ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ανάρτηση της δικηγόρου που καταγγέλλει τον Γεωργούλη και οι φήμες νέων καταγγελιών

Papadakis Press Βαγγέλης Γκικόπουλος

Την πρώτη της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός της από διάφορα ελληνικά Μέσα, ως αυτό της καταγγέλουσας του Αλέξη Γεωργούλη, πραγματοποίησε η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Σε αυτήν αποκάλυψε ότι στις αρχές του 2020 κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης.

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης», έγραψε στην αρχή της ανάρτησής της το φερόμενο θύμα. Η δικηγόρος αναφέρθηκε στο πότε κατονόμασε τον ευρωβουλευτή στις βελγικές αρχές, ενώ μίλησε επιπλέον για τη διαρροή του ονόματός της, που πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συναίνεσή της.

«Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση», ανέφερε το θύμα.

Όπως σημείωσε στην ανάρτησή της, κατήγγειλε το περιστατικό «την επόμενη μέρα του συμβάντος», ενώ ταυτόχρονα προσκόμισε «τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις κ.α.)». Όσο για το όνομα του φερόμενου ως κακοποιητή της, το αποκάλυψε λίγους μήνες μετά. «4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για τον χειρισμό της υπόθεσης», έγραψε στη συνέχεια.

«Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης», σημείωσε η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Η ίδια ανέφερε έπειτα ότι η διαρροή του ονόματός της «έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων».

«Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται», κατέληξε το φερόμενο θύμα.

Οι φήμες για νέες καταγγελίες κατά του Αλέξη Γεωργούλη

Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις γυναικών που έπεσαν θύματα κακοποίησης από τον Αλέξη Γεωργούλη, όπως διαβάζουμε στο NEWS24/7. H Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζέφη Δημαδάμα πιο συγκεκριμένα, δήλωσε στο Action 24 πως υπάρχουν φήμες για περισσότερες γυναίκες – θύματα του ευρωβουλευτή.

«Αυτό το οποίο έχει φτάσει στα αυτιά μου και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι ότι υπάρχουν καταγγελίες για τον Αλέξη Γεωργούλη. Όμως, θα πρέπει να δούμε τι έχει γίνει και να είμαστε εντάξει με το τυπικό μέρος», σημείωσε και δήλωσε πως αυτή την ώρα είναι απαραίτητη η γυναικεία και η αντρική αλληλεγγύη.

Σύμφωνα με το NEWS24/7, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «τουλάχιστον μία ακόμη γυναίκα φέρεται να έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον ευρωβουλευτή και ηθοποιό και ετοιμάζεται να τον καταγγείλει».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η δεύτερη περίπτωση αφορά σωματική κακοποίηση μίας κοπέλας που δούλευε ως ασκούμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη. Ωστόσο, δεν επιβεβαιωνόταν το περιστατικό και δεν είχε γίνει επίσημη καταγγελία στις βελγικές αρχές. «Τις τελευταίες ώρες, όμως, υπάρχουν πληροφορίες ότι σκέφτεται σοβαρά να καταγγείλει κι εκείνη επισήμως τον ευρωβουλευτή», αναφέρει δημοσίευμα του NEWS24/7.

Στην εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1 την Τετάρτη 19 Απριλίου, αλλά και στην εκπομπή Πρωινό μας του ΣΚΑΪ έγινε λόγος για τις φημολογούμενες, νέες καταγγελίες εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο Πρωινό μας η μία περίπτωση αγορά γυναίκα που βρέθηκε ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη, κάνει λόγο για κακοποιητική συμπεριφορά από μέρους του. Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα προ διετίας. Μία ακόμα καταγγελία προέρχεται από άντρα, πρώην συνεργάτη του Αλέξη Γεωργούλη και αφορά άσχημη συμπεριφορά του ηθοποιού όσο εργαζόταν στο γραφείο του στην Ευρωβουλή.

Σύμφωνα με το Πρωινό, υπάρχει μία ακόμα καταγγελία από νεαρή εργαζόμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη για εργασιακό bullying. Σύμφωνα με το Πρωινό μετά απο εσωτερικό έλεγχο, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Σε ό,τι αφορά την καταγγελία του άντρα που αναφέρθηκε σε εργασιακό mobbing, η υπόθεση μπήκε επίσης στο αρχείο, όπως αναφέρθηκε στο Πρωινό.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της γυναίκας που καταγγέλει κακοποιητική συμπεριφορά όχι στο πλαίσιο του εργασιακού χώρου, αλλά μετά από έξοδό της με τον ευρωβουλευτή, αυτή η περίπτωση έφτασε ως αναφορά στο γραφείο προσωπικού, ωστόσο, δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία μέχρι σήμερα.