ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Έλενα Ακρίτα για τον Θέμη Αδαμαντίδη: «Δεν θέλουμε να μας δέρνετε. Κοντά τα χέρια σας»

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Η Έλενα Ακρίτα στο νέο επεισόδιο του Podcast της για το NEWS24/7 ασχολήθηκε για μία ακόμα φορά με τον δικό της μοναδικό τρόπο με ζητήματα που μας έχουν απασχολησει κι αυτή την εβδομάδα. Ανάμεσα στα θέματα αυτά ήταν και η καταγγελία που δέχτηκε ο Θέμης Αδαμαντίδης για ξυλοδαρμό από τη σύντροφό του.

Η Έλενα Ακρίτα, είναι μία δημοσιογράφος και συγγραφέας, που έχει ασχοληθεί επισταμένα με το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών. Το θέμα αυτό, λοιπόν, που προέκυψε με πρωταγωνιστή τον τραγουδιστή Θέμη Αδαμαντίδη, δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο στο τελευταίο επεισόδιο του Podcast της. Ενός Podcast, στο οποίο κάθε φορά η Έλενα Ακρίτα τονίζει την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και για αλληλεγγύη προς τα φερόμενα θύματα κάθε είδους βίας. Η Έλενα Ακρίτα μίλησε για τον Θέμη Αδαμαντίδη και κάπως για μία ακόμα φορά είπε όλα όσα σκεφτόμαστε.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας παραδέχτηκε ότι είχε αντιμετωπίσει τις κατά καιρούς περιπέτειες του Θέμη Αδαμαντίδη με τον νόμο με περισσότερη επιείκεια. Όταν όμως η βία μπήκε στην εξίσωση, η επιείκειαβγήκε από το παράθυρο, ως όφειλε.

«Ο Θέμης Αδαμαντίδης δεν μας τα λέει καθόλου καλά. Όταν κατά καιρούς είχε όλα αυτά τα μπλεξίματα με το μπαρμπούτι κι όλα αυτά τα πράγματα, ομολογώ ότι τον έβλεπα πάντα με μία συμπάθεια και μία επιείκεια. Πρώτον επειδή τον θεωρώ πραγματικά μεγάλο τραγουδιστή και δεύτερον γιατί θεωρώ ότι όταν κάποιος είναι τζογαδόρος κάνει κακό στον εαυτό του. Αν όμως κάποιος είναι κακοποιητής και χτυπάει γυναίκες, τότε κάνει κακό στους άλλους. Κι αυτό αλλάζει πάρα πολύ το παιχνίδι στη συγκεκριμένη σκακιέρα», σχολίασε αρχικά η Έλενα Ακρίτα.

«Δέχτηκε καταγγελίες από τη σύντροφό του, διέρρευσε κι ένα βίντεο που τον βλέπουμε να κλωτσάει την κοπέλα. Η οποία κοπέλα λέει ότι έχει φάει πολύ ξύλο, έχει κακοποιηθεί πολύ, ότι έχει υποφέρει πολύ και ότι τον αγαπούσε και δεν ήθελε να φύγει από κοντά του. Τα ίδια περίπου πιστοποίησε και η πρώην γυναίκα του Αδαμαντίδη. Κι αυτή μίλησε για κακοποίηση. Όταν είναι ένα το άτομο που καταγγέλει, άντε πες να το δεις με σκεπτικισμό, να πεις να περιμένεις κάποια πράγματα. Όταν είναι δύο τα πράγματα σοβαρεύουν και αγιρεύουν», επεσήμανε στη συνέχεια για την υπόθεση του Θέμη Αδαμαντίδη η Έλενα Ακρίτα.

Απευθυνόμενη στον τραγουδιστή η Έλενα Ακρίτα τόνισε: «Κε Αδαμαντίδη μου εμείς δεν θέλουμε να μας δέρνετε. Ούτε εμάς τις γυναίκες ούτε κανέναν άλλο. Τα κουλά σας κοντά. Κοντά απ’ όλες μας». Αναγνωρίζοντας, φυσικάμ το τεκμήριο της αθωότητας, καθώς η υπόθεση του Θέμη Αδαμαντίδη βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, η Έλενα Ακρίτα αναφέρθηκε στην επιλογή του Θέμη Αδαμαντίδη να έχει ως συνήγορο τον Αλέξη Κούγια και τι αυτό σημαίνει για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει.

«Φερόμενο θα σας πω, φερόμενο κακοποιητή, αλλά τέλος πάντων τώρα σας ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας που γνωρίζουμε ποια είναι η γραμμή του και η τακτική του σε αυτές τις περιπτώσεις. Όταν υπάρχει θύμα και θύτης κι εκείνος έχει αναλάβει τον θύτη, κάνει ό,τι μπορεί για να διασύρει τα θύματα», σημείωσε η δημοσιογραφός.

«Το ίδιο έκανε και στη δίκη Λιγνάδη, όπου προσπαθούσε να απαξιώσει με περιφρονητικούς και άθλιους χαρακτηρισμούς, όπως πατσαβούρες, επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι ή παρατράγουδα που είπε ο Λιγνάδης, το ίδιο κάνει και τώρα. Βγήκε και έδωσε το στίγμα του, είπε ότι η νυν σύντροφος του είχε πάρει κάποια λεφτά του Αδαμαντίδη, η δε πρώην που είναι και βουλγαρικής καταγωγής -προσέξτε πώς μπαίνει ο ρατσισμός, απλά λέμε ότι είναι και λίγο Βουλγάρα- την οποία λέει την ξέρουμε και είναι γνωστή. Δεν θα επαναλάβω κακοποιητικούς χαρακτηρισμούς του συνηγόρου», πρόσθεσε η Έλενα Ακρίτα.

Επανερχόμενη στον Θέμη Αδαμαντίδη που αντιμετωπίζει ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ενδοοικογενειακή βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και απλή εξύβριση η Έλενα Ακρίτα επανέλαβε: «Δεν μας τα λέτε καθόλου καλά κε Αδαμαντίδη». Όπως τόνισε, ο τραγουδιστής, ζει «δυστυχώς για εσάς, σε μία εποχή όπου τα θύματα μιλάνε, ανοίγουν το στόμα τους. Και αν πραγματικά αποδειχθεί αυτό, τότε νομίζω ότι σας πρέπει, με όλο τον μη σεβασμό που σας τρέφω αυτή τη στιγμή, μία σοβαρή και αμετάκλητη τιμωρία».