ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτιά στην Αττική: Δεκάδες οι νεκροί. Σε τριήμερο πένθος η χώρα

Απόλυτη τραγωδία στην ανατολική Αττική. 74 οι νεκροί. Το Λιμενικό απεγκλώβισε 696 άτομα. Πάνω από 1.000 σπίτια και 300 οχήματα κατεστραμμένα. Όλες οι εξελίξεις από το News 24/7 που είναι σε συνεχή ενημέρωση όπως και το Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Δραματικές ήταν οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. Το πρώτο φως της μέρας αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής από την τεράστια φωτιά.

Κάτοικος Ραφήνας: Κολυμπούσα ανάμεσα σε πτώματα φίλων επί 4 ώρες

Οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές που κατακαίουν την ανατολική Αττική, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αγγίζουν τους 74.

 

Ο δήμαρχος Ραφήνας Β. Μπουρνούς εκτίμησε πως τα θύματα θα αυξηθούν καθώς υπάρχουν αγνοούμενοι. Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και μικρά παιδιά καθώς οικογένειες εγκλωβίστηκαν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη λαίλαπα.

 

Οι συγγενείς των αγνοουμένων καλούνται να επικοινωνούν με τον αριθμό 199 και να δίνουν πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα. Με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν τις πτήσεις τα εναέρια μέσα μιας και οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

 

Δραματικές ήταν οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας. Τα σκάφη του Λιμενικού και άλλα παραπλέοντα σκάφη απεγκλώβισαν από τις παραλίες 696 άτομα, ενώ από τη θάλασσα διέσωσαν 19 άτομα. Δυστυχώς κατά την διάρκεια των ερευνών ανασύρθηκαν και τέσσερις νεκροί. Πρόκειται για τρεις γυναίκες και ένα παιδί ενώ έως και αυτή την στιγμή, φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αγνοούνται δύο άτομα.

Μαρτυρία: 13χρονο κορίτσι έπεσε φλεγόμενο στο κενό

Πρόκειται για επιβάτες ενός σκάφους στο οποίο αρχικά επιβιβάστηκαν 10 Δανοί τουρίστες από την παραλία της Ραφήνας όταν είδαν τις φλόγες να τους πλησιάζουν. Κατά την προσπάθεια τους να διαφύγουν, σύμφωνα με πληροφορίες επιβιβάστηκαν στην βάρκα τους και κάποια άλλα άτομα που εντόπισαν να κολυμπούν ανοικτά της Ραφήνας. Οι Δανοί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Λιμενικού διασώθηκαν, ωστόσο αναζητούνται και άλλοι επιβάτες του σκάφους.

 

Έξι περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό, ένα αντιρρυπαντικό σκάφος, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης με τα δύο φουσκωτά του, ένα ταχύπλοο του λιμενικού, η φρεγάτα «Έλλη», ένα ελικόπτερο του Λιμενικού και διάφορα παραπλέοντα σκάφη συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στις έρευνες διάσωσης.

Βίντεο Drone από το Μάτι: Κρανίου τόπος ο οικισμός, κάηκαν τα πάντα

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται έως και αυτή την στιγμή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Όλες οι εξελίξεις από το News 24/7 που είναι σε συνεχή ενημέρωση όπως και το Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.