ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Έλενα Ακρίτα έκανε το πιο σωστό σχόλιο για την επίθεση με μαχαίρι στη 12χρονη

Papadakis Press Δημήτρης Πελέκης

Επίθεση με μαχαίρι εντός του σπιτιού της δέχτηκε πρόσφατα η 12χρονη που είχε πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό. Άγνωστος μπήκε στο σπίτι της και την τραυμάτισε, ενώ η οικογένειά της μέσω της δικηγόρου της ανέφερε ότι είχαν προηγηθεί κι άλλα περιστατικά εκφοβισμού. Η Έλενα Ακρίτα στο 72ο επεισόδιο του Podcast της για το NEWS24/7, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην τελευταία αυτή εξέλιξη στην υπόθεση της 12χρονης.

Η Έλενα Ακρίτα ολοκλήρωσε το επεισόδιο του Podcast της αναφερόμενη στην 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας και στο γεγονός ότι έχει αφεθεί απροστάτευτη από την πολιτεία. Συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο αρμόδιο, αστυνομικό τμήμα για την επίθεση που δέχτηκε από άγνωστο με καλυμένα χαρακτηριστικά που οδήγησε στον τραυματισμό της στο χέρι.

Αυτή την εικόνα εγκατάλειψης στην οποία αναφέρθηκε η Έλενα Ακρίτα, είχε περιγράψει και η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας την Τρίτη, 4 Απριλίου στην ΕΡΤ. Χαρακτήρισε μάλιστα λυπηρό το γεγονός πως δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας γι’ αυτό το παιδί.

«Το κράτος το έχει εγκαταλείψει στο έλεός του. Δεν έχουμε καμιά απάντηση από τις αρμόδιες αρχές στο αίτημά μας για φύλαξη του παιδιού. Όταν γίνονται τέτοιες καταγγελίες, όταν η αστυνομία διαθέτει αστυνομικούς για να φυλάνε πρόσωπα της τηλεόρασης και δεν έχει λάβει κάποιο μέτρο για να προστατεύσει αυτό το παιδί, τη στιγμή που έχουν καταγγελθεί όλα αυτά, λυπούμαστε», είπε χαρακτηριστικά η δικηγόρος της 12χρονης.

«Θέλω να κλείσω με μία είδηση που με συγκλόνισε. Αυτή για το 12χρονο παιδί το θύμα του βιασμού, στην περίπτωση με το Μίχο, που μπήκαν στο σπίτι του και πήγαν να το μαχαιρώσουν και να του επιτεθούν. Αυτό το παιδί σε τι τρόμο ζει, σε τι φρίκη ζει; Πώς είναι δυνατόν να το έχουμε αφήσει -όχι εμείς παιδιά, εμείς δεν φταίμε, το κράτος, η πρόνοια αυτού του κράτους- τόσο παρατημένο τόσο εγκατελειμένο;», αναρωτήθηκε η Έλενα Ακρίτα στο Podcast της για το NEWS24/7.

Τα γεγονότα άλλωστε, τα βιώματα που καλείται αυτό το παιδί να συνεχίσει να διαχειρίζεται, χωρίς κανείς να σκύβει πάνω από αυτά, δεν αφήνουν περιθώριο να πιστέψει κανείς ότι δεν είναι «τόσο παρατημένο», όπως σωστά έθεσε η δημοσιογράφος και συγγραφέας.

«Αυτή τη στιγμή λίγο πολύ το τραμπουκίζει το σύμπαν. Αυτή τη στιγμή λίγο πολύ όλοι ξέρουμε πώς το λένε, κάποιοι από εμάς τουλάχιστον ξέρουμε πού μένει, η οικογένειά της φωνάζει και δεν κάνει κανείς τίποτα», σχολίασε η Έλενα Ακρίτα.

«Ζει μες τον τρόμο ένα παιδάκι 12 χρονών που έχει πέσει θύμα βιασμού», τόνισε και η πρόταση αυτή από μόνη της, είναι ικανή να προκαλέσει φρίκη.

«Κι από την άλλη είναι ο Μίχος, ο φερόμενος ως βιαστής, ο φερόμενος ως νταβατζής, ο οποίος βεβαίως είναι φωτογραφημένος με τη μισή Νέα Δημοκρατία και όχι αυτά τα τυπικά που πάει και κολλάει κάποιος δίπλα σου και βγαίνει μία φωτογραφία, τους βλέπεις αγκαλιές φιλιά. Και απειλεί κιόλας λέει “Αν δεν με βγάλετε έχω να πω πολλά”. Τι θα γίνει με αυτή την ιστορία; Είστε με τα καλά σας; Εντάξει ρε παιδιά, σκοτώστε το το παιδί», σημείωσε με έντονο ύφος η Έλενα Ακρίτα.

Κι έπειτα επικαλέστηκε τους στίχους του Παύλου Σιδηρόπουλου από το τραγούδι Κάποτε θα ‘ρθουν να σου πουν, και συμπέρανε ότι πολλοί είναι εκείνοι που τους τραγουδούν, αλλά τους αντιμετωπίζουν υποκριτικά. Ευτυχώς όμως, δεν είναι οι περισσότεροι.

«Δεν θα γίνει τίποτα, δεν θα κουνηθεί κανείς, δεν θα ευαισθητοποιηθεί κανείς. Και μετά σου λέει το τραγούδι “Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα”. Έλα σε παρακαλώ πολύ. Πότε γίναμε τόσο απάνθρωποι; Τόσο άθλιοι; Όχι, δεν γίναμε οι περισσότεροι. Κι αυτοί που δεν γίναμε είμαστε όντως οι περισσότεροι. Τίποτα άλλο δεν έχω να πω», κατέληξε η Έλενα Ακρίτα.