ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: «Είμαστε υποκριτές, επιλεκτικά φιλάνθρωποι, δήθεν επαναστάτες»

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi/

Με μία ανάρτησή της μέσω Instagram η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, σχολίασε την υπόθεση του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη. Ο αστυνομικός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ για την επίθεση εις βάρος του κρατείται ένας 18χρονος που κατηγορείται ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη για τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, που προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση τοποθετήθηκε σχολιάζοντας περισσότερο τη στάση του κοινού απέναντι στο συμβάν.

«Και επειδή πραγματικά καμιά φορά δεν μας αντέχω. Αν δεν ήταν αστυνομικός αυτό το νεότατο παιδί που είχε όλη τη ζωή μπροστά του, τι θα είχε γίνει;», ανέφερε αρχικά στο Instagram Story της, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

«Θα είχαν βγει όλοι στους δρόμους; Θα είχε σταματήσει ο χρόνος; Θα τα είχαμε κάνει που@@@@;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια. «Αλλά βέβαια! Για εμάς δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξία! Είμαστε υποκριτές, επιλεκτικά φιλάνθρωποι, δήθεν επαναστάτες… Επιεικώς απαράδεκτοι», κατέληξε μην μπορώντας να κρύψει την οργή της η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση τοποθετείται μέσα από τα social media σε ζητήματα της επικαιρότητας. Η ίδια έχει μιλήσει στη Νίκη Λυμπεράκη και στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα για το αίσθημα της αδικίας που δεν αντέχει και που την οδηγεί στο να τοποθετείται τελικά και δημόσια.

«Η αδικία είναι κάτι που με ενοχλεί πάρα πολύ, από μικρή. Έχω ενσυναίσθηση και με χτυπάει ψυχολογικά η αδικία, είναι ένας τρόπος να βγάλω το άχτι μου», είχε πει η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και παράλληλα είχε μιλήσει για την υποκρισία που διακρίνει στον κόσμο των social, αλλά και των παραδοσιακών media.

«Βλέπω έναν κόσμο στα media που είναι στημένος και δεν μου αρέσει. Υπάρχει μια αυτοσκηνοθεσία που είναι ψευδής. Όλοι είμαστε άνθρωποι. Η ζωή μου είναι διαφορετική από τον μέσο Έλληνα αλλά στη βάση του έχει πολλά κοινά. Δουλεύω από 8ωρο μέχρι το βράδυ στις 10», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του τραυματισμού του αστυνομικού, ο 18χρονος που κατηγορείται για τη ρίψη της ναυτικής φωτοβολίδας αναμένεται να απολογηθεί σήμερα, Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά.

Ο 18χρονος, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την οπαδική βία, θα κληθεί να δώσει εκ νέου εξηγήσεις τόσο για την αιματηρή επίθεση έξω από το κλειστό Μελίνα Μερκούρη, όσο και για τον άνθρωπο που τον προμήθευσε με τη ναυτική φωτοβολίδα με την οποία χτύπησε τον αστυνομικό, αφού από τον έλεγχο που έγινε φαίνεται ότι στα χέρια του 18χρονου βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας. Έτσι, τα στοιχεία «δένουν» και η ομολογία του κατηγορούμενου επιβεβαιώνεται και εργαστηριακά.

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.