ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γυναικτονία 17χρονης Νικολέττας: Ισόβια στον δράστη

Σύνθεση 24 MEDIA

Ομόφωνα ένοχος χωρίς ελαφρυντικά, κρίθηκε ο 23χρονος γυναικοκτόνος της 17χρονης Νικολέττας, που είχε ομολογήσει το έγκλημά του μετά τη σύλληψή του, μία ομολογία που επανέλαβε στο δικαστήριο.

Η 17χρονη Νικολέτα είχε βρεθεί νεκρή εντός διαμερίσματος στο Περιστέρι τo 2022. Ο γυναικοκτόνος τής είχε κλείσει μύτη και στόμα, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων και ένα πανάκι, έχοντας ακινητοποιήσει το θύμα του. Tο θύμα, εντόπισε η μητέρα και η αδελφή της στο σπίτι περίπου τα μεσάνυχτα της ημέρες που έχασε τη ζωή της και έφερε μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα, γεγονός που υποδεικνύει ότι δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό και ότι πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή για τη ζωή της.

Ο 23χρονος σήμερα σύντροφος της ανήλικης, ήταν άφαντος μετά τη δολοφονία της. Λίγες ημέρες μετά εντοπίστηκε από τις Αρχές και ομολόγησε το έγκλημα.

Ο 23χρονος που είναι υπήκοος Πακιστάν, κατά την απολογία του υποστήριξε ότι σε καβγά του με την 17χρονη, με αφορμή την απόφασή του να πάει στην Ιταλία, εξοργίστηκε όταν το θύμα «έβρισε τη θρησκεία του» κι εκείνος «άθελά του», τη στραγγάλισε. Άθελά του, αφού πρώτα όπως έδειχναν τα στοιχεία την είχε ξυλοκοπήσει.

Η αδερφή της 17χρονης Νικολέττας υποστήριξε στην μαρτυρία της ότι το έγκλημα έγινε λόγω της ζήλιας του θύτη, καθώς την ημέρα της γυναικοκτονίας είχαν πάει στο σπίτι 2 φίλοι τους που ο 23χρονος δεν τους ήθελε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η αδερφή του θύματος κατέθεσε πως «Μια εβδομάδα πριν, η μητέρα μου είχε μιλήσει με την αδελφή μου και της είχε πει “μαμά, περίμενε μια εβδομάδα και θα τον χωρίσω”».

Ο 23χρονος είχε σχέση με τη 17χρονη Νικολέττα για 1,5 χρόνο και όπως είπε στο δικαστήριο, ζούσε μαζί της, όπως και με τη μητέρα και την αδερφή της. Έπιασε τη Νικολέττα από τον λαιμό και την έσφιξε μέχρι τη στιγμή που είδε ότι είχαν κλείσει τα μάτια της. Έπειτα μάζεψε τα πράγματά του από το σπίτι κι έφυγε με σκοπό να πάει στη Θεσσαλονίκη κι από εκεί να αλλάξει χώρα.

Χαρακτήρισε «το μεγαλύτερο λάθος» του το γεγονός ότι δεν κάλεσε ασθενοφόρο, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της 17χρονης. Το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι την σκότωσε. Ήταν ότι μία αδερφή μας λείπει από το 2022 από το μέτρημα.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό καταδικάζοντάς τον σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.