ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Anna Wintour ήρθε στην Αθήνα και αποθέωσε τον Στέφανο Τσιτσιπά (και τα αρχαία μας)

H Anna Wintour στο Met Gala του 2019 Invision/AP Charles Sykes

Η Anna Wintour ήρθε στην Αθήνα για λογαριασμό της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού Vogue, ως επίτιμη καλεσμένη του συνεδρίου Vogue Change Makers. Στην εισαγωγή της ομιλίας της στο Μέγαρο Μουσικής, δήλωσε fan του Στέφανου Τσιτσιπά.

Γνωστή λάτρης του τένις, με παρουσία στις κερκίδες πολλών Grand Slams, η εμβληματική Anna Wintour, στην επίσκεψή της στην Αθήνα στα πλαίσια του Change Makers της ελληνικής Vogue μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον Στέφανο αλλά και τη χώρα μας.

H Anna Wintour παρακολουθεί τένις H Anna Wintour παρακολουθεί μαζί με τη Venus Williams και τη Meghan Markle αγώνα του U.S. Open. / Invision/AP / Greg Allen
H Anna Wintour παρακολουθεί μαζί με τη Venus Williams και τη Meghan Markle αγώνα του U.S. Open.

Η σιδηρά κυρία της σύγχρονης μόδας και διευθύντρια έκδοσης της αμερικανικής Vogue δήλωσε «Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι στην Ελλάδα και ένας από τους λόγους που είμαι χαρούμενη, εκτός από το ότι είναι η πατρίδα του σπουδαίου τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά (το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα), είναι ότι έχω την ευκαιρία να περπατήσω ανάμεσα στα μνημεία ενός αληθινά αρχαίου πολιτισμού».

Συνέχισε, κάνοντας χιούμορ ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στη Νέα Υόρκη, όπου τα πιο αρχαία ευρήματά τους είναι τα καφέ «της σκοτεινής περιόδου πριν την έλευση των Starbucks», ούτε όμως και στο Λονδίνο, από όπου κατάγεται η Wintour, «όπου η ιστορία μας μετριέται σε μερικές μόλις εκατοντάδες χρόνια».

Πρόσθεσε πως «ό,τι είναι εδώ παλιό, είναι πραγματικά παλιό και έχει καταφέρει να επιβιώσει χάρη στην προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά των Ελλήνων».

Δες το απόσπασμα, στο βίντεο που ακολουθεί