ICE γίνεται σύμβολο σκληρών πολιτικών μετανάστευσης, και πλέον συνώνυμο της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών.

Ένας αστυνομικός της ICE έβγαλε τον Liam από το αυτοκίνητο, οδήγησε το αγόρι στην μπροστινή πόρτα του σπιτιού και του είχε δώσει εντολή να χτυπήσει την πόρτα ζητώντας να του επιτραπεί να μπει, «για να δει αν ήταν κάποιος άλλος στο σπίτι – ουσιαστικά χρησιμοποιώντας ένα 5χρονο ως δόλωμα», ανέφερε η επιθεωρητής των Columbia Heights Public Schools, Zena Stenvik σε ανακοίνωσή της. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Liam Ramos, μαθητής γυμνασίου, επέστρεψε σπίτι 20 λεπτά αργότερα και δεν ήξερε τι συνέβη στον πατέρα και τον αδελφό του.

Η οικογένεια έχει μια ενεργή υπόθεση ασύλου χωρίς εντολή απέλασης και ο δικηγόρος της κοινοποίησε έγγραφα που δείχνουν ότι πατέρας και γιος είχαν φτάσει στις ΗΠΑ από ένα λιμάνι εισόδου, που σημαίνει ένα επίσημο σημείο διέλευσης. Σύμφωνα με την Tricia McLaughlin του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, η ICE διεξήγαγε  μια «στοχευμένη επιχείρηση» για τη σύλληψη του πατέρα του 5χρονου, τον οποίο αποκάλεσε «παράνομο αλλοδαπό».

Γιατί να τεθεί υπό κράτηση ένα 5χρονο παιδί; Αυτό το παιδί θα χαρακτηριστεί ως βίαιος εγκληματίας. Σε μια άλλη περίπτωση, στις 14 Ιανουαρίου, πράκτορες της ICE «μπήκαν με το ζόρι σε ένα διαμέρισμα» και συνέλαβαν μια 17χρονη μαθήτρια λυκείου και τη μητέρα της.

Στις 6 Ιανουαρίου, μια 10χρονη μαθήτρια της Δ’ τάξης φέρεται να συνελήφθη από την ICE καθ’ οδόν προς το δημοτικό σχολείο με τη μητέρα της. Ο διευθυντής είπε ότι η 10χρονη τηλεφώνησε στον πατέρα της κατά τη διάρκεια των συλλήψεων και είπε ότι οι πράκτορες της ICE θα την έφερναν στο σχολείο, αλλά όταν ο πατέρας έφτασε στο σχολείο, ανακάλυψε ότι τόσο η κόρη του όσο και η σύζυγός του είχαν συλληφθεί. Μέχρι το τέλος της σχολικής ημέρας, η μητέρα και η κόρη βρίσκονταν σε κέντρο κράτησης στο Τέξας.

Ο Donald Trump έχει εξουσιοδοτήσει αστυνομικούς να εισέρχονται σε σπίτια χωρίς ένταλμα δικαστή για τη μεγιστοποίηση των συλλήψεων. Η μετανάστευση ήταν ανέκαθεν ένας από τους πιο πολωτικούς και πολιτικούς τομείς της επιβολής του νόμου. Βλέπουμε πράκτορες της ICE να επιδεικνύουν βαριά χρήση βίας, σπάζοντας παράθυρα αυτοκινήτων, σπρώχνοντας ανθρώπους στο έδαφος, ρίχνοντας καπνογόνα σε ανθρώπους, ψεκάζοντας πιπέρι σαν να παρακολουθούμε δυστοπική ταινία. Το ICE επεκτείνεται και έχει επενδύσει χρήματα σε προσπάθειες προσλήψεων. Επιδιώκει να διπλασιάσει τις τάξεις του και επεκτείνει επίσης τις μονάδες του. 

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας αναφέρει ότι 3.000 ομοσπονδιακοί πράκτορες της ICE επιχειρούν στη Μινεσότα και διατυμπάνισε ότι η υπηρεσία έχει πραγματοποιήσει 3.000 συλλήψεις από την έναρξη της «Επιχείρησης Metro Surge» τον περασμένο μήνα. 

Η ICE δίνει την παράσταση εκφοβισμού που σκηνοθέτησε η κυβέρνηση του Donald Trump.