ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Έλενα Ακρίτα υπερασπίζεται τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Παπαδάκη: «Δεν ντρέπεστε πια;»

Papadakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

Στο 15ο επεισόδιου του Podcast της για το NEWS24/7, η Έλενα Ακρίτα είχε πολλά να σχολιάσει. Μεταξύ αυτών ήταν και οι απανωτές επιθέσεις του πρώην δικηγόρου του ιερέα που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης στα Πατήσια, στους παρουσιαστές του ΑΝΤ1. Ο Γιώργος Παπαδάκης και η Φαίη Σκορδά είχαν έρθει αντιμέτωποι με τον δικηγόρο πριν αυτός παραιτηθεί από την υπεράσπιση του ιερέα κι άκουσαν on air αιχμές για το ήθος τους. Η Έλενα Ακρίτα έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αναδεικνύοντας το στερεότυπο το οποίο αναπαρήγαγε ο δικηγόρος κατά την επίθεσή του στη Φαίη Σκορδά.

Ήταν δύο χυδαίες επιθέσεις που σημειώθηκαν στον αέρα του ίδιου καναλιού από τον ίδιο άνθρωπο. Δύο επιθέσεις που δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας ότι τις ακούγαμε. Το ίδιο συνέβη και στην Έλενα Ακρίτα που απόρησε πλέον αν υπάρχει μία στάλα ντροπή στον δικηγόρο που μίλησε για τους δύο παρουσιαστές αφήνοντας υπονοούμενα στον αέρα των εκπομπών τους.

«Η γιαγιά μου έλεγε ότι όταν πιάνεις τη λάσπη με τα γάντια, δεν λασπώνεται η λάσπη, λασπώνονται τα γάντια. Το ίδιο, απ’ ό,τι καταλάβαμε, πήγε ανερυθρίαστα να εφαρμόσει ως υπερασπιστική τακτική για τον πελάτη του, εκείνος ο ανεκδιήγητος δικηγόρος του παπά που βίαζε το ανήλικο κοριτσάκι κατ’ εξακολούθηση», είπε αρχικά η Έλενα Ακρίτα.

Όπως σημείωσε η δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο δικηγόρος του ιερέα «παραιτήθηκε διότι – λέει – νόμιζε ότι υπερασπίζεται έναν αθώο. Τώρα – λέει – κατάλαβε. Λέει “Μου είπε ψέματα ο παπάς και οι ηθικές μου αξίες και οι ηθικές μου αρχές δεν μου επιτρέπουν να τον υπερασπιστώ και φεύγω”».

Η Έλενα Ακρίτα επεσήμανε έπειτα τα προφανή περί των ηθικών αρχών και αξιών του δικηγόρου, όπως τις είδαμε όλοι να ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας.

«Οι ηθικές αξίες και αρχές αυτού του τύπου, ήταν να βγαίνει και να βρίζει τον Γιώργο Παπαδάκη και να αφήνει αιχμές που δεν μπορώ να τις επαναλάβω. Να αφήνει, επίσης, αιχμές για τη Φαίη Σκορδά στην εκπομπή της με τον Γιώργο Λιάγκα, ότι ας πούμε “ανέβηκε” με άλλα μέσα», σημείωσε.

«Γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, όταν μια γυναίκα είναι όμορφη, ξανθιά και καλοβαλμένη, δεν “ανεβαίνει” με την αξία της. Όχι. Ανεβαίνει μόνο γιατί έχει κοιμηθεί με τον έναν και με τον άλλον που έχουν εξουσία και μπορούν να της προσφέρουν ένα μέλλον στην επαγγελματική της σταδιοδρομία», συμπλήρωσε η Έλενα Ακρίτα.

Η Έλενα Ακρίτα μιλά για το στερεότυπο που μας βασανίζει ακόμα

Αυτό το απαίσιο στερεότυπο. Αυτό το στερεότυπο που όσο αναπαράγεται τόσο αναγκάζει τις γυναίκες να δουλεύουν διπλά και τρίδιπλα για να αποδεικνύουν τις ικανότητές τους, να δουλεύουν διπλά και τρίδιπλα για να αμείβονται εξίσου με τους άνδρες συναδέλφους τους, να αντιμετωπίζουν τρεις και τέσσερις φορές περισσότερο την αμφισβήτηση απ’ ό,τι το άλλο φύλο. Σε αυτό το στερεότυπο αναφέρθηκε στη συνέχεια η δημοσιογράφος.

«Αυτό είναι το στερεότυπο, αυτό βγήκε και είπε στα μούτρα της κοπέλας, αυτό λένε πάρα πολλοί πίσω από την πλάτη. Όποια γυναίκα έχει την “ατυχία” να είναι εμφανίσιμη με κάποιο τρόπο, δεν έχει αξία, είναι άχρηστη. Δεν έχει γνώσεις, δεν έχει επίπεδο, δεν έχει μια συγκεκριμένη νοοτροπία που κάθε μέρα την καταθέτει στον κόσμο. Όχι. Είναι μία γυναίκα που ανέβηκε από κρεβάτι σε κρεβάτι», εξήγησε η Έλενα Ακρίτα.

«Πώς – της λέει – γίνατε εσείς γνωστή κ. Σκορδά; Να σας πω εγώ πώς έγινε, που δεν την ξέρω την κοπέλα, ειλικρινά. Ούτε καφέ έχουμε πιει, ούτε στο τηλέφωνο έχουμε μιλήσει. Δούλεψε σκληρά και έγινε. Δούλεψε σκληρά, για πάρα πολλά χρόνια με πείσμα, προσπάθησε να βελτιώσει τον εαυτό της, να γίνει καλύτερη. Και έγινε», κατέληξε μιλώντας για τη Φαίη Σκορδά.

Η Έλενα Ακρίτα υπερασπίστηκε και τον Γιώργο Παπαδάκη τον «αφοσιωμένο στη δουλειά του μέχρι εγκλήματος», όπως είπε.

«Δεν ντρέπεστε πια; Δεν ντρέπεστε, που πιάνετε τους ανθρώπους στο στόμα σας και λέτε ό,τι θέλετε; Πότε έδωσε τέτοια δείγματα ο Παπαδάκης; Ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στη δουλειά του σε βαθμό εγκλήματος – εγώ απορώ πώς τον αντέχει η γυναίκα του με αυτά τα βάναυσα ωράρια που ζει ο Παπαδάκης. Και θα βγεις να τον πιάσεις στο στόμα σου; Και δεν ντρέπεσαι;», αναρωτήθηκε η δημοσιογράφος.

«Τι κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος; Δεν πρέπει να τον διαγράψει; Έτσι θα κάθεστε; Θα κάθεστε να τους καμαρώνετε όλους αυτούς τους αχρείους, να βγαίνουν και να σπιλώνουν τις υπολήψεις εργαζόμενων και επαγγελματιών; Είστε με τα καλά σας; Να σοβαρευτούμε κάποτε;», κατέληξε η Έλενα Ακρίτα.