ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιώργος Κιμούλης: Παραπέμπεται σε δίκη για ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση

Papadakis Press Βαγγέλης Γκικόπουλος

Ο Γιώργος Κιμούλης σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Super Κατερίνα και της Μαρίας Βλάχου, μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει η Ζέτα Δούκα για ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση και ηθική αυτουργία σε συκοφαντική δυσφήμιση, παραπέμπεται σε δίκη.

Αρχικά αναφέρθηκε στην εκπομπή ότι, ο Γιώργος Κιμούλης είχε προτείνει έναν συγκεκριμένο μάρτυρα, έναν τεχνικό του θεάτρου, ο οποίος παραπέμπεται και εκείνος για ψεύδη κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμιση. «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε πει στην κατάθεση του ότι εφόσον ήμουν στο θέατρο, πώς και δεν εντόπισα το περιστατικό που έχει καταγγείλει τον Γιώργο Κιμούλη η Ζέτα Δούκα, πράγμα που σημαίνει ότι συμπεριλήφθηκε σαν να μην έγινε το περιστατικό. Σύντομα θα οριστεί το πότε θα είναι η δικάσιμος. Όταν συμβεί θα μιλήσει και η Ζέτα Δούκα, η οποία νιώθει ένα είδος ανακούφισης», πρόσθεσε η δημοσιογράφος.

Ο Γιώργος Κιμούλης είχε καταθέσει αγωγές κατά της Ζέτας Δούκα, της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά (ακόμα έχει προχωρήσει σε αγωγές κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου του). Με τις αγωγές που είχε καταθέσει συνολικά, ο ηθοποιός ζήτησε αποζημίωση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη. Από αυτές η αγωγή προς το ΣΕΗ απορρίφθηκε, όπως επιβεβαίωσε και η εκπομπή.

Ο Γιώργος Κιμούλης είχε μηνύσει τη Ζέτα Δούκα που τον κατήγγειλε δημόσια για κακοποιητική συμπεριφορά, καθώς και τους συναδέλφους της, Δώρα Χρυσικού και Νίκο Ψαρρά, που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της, υποστηρίζοντας τα όσα είχε ισχυριστεί εναντίον του. Οι Ζέτα Δούκα, Νίκος Ψαρράς και Δώρα Χρυσικού είχαν συνεργαστεί σε παράσταση του 2008. Οι 3 ηθοποιοί είχαν απαντήσει επίσης με αγωγές και η δικαστική διαμάχη τους συνεχίζεται.

Η Ζέτα Δούκα κατήγγειλε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2021 τον Γιώργο Κιμούλη για κακοποιητική συμπεριφορά, κατονομάζοντάς τον σε συνέντευξή της στην εκπομπή Πάμε Δανάη, του Mega. Η δημόσια αυτή καταγγελία στην οποία είχε προχωρήσει η Ζέτα Δούκα, ήταν η αφορμή να ξεκινήσει στην Ελλάδα το #MeToo στον χώρο του θεάτρου. Η Ζέτα Δούκα είχε καταγγείλει τον Γιώργο Κιμούλη για περιστατικά ψυχολογικής, λεκτικής και σε μία περίπτωση σωματικής βίας στη συνεργασία τους στην παράσταση Πιο Κοντά το 2008.

Αυτή η καταγγελία αποτέλεσε και το έναυσμα για άλλες δημόσιες εξομολογήσεις από ηθοποιούς που είχαν συνεργαστεί με τον Γιώργο Κιμούλη (η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η Κατερίνα Γερονικολού και η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη ήταν 3 από αυτές).

Για το ποινικό μέρος σχετικά με την υπόθεση που μέχρι σήμερα εξελίσσεται, ο Γιώργος Γεραρής (δικηγόρος της ηθοποιού) είχε δηλώσει παλαιότερα στις τηλεοπτικές κάμερες: «Έχουν πάει όλες οι μηνύσεις στον Εισαγγελέα, αφού περατώθηκε η προκαταρκτική εξέταση. Ο Εισαγγελέας τις αξιολογεί, τις μελετά και θα αποφασίσει εάν και κατά ποιων προσώπων θα ασκήσει ποινική δίωξη», σημείωσε.

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και είμαστε σίγουροι πως η αλήθεια θα λάμψει», είχε τονίσει στις κάμερες ο δικηγόρος της ηθοποιού.