ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Η χαρά για το νέο μετάλλιο και το μήνυμα της Μαρέβας Μητσοτάκη

Lee Jin-man/AP Images

Μετά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα στην καλλιτεχνική κολύμβηση, η Ευαγγελία Πλατανιώτη επανέλαβε τον θρίαμβό της, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο σόλο την Τρίτη 6 Ιανουαρίου. Οι νίκες των αθλητών που εκπροσωπούν την Ελλάδα σε σημαντικά αθλητικά γεγονότα πάντα γεμίζουν υπερηφάνεια τους πολίτες της χώρας που παρακολουθούν τους αγώνες τους. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη είναι η τελευταία αθλήτρια που με την δική της ατομική προσπάθεια, κατάφερε να γεννήσει αισθήματα περηφάνειας σε όσους την παρακολουθούσαν από το σπίτι τους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

«Αρχικά νοιώθω μια ανακούφιση γιατί από το παγκόσμιο του 2023 στη Φουκουόκα και μετά πραγματικά δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο καθημερινά. Επέστρεφα σπίτι, μελετούσα τα βίντεό μου, κουραζόμουν στην προπόνηση και ο στόχος μου ήταν αυτός: να φέρω 2 μετάλλια και στα 2 σόλο, οπότε νοιώθω τεράστια ανακούφιση. Μια απίστευτη χαρά γιατί έδωσα τη ψυχή μου στον αγώνα και τις προάλλες με το χρυσό», είπε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας η Ευαγγελία Πλατανιώτη, μετά τη νίκη της.

«Το χόρεψα, το ευχαριστήθηκα, τεχνικά έδωσα ό,τι μπορούσα, οι προπονήτριές μου είναι πάρα πολύ ευχαριστημένες, μόνο και μόνο όπως τις βλέπω έτσι νοιώθω πως κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο και σήμερα», σημείωσε στη συνέχεια μιλώντας στην ίδια ιστοσελίδα και τον δημοσιογράφο Θοδωρή Νταβέλο.

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη, είμαι και πρώτη και δεύτερη στον κόσμο», δήλωσε η αθλήτρια, στην οποία βρίσκονται τώρα στραμμένα τα φώτα του ενδιαφέροντος των media, των επωνύμων αυτής της χώρας που πανηγυρίζουν για τις νίκες αυτές στα social media, και του κοινού. Ελπίζουμε αυτό το ενδιαφέρον να μην σβήσει μετά και από τον τελευταίο της αγώνα με το ντουέτο, να συνεχιστεί όσο προσπαθεί να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αλλά και αργότερα.

Συνήθως οι ίδιοι αθλητές που μας γεμίζουν περηφάνεια είναι εκείνοι που τον υπόλοιπο καιρό που δεν αγωνίζονται σε παγκόσμια πρωταθλήματα με τις κάμερες να καταγράφουν τις επιδόσεις τους, παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αθλήματός τους. Η ίδια άλλωστε η Ευαγγελία Πλατανιώτη είχε πει μετά την 5η θέση που είχε καταλάβει στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα: «Ήταν αρκετά δύσκολος αυτός ο αγώνας για εμένα, γιατί δεν είχα τη στήριξη που θα ήθελα και αναγκάστηκα να βρω μόνη μου τους χορηγούς».

Για τις δυσκολίες που είχε περάσει ως αθλήτρια και την απουσία της πολιτείας από το πλευρό των αθλητών είχε μιλήσει και ο πατέρας της, Μιχάλης Πλατανιώτης, στην εκπομπή Τώρα Μαζί του Open μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Ντόχα. «Από πολύ μικρή, η Ευαγγελία είχε ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση. Αν και πέρασε δύσκολες καταστάσεις, τα κατάφερε λόγω του χαρακτήρα της. Η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει κίνητρα στους αθλητές, όπως έκανε παλιά, για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό πολύ περισσότερα παιδιά. Αν κάποιος θέλει να σπουδάσει, πρέπει να τα σταματήσει αυτά», είχε πει χαρακτηριστικά.

Να, αυτά καλό είναι να μην γίνονται αν θέλουμε αργότερα να νιώθουμε το δικαίωμα να αισθανόμαστε υπερήφανοι για τον κόπο των αθλητών.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη εμπνέει και σε αυτήν την έμπνευση αναφέρθηκε και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανάρτησή της μετά την τελευταία νίκη της αθλήτριας.

Ευαγγελία Πλατανιώτη Μαρέβα Μητσοτάκη Instagram.com/marevagrabowskimitsotaki

«Είσαι έμπνευση Ευαγγελία Πλατανιώτη», έγραψε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη σε Instagram Story που ανάρτησε στο Instagram. Ελπίζουμε αυτή η έμπνευση, για εμάς, για εκείνη και κυρίως για την πολιτεία να είναι διαρκείας.