ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Έλενα Ακρίτα και όλοι όσοι «δεν έχουν ευθύνη» για το νεκρό βρέφος στον Αλιάκμονα

Papadakis Press Γιώργος Κουκούλης

Η Έλενα Ακρίτα ξεκίνησε το 2023 σχολιάζοντας τα θέματα της επικαιρότητας με τον δικό της μοναδικό τρόπο, μέσα από το Podcast της για το NEWS24/7. Και η επικαιρότητα των πρώτων ημερών του 2023, περιλάμβανε κι ένα τραγικό θέμα, αυτό της 29χρονης μητέρας, το βρέφος της οποίας βρέθηκε νεκρό στον Αλιάκμονα. Το βρέφος, αργότερα αποκαλύφθηκε, μέσα από την ομολογία της, ότι είχε πετάξει στο φράγμα του ποταμού η μητέρα του. Αργότερα μιλώντας στον εισαγγελέα, αρνήθηκε ότι πέταξε το 11 μηνών μωρό και υποστήριξε ότι γλίστρησε μόνο του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που αφορούν το νεκρό βρέφος που βρέθηκε στον Αλιάκμονα, η μητέρα του αντιμετώπιζε σοβαρά, ψυχολογικά προβλήματα κι είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές σε ψυχιατρική μονάδα. Σε αυτό στάθηκε στον σχολιασμό της για το έγκλημα, η Έλενα Ακρίτα. Όλα όσα είπε, θα τα ακούσεις από το 9.01 κι έπειτα στο παραπάνω επεισόδιο του Podcast της για το NEWS24/7.

«Απ’ ό,τι λένε όλοι, αυτό το κορίτσι το 29χρονο είχε νοσηλευτεί πολλές φορές σε ψυχιατρική κλινική. Λένε για 10 φορές, με κάθε επιφύλαξη. Έχει ένα μωρό στα χέρια της μία γυναίκα που είναι αποδεδειγμένο ότι έχει τέτοια σοβαρά προβλήματα και δεν ευαισθητοποιείται κανένας σε αυτόν τον χώρο; Περιμένουμε όλοι, ο περίγυρος, πότε θα πάει αυτή η μάνα να ρίξει το μωρό στον Αλιάκμονα για να πάει στο ρεβεγιόν;», αναρωτήθηκε η Έλενα Ακρίτα. Αυτό το «πού ήταν όλοι» πριν γραφτεί το τελευταίο τραγικό κεφάλαιο στην τόσο σύντομη ζωή του μωρού, είναι που βασανίζει τη δημοσιογράφο και συγγραφέα.

«Δεν υπήρχε αρμόδια εισαγγελία;»

«Δεν υπήρχε αρμόδια εισαγγελία; Δεν υπήρχε αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τι συμβαίνει εδώ πέρα; Δεν υπήρχε κάποιος, πολίτης, από το διπλανό σπίτι, από το απέναντι να πάει στο κατά τόπον δικαστήριο να πει “Ε παιδιά έχουμε θέμα εδώ; Είναι ένα ανυπεράσπιστο μωράκι”», είπε στη συνέχεια η Έλενα Ακρίτα.

«Δεν υπήρχε κανείς από την οικογένειά της, τίποτα; Γονείς είχε, ξαδέρφια, θείους, θείες; Οι γείτονες που θα πέσουν πάλι από τα σύννεφα, δεν έχουν ευθύνη; Θα μου πεις εδώ δεν έχουν οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες», σημείωσε η Έλενα Ακρίτα.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας μίλησε στη συνέχεια γι’ αυτό που για την ίδια αγγίζει την ουσία του προβλήματος. Κι αυτό είναι η έλλειψη κοινωνικών υπηρεσιών. «Δεν υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες σοβαρές, με σοβαρή υποδομή, να αγκαλιάσουν και τις μωρομάνες και τα παιδάκια. Τι να πεις γι’ αυτό το θέμα;», τόνισε η Έλενα Ακρίτα.

«Κάτι πρέπει να κάνουμε εμείς»

Η Έλενα Ακρίτα αναφέρθηκε και στον πατέρα του παιδιού που δεν είχε καταφέρει να το αναγνωρίσει. «Και ποιος τα πληρώνει όλα αυτά, όλη αυτή την κρατική αναλγησία, την απάνθρωπη κοινωνία; Το μωρό, το βρεφάκι, το ανυπεράσπιστο τόσο δα πλασματάκι. Κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί ρε παιδιά, αυτή την κοινωνία να την κάνουμε καλύτερη. Ακούς δίπλα σου κλάμα μωρού που σου φαίνεται ασυνήθιστο; Κάνε κάτι γ@@@@@ μου. Πήγαινε δίπλα», τόνισε.

«Από τη στιγμή που το κράτος δεν είναι ανάλγητο, αλλά παντελώς ανίκανο, κάτι πρέπει να κάνουμε εμείς. Ορίστε τώρα. Δεν ξέρω τι θα της κάνουν γιατί αν πραγματικά η γυναίκα αυτή έχει νοσηλευτεί τόσες φορές, δεν ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Εγώ ένα ξέρω, το μωρό είναι νεκρό και είναι νεκρό την ώρα που όλοι σφύριζαν αδιάφορα. Κάποιος φταίει γι’ αυτό κι αυτός που φταίει δεν είναι μόνο η μάνα είναι και πολλοί άλλοι. Κι είναι αυτοί που δεν θα πληρώσουν ποτέ», κατέληξε η Έλενα Ακρίτα.