ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αξία των παραμυθιών για τα παιδιά

Το παιδικό ραδιόφωνο ifeelkid.gr σε συνεργασία με το ladylike.gr σας μαθαίνει για την αξία των παραμυθιών μέσα από τα λόγια ενός από τους πιο έξυπνους ανθρώπους του κόσμου.

Μετά από πολλή πολλή σκέψη και έρευνα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτό που μπορεί να κάνει ένα παιδί πιο χαρούμενο, πιο ευτυχισμένο, με πιο δημιουργική σκέψη και φαντασία. Τι είναι λοιπόν αυτό; Μα φυσικά τα παραμύθια.

Σήμερα υπάρχουν διακεκριμένοι και αξιόλογοι συγγραφείς στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες που συνεχώς εκδίδουν ωραιότατα έργα, τα οποία περιβάλλονται με την αγάπη και το σεβασμό γονέων, εκδοτών, δασκάλων, παιδιών, μεταφράζονται, κυκλοφορούν, γεμίζουν τα παιδιά με ιδέες και όνειρα, γνώσεις και πληροφόρηση, χαρά και γνωριμία με τον κόσμο που μας κατέχει και τον κατέχουμε.

Έχει γραφτεί επανειλημμένως ότι μια νεαρή μητέρα, γνωστή του Αϊνστάιν, τον επισκέφθηκε για να τον συμβουλευτεί τι θα μπορούσε να κάνει για να προετοιμάσει καλύτερα για το σχολείο και τη ζωή το πεντάχρονο παιδί της. Ήρεμος και χαμογελαστός ο μεγάλος φυσικός τής απάντησε: “Να του λέτε παραμύθια“. “Καλά τα παραμύθια, αλλά τι άλλο;” απόρησε η νέα μητέρα. “Πολλά παραμύθια”, επέμεινε ο άνθρωπος που σφράγισε τη σύγχρονη επιστήμη. Και όταν η μητέρα ρώτησε τρίτη φορά, κάπως δύσπιστα: “Καλά, εντάξει, αλλά και τι άλλο;”, ο Αϊνστάιν είπε πως “δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Μονάχα κι άλλα παραμύθια. Πάρα πολλά παραμύθια“.

Διάβασε ακόμα  στο iFeelkid.gr:

Μεταίχμιο: Εκδηλώσεις Νοεμβρίου 2014

2 Βιβλία που πρέπει να διαβάσετε