ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Ημέρα Χωρίς Παντελόνια στο μετρό του Λονδίνου θα σε κάνει να χαμογελάσεις

Alberto Pezzali/NurPhoto via Getty Images

Δεν ξέρω πώς το κάνουν αυτό Γενάρη μήνα στο Λονδίνο, αλλά θα τους πω ένα μπράβο για το θάρρος τους να βγαίνουν στο κρύο χωρίς παντελόνι. Θα τους πω κι ένα μπράβο για τον σκοπό για τον οποίο οργανώνουν κάθε χρόνο αυτή την εκδήλωση που ξεκίνησε από την Νέα Υόρκη και την κολεκτίβα κωμικών Improv Everywhere πριν από 19 χρόνια. Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές της No Trousers Tube Ride στο Λονδίνο, The Stiff Upper Lip Society στο Facebook: «Στόχος μας είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να γελάσουν».

Οι Βρετανοί βγήκαν στο μετρό του Λονδίνου χωρίς παντελόνι για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια που η εκδήλωση είχε ακυρωθεί λόγω της πανδημίας του Covid – 19 και το αποτέλεσμα ήταν σίγουρα παράδοξο, αλλά και ξεκαρδιστικό. Άνθρωποι που έμοιαζαν να έχουν ξεχάσει κάτι στο σπίτι τους άρχισαν να εμφανίζονται στο μετρό του Λονδίνου προκειμένου να χαρίσουν χαμόγελο στους γύρω τους.

Αυτό μάλιστα ήταν η απάντηση που έδιναν αρχικά σε όσους αναρωτιούνταν γιατί δεν φοράνε παντελόνι κάποιοι επιβάτες του μετρό, την πρώτη χρονιά που διοργανώθηκε το event στη Νέα Υόρκη το 2002. «Ξέχασα το παντελόνι μου στο σπίτι» έλεγαν, προκαλώντας το γέλιο και την απορία των υπολοίπων.

Η κίνηση αυτή εξελίχθηκε σε μία «διεθνή γιορτή της πλακίτσας» όπως αναφέρει η ομάδα Improv Everywhere καθώς δεκάδες πόλεις του κόσμου ξεκίνησαν να λαμβάνουν μέρος στο event κάθε χρόνο πριν την πανδημία.

Φυσικά δεν έχουν κυλήσει όλες οι Ημέρες Χωρίς Παντελόνια στο μετρό, χωρίς απρόοπτα. Το 2006 στη Νέα Υόρκη συνελήφθησαν 8 άνθρωποι για την εμφάνισή τους ημίγυμνοι στο μετρό, γεγονός που τελικά αύξησε κατά πολύ τη δημοφιλία του event.

Για φέτος στο Λονδίνο η The Stiffer Upper Lip Society προανήγγειλε την Ημέρα Χωρίς Παντελόνια στο μετρό του Λονδίνου για την Κυριακή 8 Ιανουαρίου και συνέστησε στους συμμετέχοντες «Για το υπόλοιπο ταξίδι σας να κάνετε ότι κάνετε συνήθως. Διαβάστε ένα περιοδικό ή οτιδήποτε κάνετε συνήθως», ανέφεραν στο Facebook. Μάλιστα τους ενθάρρυναν να φορέσουν «αστεία εσώρουχα αλλό όχι τέτοια που να “κραυγάζουν” ότι “Το φόρεσα γιατί κάνω μία πλάκα”», για να διατηρηθεί το στοιχείο της έκπληξης.

«Ο σκοπός μας είναι να κάνουμε τον κόσμο να γελάσει, όχι να τον εκνευρίσουμε», πρόσθεσε η ένωση στην ανακοίνωσή της. Οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και μερικές από αυτές θα τις δεις παρακάτω.

Ημέρα χωρίς παντελόνια Alberto Pezzali/NurPhoto via Getty Images
Ημέρα χωρίς παντελόνια Hollie Adams/Getty Images

Ημέρα χωρίς παντελόνια Hollie Adams/Getty Images
Ημέρα χωρίς παντελόνια @2023 Matt Dunham/AP Images

@2023 Matt Dunham/AP Images

Alberto Pezzali/NurPhoto via Getty Images
Ημέρα χωρίς παντελόνια Hollie Adams/Getty Images

Σίγουρα εκτός από μία διαφορετική, πολύχρωμη νότα στην καθημερινότητα των Λονδρέζων είναι και μία εκδήλωση που αγκαλιάζει και τη μοναδικότητα του κάθε σώματος χωρίς να εστιάζει στην body acceptance πλευρά των πραγμάτων. Κι αυτό είναι σίγουρα ένας ακόμα λόγος να γιορτάζουμε αυτή την παράδοξη μέρα που γιορτάζεται στις μεγαλουπόλεις της Γης.